ASUS ZG259CMS vs Alienware AW2523HF

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
ASUS XG259cmS ile allienware AW2523HF arasında kaldım. ASUS native 300Hz allienware native 360Hz.
ASUS 9500TL allienwaRE11300TL genelde FPS arada GTA RDR tarzi oyunlar oynarim o yuzden G-Sync benim icin onemli fakat NVIDIA sitesine baktigim baktigimda allienware G-Sync'li gozukmuyor ya da kullanisli degil sanirim bilmiyirum bunun hakkinda da bilgi verir misiniz(ASUS'da var)
Siz olsaniz ne yaparsiniz extra oneriniz varsa da degerlendiririm. Ne alayim?

Arada ki fiyat farkına değmez ben AW2523HFden XG259cmS modeline geçtim daha güzel daha canlı renklere sahip ASUS FPS içinde gayet kafi bir monitör Alienware'de iyidir fakat 400 FPS üstü almalısın tam verimini alman için ekran kartıda cabası en az 3080 üstü bir ekran kartı gerekli.

Arada ki fiyat farkına değmez ben AW2523HFden XG259cmS modeline geçtim daha güzel daha canlı renklere sahip ASUS FPS içinde gayet kafi bir monitör Alienware'de iyidir fakat 400 FPS üstü almalısın tam verimini alman için ekran kartıda cabası en az 3080 üstü bir ekran kartı gerekli.

ASUS XG259cmS kullanıyorum şu an fakat 360'lık Dell'e gecsem mi? Sizce Dell'in panell kalitesı iyi dıyıp ASUS'un sorunlu olabiliyor dıyen de gordum 360 Dell'in neyi daha kotu? Sızce ve renk ayarlarını ıkısınde de aynı yaptınız mı?

ASUS XG259cmS kullanıyorum şu an fakat 360'lık Dell'e gecsem mi sizce Dell'in panell kalitesı iyi dıyıp ASUS'un sorunlu olabiliyor dıyen de gordum 360 Dell'in neyi daha kotu sızce ve renk ayarlarını ıkısınde de aynı yaptınız mı?

Ve neden ASUS XG259cmS e gectınız? @semozin

Son düzenleyen: Moderatör:
İki renk ayarınıda yaptım fakat inanın gerçekten Alienware renk konusunda biraz geri kalıyor ASUS'a göre ben yaklaşık 4 sene ASUS VG259QM 280Hz monitör kullandım Alienware 360a geçtiğimde çok pişman olmuştum akıcılık aynı bir fark yok zaten deli gibi FPS oyunu oynayacaksan Zowie al geç derim fakat bende senin gibi karma oyuncuyum günümün çoğu FPS oyunları oynamakla geçiyor arada 3-4 saat God of War Spider-Man oynuyorum.

XG259cmS şu yüzden geçtim G-Sync+ELMB Sync açınca AAA oyunlarda harika bir deneyim yaşıyorsunuz yukarıda bahsettiğim gibi o monitörü 4 yıl kullandıktan sonra farklı bir teknoloji bana garip geldi ama gerçekten 3K-4-K koyup 360a geçmek akıl işi değil ayrıyeten RTX bir ekran kartın varsa G-SYNC açıp denetim masasında gecikme modunu ultraya alırsan gayet iyi bir tepki süresi kazanırsın.

İki renk ayarınıda yaptım fakat inanın gerçekten Alienware renk konusunda biraz geri kalıyor ASUS'a göre ben yaklaşık 4 sene ASUS VG259QM 280Hz monitör kullandım Alienware 360a geçtiğimde çok pişman olmuştum akıcılık aynı bir fark yok zaten deli gibi FPS oyunu oynayacaksan Zowie al geç derim fakat bende senin gibi karma oyuncuyum günümün çoğu FPS oyunları oynamakla geçiyor arada 3-4 saat God of War Spider-Man oynuyorum.

XG259cmS şu yüzden geçtim G-Sync+ELMB Sync açınca AAA oyunlarda harika bir deneyim yaşıyorsunuz yukarıda bahsettiğim gibi o monitörü 4 yıl kullandıktan sonra farklı bir teknoloji bana garip geldi ama gerçekten 3K-4-K koyup 360a geçmek akıl işi değil ayrıyeten RTX bir ekran kartın varsa G-Sync açıp denetim masasında gecikme modunu ultraya alırsan gayet iyi bir tepki süresi kazanırsın.

Bazı karşılaştığım renk sorunlarından dolayı biraz da böyle düşündüm ben. Ayrıca evet dediğiniz ayarları yaptım bu G-SYNC + elmbsync hangi oyunda kullanıyosunuz FPS'de mi böyle oynuyosunuz AAA oyunlarda mı? @semozin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı karşılaştığım renk sorunlarından dolayı biraz da böyle düşündüm ben. Ayrıca evet dediğiniz ayarları yaptım bu G-SYNC + elmbsync hangi oyunda kullanıyosunuz FPS'de mi böyle oynuyosunuz AAA oyunlarda mı? @semozin

G-SYNC bütün oyunlarda açık bırakıyorum ben Valorant ağırlıklı oynuyorum çoğu zaman immo 3 bitirmişimdir, G-SYNC+Ultra yapınca gecikme süresi en aza düşüyor elmbsync ise biraz size bağlı ben net görüntü istediğim için kullanıyorum genellikle, tabii ELMB açınca maalesef ekran çok fazla koyulaşıyor o da sizin tercihinize bağlı ama ben genellikle G-SYNC+elmbsync yapıyorum.

Ayrıyeten aynı monitörü arkadaşıma aldırdım fakat onda ELMB Sync açamıyor sadece ELMB ayarını açıyor ELMB de ise G-SYNC kullanamıyorsunuz acaba sizde öyle bir sıkıntı yaşandı mı?

G-Sync bütün oyunlarda açık bırakıyorum ben Valorant ağırlıklı oynuyorum çoğu zaman immo 3 bitirmişimdir, G-Sync+Ultra yapınca gecikme süresi en aza düşüyor elmbsync ise biraz size bağlı ben net görüntü istediğim için kullanıyorum genellikle, tabii ELMB açınca maalesef ekran çok fazla koyulaşıyor o da sizin tercihinize bağlı ama ben genellikle G-Sync+elmbsync yapıyorum.

Ayrıyeten aynı monitörü arkadaşıma aldırdım fakat onda ELMB Sync açamıyor sadece ELMB ayarını açıyor ELMB de ise G-Sync kullanamıyorsunuz acaba sizde öyle bir sıkıntı yaşandı mı?

Arkadaşınızın açamamasını sebebi değişken yenileme hızı yani variable Refresh rate i açmaması olabilir onu etkinleştirip ELMB Sync'i açmayı denerse olacağını düşünüyorum. Ayrıca Discord'umu veriyorum size görsel olarak bir soru soracağım yardımcı olursanız çok sevinirim monitörler alakalı.
@semozin

Arkadaşınızın açamamasını sebebi değişken yenileme hızı yani variable Refresh rate i açmaması olabilir onu etkinleştirip ELMB Sync'i açmayı denerse olacağını düşünüyorum. Ayrıca Discord'umu veriyorum size görsel olarak bir soru soracağım yardımcı olursanız çok sevinirim monitörler alakalı.
@semozin
?
@semozin

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı