Asus Z10PE-D16 WS 64GB RAM Üstünde B7 Q-Code Hatası

Şu anda BOOT listesinde hiç bir şey gözkmüyor disklerin hiç biri mesela flash bellekte gözükmüyor sadece enter setup yazıyor ona basıncada BIOSa giriyor.

Hm firmware için anladım. Kafa artık geç saatlerde almıyor :)

Tamam Murat Bey bootable işlemini araştırıp yapacağım sizede geri dönüş yapacağım. İlginiz için çok teşekkürler F8 ile USB diski seçiyorum sonra yatay bir çizgi yanıp sönüyor sonra direk Windowsa geçiyor. Ayrıntılı bu firmware işlemini ve bootable işlemini yarın yapacağım. Becerebilirsem firmware işleminden sonra ne yapmam gerek.

Şimdilik hayırlı geceler. Malum yarın mesai var.

Ben kesinlikle ramlerinizde bir anormallik olduğunu düşünüyorum. Bence ramlerinizi tek tek Memtest86 yazılımı ile test edin.
Deneyeceğim ama ramleri karıştırarak A1 ve E1 slotlarına tekli veya ikili olarak taktığımda açılıyor.A1,B1,E1 ve F1 slotlarında aynı anda sıkıntı var.

Yine bir değişiklik yok Murat Bey garantiyemi göndereyim ne yapayım anakartı?

Aynen bende Murat Bey. Crucial Türkiye'yi aradım bu model ile bu ramler uyumsuz olma ihtimali büyük dediler. QVL listesinde yok dediler. Yapacak birşey yok artık. İlginize sonsuz teşekkürler.

Uyum listesinde normalde var ancak o marka belleklerde ve C612 sistemlerde sorunlar çıktığı açık ancak ben her ihtimalleri denemen için bu zamana kadar bekledim. Yani boşa masrafa girme diye uğraştım ancak olmadı heralde? Yaptıysan tabi son dediklerimi de :)

Herkese tekrar merhaba. Asus Z10PE-D8 WS anakartta 2696 V4 işlemci ile tüm ramler çalıştı. Galiba sorun bendeki 2683 V3 işlemcilerden kaynaklanıyor olabilir. Bu konuda fikri olan varsa açığım. Acaba işlemciler için 64 GB sınırı var mıdır?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı