ASUS ZenFone 2'de Windows 7 Çalışabiliyor

Android platformu, bilhassa aleni kaynak olması ve nihayet kullanıcılara sağladığı özgürlükle rağbet görüyor. İkon değişimleri gibi yalın modifikasyonlar ya da fabrika çıkışından değişik ROM’lar hazırlayabilme gibi bir hayli geniş bir kişiselleştirilme dünyasına kapı açıyor. Android dünyasındaki en nihayet ilgi çekici gelişme ise XDA’nın kıdemli üyelerinden olan Yua Ca Van ya da forumdaki adıyla ycavan‘ın bir ASUS ZenFone 2‘ye Windows 7 yükleyebilmesi oldu.
ycavan’a göre ASUS ZenFone 2‘nin Intel işlemciye sahip olması onu bu yola sürüklemiş. ycavan bunun yanı sıra gönderilerinde bu işin adım adım nasıl yapılabileceğini de forumdaki başka kullanıcılara açıklıyor. Her şeyden evvel ZenFone 2‘nin bootloader kilidi aleni olmalı. Özel bir kernel kullanılmalı ve bazı terminal komutlarının çalıştırılabilmesi için SD kart içinde bir bölüm oluşturulmalı.
Bütün bu gereksinimler sağlandıktan akabinde ASUS ZenFone 2‘ye Windows 7 işletim sistemi yüklenebiliyor ve rahat rahat kullanılabiliyor. ycavan isimli kullanıcı Windows 8 ve Windows 10 için de denemeler yapacağından bahsediyor.

Kaynak: ASUS ZenFone 2'de Windows 7 Çalışabiliyor - Teknoloji - arcaajans
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat normal laptoplara Mac yükleme rehberinin devamı olarak Android'e Windows yükleme rehberi yapsa hiçte fena olmazdı.

Merak edenler için Youtube hesabında paylaşmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı