ASUS Z270p Quad Channel RAM takınca sistem açılmıyor

Feferiko

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Corsair DDR4 2X8 3200MHz de çalışıyordu. Yanına aynısından aldım, 4 tanesi takılıyken çalışmıyor. Birini çıkarınca çalışıyor. XMP mi ne açık, anakartim ASUS Z270p.

Ne yapmam lazım?

Böyle değil hocam. Bu tarayıcı tabanlı testler güvenilir değil. Mesela Cinebench indirip kurun.

Ya da CPU-Z programı benchmark kısmından test yapın.
Bu arada son bir kez XMP'yi kapatıp BIOS menüsünden kaydedip çıkıp ve 4 RAM'i de takıp çalıştırmayı deneyebilir misin? XMP'yi kapatıp öyle takın yani.
Cinebench kurdum, 24gb ram çok az bir farkla daha iyi çıktı. Gerçi yanlış mı yaptım bilmiyorum ama Multicore testi yaptı işlemci için, sanıyorum orada Ramleri de test ediyor ?

XMP'yi kapattım ama değişen birşey yok. 3 tanesi okey farkli slotlarda ama 4'ü aynı anda olmuyor ne yazık ki...

Bu kadar zor olmamalı, 4 slot haznesi olan Anakarta, 4 tane aynı ramden alınıp takılınca çalışması lazım yani nedir bu anlamıyorum gerçekten...

Hocam normalde çalışıyor zaten ama sizin anakartınızda sorun var muhtemelen. Yani Anakartınızın QVL listesinde olmayan RAM'ler ise anakart üreticisi size çalışacağını da garanti edemez.
Cinebench işlemci test ediyor işlemci performansına RAM'ler etki ettiği için hangi RAM konfigürasyonunda daha yüksek puan alıyorsanız öyle kullanın. Doğrudan RAM'leri test etmek istiyorsanız Memtest86 kullanmalısınız ya da Windows aracılığı ile de test yapabilirsiniz.
Testler uzun sürer aklınızda bulunsun.
Anakartınızın desteklediği RAM'ler listesine baktım sizin RAM modeliniz bulunmuyor o listede. Yani bu demek oluyor ki Anakart firması anakartının bu RAM'lerle çalışacağının garantisini vermez. Tabi bu demek değil ki bu listede olmayan RAM'ler anakartınızda çalışmaz. Daha önceden söylemiştim tekrar söylüyorum. 4 RAM'i de alın bir bilgisayarcıya ya da arkadaşınıza gidin onun 4 slotlu anakartında test edin.

Son düzenleme:
Hocam normalde çalışıyor zaten ama sizin anakartınızda sorun var muhtemelen. Yani Anakartınızın QVL listesinde olmayan RAM'ler ise anakart üreticisi size çalışacağını da garanti edemez.
Cinebench işlemci test ediyor işlemci performansına RAM'ler etki ettiği için hangi RAM konfigürasyonunda daha yüksek puan alıyorsanız öyle kullanın. Doğrudan RAM'leri test etmek istiyorsanız Memtest86 kullanmalısınız ya da Windows aracılığı ile de test yapabilirsiniz.
Testler uzun sürer aklınızda bulunsun.
Anakartınızın desteklediği RAM'ler listesine baktım sizin RAM modeliniz bulunmuyor o listede. Yani bu demek oluyor ki Anakart firması anakartının bu RAM'lerle çalışacağının garantisini vermez. Tabi bu demek değil ki bu listede olmayan RAM'ler anakartınızda çalışmaz. Daha önceden söylemiştim tekrar söylüyorum. 4 RAM'i de alın bir bilgisayarcıya ya da arkadaşınıza gidin onun 4 slotlu anakartında test edin.
Teşekkür ederim, yeni birşey daha öğrenmiş oldum, ram almadan önce anakart listesinde var mı diye bakacağım :))

Geçmiş olsun yapacak birşey yok, biri dışarda durur şimdilik. Teşekkürler cevapların için @Amanita , başka biri çözxüm veya alternatif birşeye bakmamı tavsiye ederse bakarım yinede...

Not: Anakart desteklediği listeye neye göre ve nereden bakılıyor ?

Hangi anakartı kullanıyorsanız resmi sitesine giriyorsunuz/ Sonra destek kısmından aşağıdaki şekilde devam ediyorsunuz.

resim_2021-06-29_175632.png

İndirdiğiniz dosyada uyumlu RAM'lerin tam listesi bulunur. Bu listede olmayan RAM'ler de çalışabilir ama firma garanti vermez.
resim_2021-06-29_175737.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı