ASUS ZenBook 14 UX435E İncelemesi

LG Gram, Lenovo Carbon, Acer Swift 5 (890 Gram olan) Dell XPS, MacBook Pro, Microsoft Surface ve niceleri bu tarzda olan çok çekici cihazlar bu arada. Her birinin çok seveni var.

LG Gram, Lenovo Carbon, Acer Swift 5 (890 Gram olan) Dell XPS, MacBook Pro, Microsoft Surface ve niceleri bu tarzda olan çok çekici cihazlar bu arada. Her birinin çok seveni var.
Son zamanda Huawei MateBook X, Lenovo Flex ve ASUS ZenBook 14'lerin yeni modellerine düştüm ben de Ali abi. Bitirdiler beni, kredi çekip evi arabayı ipotek edeceğim valla.

Gerçekten çok güzel. Neyse ki bu sefer U serisi bir işlemci koymamışlar. Onun dışında Zenbookları çıktığından beri severim zaten, Tip-C ile şarj da mükemmel olmuş.

M1 Air halt yemiş. En azından bunun fanı var. Direk 100 dereceye ulaşıp işlemciyi limitlemiyor.

Son düzenleme:
Bence MacBook ile kapışması gereksiz olur, çünkü macOS için alıyor genelde alanlar. Ancak macOS sevmeyenler için bir nimet.
Hocam bu bütçede anca Air alınabiliyor, o da ısınıyor, alev almamak için işlemci gücünü düşürüyor yani M1 performansı alamıyorsunuz zaten.

Son düzenleme:
M1 Air halt yemiş. En azından bunun fanı var. Direk 100 dereceye ulaşıp işlemciyi limitlemiyor.
Limitlenmiş hali bu bilgisayarın işlemcisinden daha hızlıdır muhtemelen :) Öyle çok fazla düşmüyor ki? Maksimum yüzde 10-15 civarlarında.

Kaldı ki fana sahip diğer tüm MacBook'lar da 100 derecede çalışıyor. Bütün ısı alanını kullanıyor, bu Apple'da yıllardır olan bir durum. Cihazı olabildiğince sessiz çalıştırmaya çalışıyor. Tercih edip etmemek kullanıcıya kalmış.

Son düzenleme:
Limitlenmiş hali bu bilgisayarın işlemcisinden daha hızlıdır muhtemelen :) Öyle çok fazla düşmüyor ki? Maksimum yüzde 10-15 civarlarında.

Kaldı ki fana sahip diğer tüm MacBook'lar da 100 derecede çalışıyor. Bütün ısı alanını kullanıyor, bu Apple'da yıllardır olan bir durum. Cihazı olabildiğince sessiz çalıştırmaya çalışıyor. Tercih edip etmemek kullanıcıya kalmış.
Ayıptır söylemesi niye Apple cihazdan yazdığınız anlaşılıyor :D

İşlemcinin 100 derecede çalışmasının marifet olduğunu duydum ya, artık hayatta gam yemem.
Nerede çok performans, orada ben :)
LTT'nin M1 Air hakkındaki videolarına bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı