Atatürk ve İslam

“Atatürk Müslüman değil” diyenlere söylüyorum, Atatürk Müslüman olmasa bile size hesap vermek zorunda değil. Sonuçta bu ülkenin kurucusu ve ülkeyi kurmak için çok büyük şeyler başardı. Adam dinini size mi soracak?
 
Kaç sene önce ölmüş adamın hala dinini konuşuyorsunuz ya. İster Müslüman olsun, ister Satanist olsun; ben, benim ülkem için ne yaptıklarına bakarım. Müslüman olunca bizim oluyor da olmayınca mı sorun var yani? Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanmıyorum, kendinizi buna inandırmak için de söylediği bazı şeylere kılıf bulmaya çalışmamalısınız.
Tarih bu tabii ki geçmişi konuşacağız, Atatürk'ün dini umrumda değil ben kendi bilgilerimi kaynak ve belgelerle aktardım. Atatürk ile ilgili birden fazla konum mevcut bakabilirsiniz, amacım bilgi vermek.
 
Benim gördüğüm kadarıyla Atatürk haterliği tamamen içi boş, bilgisizlikten.

Ulan biz Türk milletiyiz. Laik bir ülkeyiz. Laik. Laik her dinin ülkemizde serbest olduğu, Müslüman'lık veya Hristiyan'lık veya yahudilik gibi farklı dinlerin ülkemizde pozitif veya negatif ayrımcılık görmemesi demek.

Laiklik bu demek. Şuandaki yönetim diyanet işlerine yıllık milyarlarca bütçe ayırıyor, bir sürü cami yaptırıyor, imamhatipler açtırıyor vs vs. Halk'tan oy toplamak için laik bir ülkede Müslüman'lara çoğunluklu hizmet veriliyor. Ekonomimiz kötü, din kitap diye kendimizi kandırıp duruyoruz, gelişemiyoruz kendi topraklarımızda parasızlıktan boğulacağız resmen.

Bana kalırsa sırf halkın desteğini almak için diyanete verilen o paraların hepsi boşa. Cami yapılsın karşı değilim, imam Hatip'ler de olsun hadi ona da karşı değilim ama her mahallede, her ilçede bir sürü imamhatipler, camiler fazlaydı. Ulan laik bir ülkeyiz. Laik. Bütçenin bu kadar büyük bir kısmı din için ayrılır mı? Sırf halkın ilgisini, din adı altında oylarını toplamak için yapılan ve hala da seçimleri kazanmalarına sebep olan kararlar.

Atatürk de aynı şekilde. Yönetici olarak laik bir ülkeyi güzel yönetti. Ülkede her dine mensup insanlar vardı. Ahır olan, boşa çıkan camiler vardı fakat yenilenen, yeni yapılan camiler de oluyordu. Sırf yönetici Müslüman değil diye adamı resmen taşlayacaksınız şaka gibisiniz. Cahillikten başka bir şey diyemiyorum.
 
Kitabın yazarı reklam amaçlı koymuş sonuna konuyla alakası bulunmamakta.

Konunun tamamını okumadım, göz gezdirdim sadece. Fark etmemişim.

Bu konunun yazılması ne kadar vaktinizi aldı bu arada? Araştırma süreci de dahil olmak üzere. Müsait olduğumda okuyacağım.
 
Konunun tamamını okumadım, göz gezdirdim sadece. Fark etmemişim.

Bu konunun yazılması ne kadar vaktinizi aldı bu arada? Araştırma süreci de dahil olmak üzere. Müsait olduğumda okuyacağım.
Yarısı bende vardı kaynak belge yazılar olarak, gerisini eklemek 1.5 2 gün almıştır sanırsam. Mutlaka okumanı tavsiye ederim.
 
Allah'ın dinin direği dediği Namaz'a olan çağrı kutsal değil mi? Troll müsün?
İnandığınız dinde Allah dinin direği namazdır diye bir şey demiyor inandığınız veya okuduğundan şüphe ettiğim Kuranı Kerimi birdaha okuyun. Geçerse hadislerde geçiyordur oda Allahın bir sözü olamaz.

Orijinali arapça diye bir şey kutsal olamaz o kitap araplara gönderildiği için arapça ki zaten o yüzden ortadoğu dinleri diyoruz. Başka bir bölgeye gelse o dilde gelicekti orası kutsal olucaktı. O kelimelerin anlamı kutsaldır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı