Hocam yazılım mühendisliği adına çok bir bilgim yok. Sadece şunları söyleyebilirim. Yazılım mühendisliği açılalı 3-4 sene oldu. Ama hocaları kaliteli diye duymuştum bazı arkadaşlardan. Üniversite ve şehir hakkında konuşayım biraz. Öncelikle hangi şehirden geleceksin beklentin ne bilemiyorum ama beklentini çok yüksek tutmamanda fayda var. Malum iklim yüzünden özellikle aralık-şubat arası biraz zorlanabilirsin. Ama kesinlikle gözünü korkutmasın alışıyorsun. Üniversite içinse şöyle diyeyim. Gayet büyük bir kampüsümüz var. İçinde birçok aktivite, etkinlik barındıran öğrenci merkezi; 3 tane kütüphane; marketler, cafeler, bankalar var. Bunların hepsini kampüsün içinde bulabilirsin. Biraz da kendi fakültem ve bölümüm hakkında konuşacak olursam, bölümümdeki hocalarım gayet kaliteli ve bir şeyler katmak isteyen hocalar. Bir projen olduğunda vs. ellerinden gelen yardımı yaparlar. Fakülte hakkında ise, üniversitenin en eski fakültelerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Endüstri, bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik, inşaat, makine, kimya... Mühendislikleri mevcut şu an o yüzden nispeten kalabalık bir fakülteyiz. Dediğim gibi yazılım mühendisliği konusunda yardımcı olmak isterdim ancak bildiklerim bu kadar bu bölüm hakkında yine kafana takılan her şeyde yardımcı olmak isterim.