Başarılı Kurulum Asus Z170 Pro Gaming macOS Sierra

Merhabalar, öncelikle konuları en ince ayrıntısına kadar anlatan @montezuma arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Sayesinde sorunsuz kurulum gerçekleştirdim, şimdi aşamalarını yazacağım ve biraz farklı bir yol izledim diyebiliriz.

Öncelikle sistem özelliklerimi özetle yazayım;
  • Intel Core İ5 6600K 3.5Ghz
  • Asus Z170 Pro Gaming
  • Sapphire R9 270X Dual-X O.C 2GB 256Bit
  • Kingston HyperX Fury Black 8GB(2x4GB) 2666MHz DDR4 Ram
(Kext kurulumlarında kesinlikle EFI bölüntüsü mount edilmiş olsun ve yüklemeden sonra rebuild cache yapın)
Kuruluma başlamadan önce USB'yi gerekli şekilde hazırladım bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum zaten rehberleri mevcut, BIOS ayarları ilk önce varsayılana çektim sonra gerekli ayarlamaları yaptım ve nihayet kurulum aşamasındayım. Kurulumda farklı olan bir şey yok aslında farklı olan kurulum sonrası ayarlar. @montezuma hocamızın hazırladığı rehberde kurulum sonrası USB olmadan BOOT etmek için CloverBootloader yükleyip kurulumda kullandığımız config.plist dosyasını HDD>EFI>Clover içine atmamız gerekiyordu bende ilk kurulumda o şekilde yaptım ve kext yükleyip rebuild cache yaptıktan sonra sistemde kapanmama açılışta hatalar almaya başladım özellikle Drivers-> Audio-> Realtek ALCxxx-> ALC1150 ve Drivers-> Audio-> Realtek ALCxxx-> 100 Series Audio kurulumdan sonra rebuild cache yaptığımda sistem kapanmıyor yeniden başlayıp hatalar veriyordu ve çok fazla ayar denememden sonra sistem ağırlaştı bende sıfırdan kurulum yaptım ve bu sefer Clover Bootloader'ın oluşturduğu config.plist dosyası üzerinden devam etmeye kara verdim. Bu arada Multibeat içinden değilde güncel Clover Bootloader sürümünü UEFI sisteme uygun şekilde kurdum ardından FakeSMC kurulumunu yaptım ve iMac 17,1 kimliğini oluşturdum buraya kadar her şey tastamam. (y) (Kext kurulumlarında kesinlikle EFI bölüntüsü mount edilmiş olsun ve yüklemeden sonra rebuild cache yapın)

Sistem güzel kapanıp açılıyordu ama klavye fare çalışmıyordu gerekli dosyaları HDD/EFI/CLOVER/kexts/Others klasörüne atmama rağmen bende USB/EFI/CLOVER/kexts/Others içinde yer alan kextleri kext utility programı ile yükledim. Rebuild cache yaptım klavye fare geldi (belki dosyaları attıktan sonra rebuild cache yaptıktan sonra gelmiş olabilir ama kext'leri yükledim). Ethernet için ilk başta AppleIntelE1000e v3.3.3 kurdum El Capitan sürümünde çalıştığı için ama bu sefer çalışmadı bende IntelMausiEthernet v2.1.0d3 kurdum ve çalıştı @montezuma hocam terminalden ayar yapmanız gerekebilir yazmıştı ama gerek kalmadan çalıştı bu arada her kext kurulumundan sonra kesinlikle rebuild cache yapmayı unutmayın. Şu an %90 işimiz bitti gibiydi Ethernet çalışıyor sistem düzgünce açılıp kapanıyordu son olarak ses kalmıştı geldik başımızın belası olan soruna.

Ses sorunu benim hackintosh kurulumları sonunda her zaman yaşadığım bir problem bunu da uzun uğraşlar sonucu hallettim bunu da anlatayım hemen hatırlarsanız konunun başlarında Clover Bootloader tarafından oluşturulan config.plist dosyası üzerine gitmiştik ben config.plist dosyasına kontrol ettiğimde herhangi bir AppleHDA yaması göremedim. İnternet üzerinde bir AppleHDA.kext buldum ve kext utility ile yükledim sonra Multibeast içinden Drivers-> Audio-> Realtek ALCxxx-> ALC1150 ve Drivers-> Audio-> Realtek ALCxxx-> 100 Series Audio seçerek kurdum kurulumdan sonra System/Library/Extensions içinde ALC1150 kext'inin olduğundan emin olun. Sonrasında linkte verdiğim komut dosyasını indirdim ve çalıştıramadım :confused:sürekli güvenlik ile ilgili hata veriyordu EFI mount olmasına ve SIP kapalı olmasına rağmen bende text editör ile açtım kodları kopyaladım İnternet üzerinden güvenlik sorunu çıkarmayan bir komut dosyası buldum içine linkte verdiğim komut dosyasının kodlarını kopyaladım çalıştırdım. Bu işlemler tamamsa artık komut dosyasını çalıştırın ilk ekranda parolanızı girip enter yapın sonra gelen bütün bildirilere "y" deyip enter yapın sonra rebuild cache yapın ve sistemi yeniden başlatın ve sesi kontrol edin eğer ses gelmiyor ise Clover Configurator ile EFI mount edin ve config.plist dosyasını açın Clover Configurator programında soldaki menüden Devices kısmına gelin orada AudioID kısmını 1 yapın (bu audioıd kısmı kullanılan ses sürümüne göre değişir ALC1150 kullananlar için 1 olduğunu fark ettim) kaydedip çıkın ve yeniden rebuild cache yapın ve sistemi yeniden başlatın.
Resim-AudioID (Resim almayı unuttum o kısımdan İnternet üzerinden buldum o kısmı göstermek için)

a.png

Bütün bunlardan sonra sistem artık tastamam oldu çalışanları şöyle sıralayayım;
  • Ethernet
  • Ses
  • Apple Store (sistem optimizasyonu yapan güzel bir program indirdim)
  • Açılış kapanış sorunsuz
  • RAM'ler düzgün görüntüleniyor
  • (Uykuyu test etmedim henüz)
SIP kapalı iken güncelleme geldi bütün güncellemeleri yaptım sonra SIP tekrar açtım. (Nasıl yapılacağı resim3'te gösterdim)

Resim1
1-min.png

Resim2
2-min.png

Resim3 (SIP Ayarının Yapıldığı Kısım)
3-min.png

Resim4 (Ses Çalışıyor)
4-min.png

Resim5
5-min.png

Umarım faydalı bir rehber olur sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. İyi formlar.

Uyku çalışmıyor arkadaşlar daha doğrusu uykuya geçiyor ama uyandırınca kasa harekete geçiyor ama ekran gelmiyor büyük ihtimalle R9 270X yüzünde entegre GPU'yu kullanırsak uykudan uyanacak ama ben gerek duymadım zaten Windows kullanırken de uykuyu iç bir zaman kullanmıyorum. Siriyi test edemedim henüz mikrofonum yok bu akşam test edip çalışıp çalışmadığını konuya dahil ederim ayrıca siriyi sesli komutla uyandırmanın da rehberini hazırlayacağım.

Arkadaşlar yeniden kurulum yaptım bir kaç şey denemek için ve fark ettim ki rebuild cache yapmak bazen config dosyasını bozuyor bu sefer daha kolay oldu ve ALC1150 sorununu da komut dosyası kullanmadan hallettim nasıl derseniz herhangi bir kext kurarken EFI kesinlikle mount edilmiş olsun gerekli sürücüleri kurun son olarak ALC1150 kurun ama rebuild cache yapmayın yeniden başlatın, EFI mount edin config dosyanızı açın ve Device kısmında AudioID kısmını 1 yapın ve ses geldi.

Dosya Ekleri

• 3-min.png
    3-min.png
    311,8 KB · Görüntüleme: 204
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı