Asustor AS-204T 2 disk ayrı ayrı yedekli kurulabilir mi?

Makaleler
16
Yer
Antalya
Asustor AS-204T model NAS cihazına sahip bir arkadaş bize bu soruyu yöneltti. Diskleri daha almadığı için deneyemedim, yoksa denerdim, olup olmadığını anlardım. İsteği şu şekilde: 4 disk alacak. 2'si ayrı olacak, yani birleştirme işlemi olmayacak. Kalan 2 disk de bu 2 farklı diskin ayrı ayrı yedeği olacak. Bu şekilde kurulum yapılabilir mi?

Asustor AS-204t model nas cihazına sahip bir arkadaş bize bu soruyu yöneltti. Diskleri daha almadığı için deneyemedim, yoksa denerdim, olup olmadığını anlardım. İsteği şu şekilde: 4 disk alacak. 2'si ayrı olacak, yani birleştirme işlemi olmayacak. Kalan 2 disk de bu 2 farklı diskin ayrı ayrı yedeği olacak. Bu şekilde kurulum yapılabilir mi?

RAID 6 yaparsanız zaten 4 diskin 2 diski yedek olur 2 disk aktif data için kullanılır. 2 farklı disk arızalansa bile veri kaybı olmaz ve diskler değiştirildiğinde otomatik rebuild yapılır.

2 farklı RAID kümesi oluşturulabilir RAID 1 - 2 disk mirror diğer 2 disk RAID 1 fakat bu RAID'ler syncronize otomatik olmaz, manuel çözüm gerekir. Veriler önemli ise ideal olan RAID 6 disk kümesi kurmaktır. Fakat bu sadece disk arızasına önlemdir,

İhtiyaca göre çözüm üretmek için ihtiyacı detaylandırmak gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı