ASUS Z87-A anakartta M.2 NVMe SSD çalıştırılabilir mi?

eforx

Yoctopat
Katılım
17 Ekim 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.

Benim emektar ASUS Z87-A anakart üzerinde adaptörle M.2 NVMe SSD çalıştırmak istiyorum. Sanırım BIOS üzerinde bu iş için boot seçeneği olmadığından orijinal Firmware'ı modlamak gerekecek. Yabancı bir forum üzerinde hazır modlu bir Firmware buldum. Ancak bunu doğrudan anakart BIOS'u üzerinden güncellemek mümkün olmadığından en basit nasıl yapabilirim, hem de BIOS'un göçmesi durumunda eski haline döndürmenin yolu ne olur?

Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar, bilgi paylaşımında bulunursa severim.

Modlu Firmware:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Z97-A olsa slot vardı fakat bunun da çaresi var.
 
Hocam, Z97-A olsa slot vardı fakat bunun da çaresi var.

Bu forum yazısı içinde benim soruma cevab şu linkte imiş ama burada benim aradığım cevap yok çünkü modlu BIOS ASUS yazılımı ile yüklenmiyor:
 
ASUS Z87-A aynı anakarta sahibim modlu BIOS yüklenmesi gerekiyor. Bunu ise önyüklenebilir MS-DOS ortamında yapılması gerekiyor. Normal masaüstünde olmuyor. Anakart üzerindeki EZ Flash ile de olmuyor. EZ Flash ile yapınca da Security verification failed hatası veriyor. Bunun yolu anakartınızla uyumlu modlu BIOS dosyasına sahipseniz Rufus programı ile FreeDOS ortamında flash belleği biçimlendirip(FAT32) modlu BIOS'taki dosyaları flash belleğe atıyorsunuz ve DOS ortamında yüklüyorsunuz her şey yolunda giderse anakartınızın başlangıç logosunda yeni nvm destekli logoyu görmeniz gerekecektir.

İsmailTPC_Hastanesi hocamın kendi blog sitesinde bu anakarta uyumlu modlu BIOS dosyası var. Sorumluluk tamamen size aittir. Ben başarılı bir şekilde modlu BIOS'u yükledim.blogspot site adresi bu şekilde. NVMe M.2 SSD BIOS MOD XEON 771 TO 775 PIN Microcode BIOS-MOD
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı