Atatürk ve İslam

Laikiz diyen arkadaşlara şunu diyorum: Hristiyanlıık dışındaki semavi dinlere göre dinsizsiniz çünkü teokrasi İslam ve Yahudilikte bizzat var. Kendinizi kandırıyorsunuz 😃 Hristiyan birisi ise sekülerliğin sadece Hristiyan halka olduğunu, din adamlarında ise teokrasi olduğunu söylemişti. Hristiyanlıkta pek seküler sayılmaz kısaca.

Öyle bir şey yoktu diye hatırlıyorum yeni mi eklediniz?

2 yılı aşkın süredir moderatörüm. Hep vardı.

Milli değerlere düşmanlık yapılsa bile yapan 1-2 kişi var, konuyu kapatmaya gerek olmaz diye düşünüyorum. Gerekli kişiler cezalandirilsa yeterli, konu çok değerli çünkü yanlış düşüncede olan insanlar için. Konuyu açık bıraktığınız için teşekkür ederiz, umarım 2 kişi yüzünden kapanmaz da insanlar bilgilenir.

Aynı şekilde düşünüyorum.

Laikiz diyen arkadaşlara şunu diyorum: Hristiyanlıık dışındaki semavi dinlere göre dinsizsiniz çünkü teokrasi İslam ve yahudilikte bizzat var. Kendinizi kandırıyorsunuz 😃 Hristiyan birisi ise sekülerliğin sadece Hristiyan halka olduğunu, din adamlarında ise teokrasi olduğunu söylemişti. Hristiyanlıkta pek seküler sayılmaz kısaca.

Kişiler laik olmaz devlet laik olur kişi istediği dini seçer dostum.

Atatürk bizim için neler yaptı bilmeden konuşmayalım ister Müslüman olsun ister düşmanı ama Allah'ın irade özgürlüğü verdi bu yüzden karışma hakkımız yok yani adama o kötü o din düşmanı demek zaten suç direkt karakola zaten.

Konu biraz önce silindi, en azından bende öyle oldu. Sonra geri açtılar sanırım.

Tartışmanın bir anlamı yok boşverin, zıt görüşlü 1-2 kişi var konuda sadece. Geriye kalan yüzlerce kişi Atatürk konusunda hemfikir, tek önemli olan yurdu kurtarması, yaptıkları. Uzatmanın anlamı yok daha fazla, herkes kendi gerçeklerine inansın. Konu kapanacak bu gidişle.

Bu konu bizim icin zaten tartismaya kapali. Ben bunun savunulmasina bile karsiyim. Ataturk din dusmani degildir diye cahil cuhelaya laf anlatmaya calismayin, onlardaki kizarikligin sebebi baska cunku, biliyorsunuz mevzuyu.

Arapça kutsal bir dil değildir. Önce bunu mu öğrenmeye başlasanız?

Bu konu bizim icin zaten tartismaya kapali. Ben bunun savunulmasina bile karsiyim. Ataturk din dusmani degildir diye cahil cuhelaya laf anlatmaya calismayin, onlardaki kizarikligin sebebi baska cunku, biliyorsunuz mevzuyu.
Ben laf anlatmıyorum hiçbir zaman zaten Atatürk muslumandir ya da din düşmanı değildir şeklinde. Olsa bile, beni ne ilgilendirir? Yaniklik tabii ki var bazı kişilerde, sayıları da az ancak buna rağmen nasıl bir baskınlıkları var inanılır gibi degil.

Hawaii’de ezan nasıl okunuyor, gidip bir bak bakalım. Sizin Müslümanlık sandığınız şey; başkalarının sınırları altında yaşamak, onun bunun eteğini öpmek, başkalarının doğruları dışında yaşamamak ve sorgulamamak sanırım.

Müslümanlık teslimiyet dinidir, tamam; ama kitabın en başında sana ‘Oku’ diyor. Oku ki kendi düşüncen oluşsun :)

İslam'ın temel taşlarını ayırmaya çalıştıktan ve bütünü değil bir bölümü kabul ettikten sonra camilerin tamirinin herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Konu zaten Atatürk'ün Müslüman oluşu bile değil ki bizleri ilgilendirmez. Konunun özü, siyasi düşüncelerini dikte edişi ve yeni bir din anlayışı denemesidir. Bunu dil devriminden eğitim sistemine kadar her alana yaymaya çalışmış lakin başarısız olmuştur. Bugün Anadolu Müslümanlığı adı altında pazarlanan fikir de budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı