ASUS Z490-A anakartta UEFI BIOS'a giremiyorum

Erkan Çolak

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese.

ASUS Z490-A GAMING anakartta UEFI BIOS'a girmek için Technopat'tada yayınlanmış videodaki adımları uygulayıp.
Ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > kurtarma > gelişmiş başlangıç menüsünden bilgisayarımı yeniden başlatıyorum.

Gelişmiş başlangıç ekranında UEFI başlangıç ayarları'na girmek için sistemi "yeniden başlat" diyorum fakat sistem açılışta UEFI BIOS'a girmeyip Windows'u Boot ediyor.
Bu sırada ise ekrana hiçbir uyarı gelmiyor.

BIOS'a girebilmenin başka bir yolu var mıdır?

Merhaba herkese.

ASUS Z490-A GAMING anakartta UEFI BIOS'a girmek için Technopat'tada yayınlanmış videodaki adımları uygulayıp.
Ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > kurtarma > gelişmiş başlangıç menüsünden bilgisayarımı yeniden başlatıyorum.

Gelişmiş başlangıç ekranında UEFI başlangıç ayarları'na girmek için sistemi "yeniden başlat" diyorum fakat sistem açılışta UEFI BIOS'a girmeyip Windows'u Boot ediyor.
Bu sırada ise ekrana hiçbir uyarı gelmiyor.

BIOS'a girebilmenin başka bir yolu var mıdır?

Bilgisayarı başlatığınız anda F2 tuşuna art arda basın. BIOS menüsüne böylece ulaşabilirsiniz.

Merhaba, yakın zamanda benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Sanırım klavye USB olduğundan, klavyenin komutunu alana kadar Windows'a geçiyor. Ben sistemin kurulu olduğu SSD'nin güç kablosunu çıkarıp bios işlemlerini yaptıktan sonra SSD'yi takarak sistemi başlatmıştım. Bu senin de sorununu çözebilir.

Bilgisayarı başlatığınız anda F2 tuşuna art arda basın. BIOS menüsüne böylece ulaşabilirsiniz.

Klavyeyi farklı USB portlarında denedim fakat olmadı.

Merhaba, yakın zamanda benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Sanırım klavye USB olduğundan, klavyenin komutunu alana kadar Windows'a geçiyor. Ben sistemin kurulu olduğu SSD'nin güç kablosunu çıkarıp BIOS işlemlerini yaptıktan sonra SSD'yi takarak sistemi başlatmıştım. Bu senin de sorununu çözebilir.

Mustafa hocam dediğinizi yapmak için kasayı açtım. M.2 SSD yuvası ekran kartının altında kaldığı için ekran kartını söktüm. Bu arada deneme amacıyla sistemi onboard ekran kartı Intel Graphics ile açmaya karar verdim ve ilginçtir F2 ile BIOS'a gireceğim ekran görüntülendi.
Tekrar ekran kartını (Zotac 980 Ti) takıp denedim ve ekranı göremedim Windows ekranına geçti.
En azından BIOS'a girebildim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bu tür sorunlarla uğraşmaktansa PS/2 tip girişli klavye ve mouse edinip yedek malzemeler arasında tutmak gerekecek gibi görünüyor. Aynı zamanda nostaljik bir nesne de edinmiş oluruz böylelikle. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı