dinçer mert özer
Hectopat
- Makaleler
- 14
Daha fazla
Diyelim ki sosyal medyada kaydırıyorsunuz ve nasıl olduğunu anlamadığınız bir şekilde sağcı medyaya ulaştınız. Tebrikler. Atatürk ve silah arkadaşları ile ilgili ne kadar asılsız, kulaktan dolma, yarım yamalak, yalan yanlış bilgi varsa göreceksiniz. Bu benim başıma geldi, o yüzden biliyorum. Bu hakaretlere karşı nasıl cevap vermeniz gerektiğini söyleyeceğim. Umarım başarılı olursunuz.
1) Adaları İsmet vermiştir diyen birisi olursa,
Bu benim en sevdiklerimden. Kahkaha atıyorum bunu görünce. Adaları İsmet falan vermedi. Adaları Abdülhamit, Uşi Antlaşması ile verdi.
2) Atatürk içki içiyordu derlerse,
Çaldı, çırptı, ülkeyi sattı diyemiyorlar ya, içkisinden vurmaya çalışıyorlar. Buna verilecek cevap çok basit. Osmanlı padişahları da içiyordu. Yani eğer Atatürk'ü içki içtiği için sevmiyorsanız, Osmanlı padişahlarını da sevmemek zorundasınız.
3) Atatürk olmasaydı Osmanlı hâlâ olurdu diyorlarsa,
Evet olurdu. Ama İngiliz sömürgesi hâlinde olurdu. Atatürk Osmanlı'yı yıkmadı. Kurtardı.
4) Atatürk'e Kemal yerine Kamal diyorlarsa,
Kamal Arapça'da mükemmel anlamına gelir. Kemal ise bunun doğruca Türkçe karşılığıdır.
5) Ataput herkesin başına zorla İngiliz kıyafeti takmıştır derlerse,
İlla böyle demelerine de gerek yok. Bu tarz şeyler diyorlarsa maalesef diyebileceğiniz bir şey yok. Bunlar doğruyu anlamamak için yemin etmişler resmen. Bunlar kanser hücreleri gibidir. Asla durduramazsınız. Bu yüzden böyle diyen birisiyle karşılaşırsanız yapabileceğiniz tek şey sinirden telefonunuzu yere fırlatmamaktır.
Soracağınız soru varsa "Şöyle yazarlarsa ne demeliyiz?" diye sormanız yeter.
1) Adaları İsmet vermiştir diyen birisi olursa,
Bu benim en sevdiklerimden. Kahkaha atıyorum bunu görünce. Adaları İsmet falan vermedi. Adaları Abdülhamit, Uşi Antlaşması ile verdi.
2) Atatürk içki içiyordu derlerse,
Çaldı, çırptı, ülkeyi sattı diyemiyorlar ya, içkisinden vurmaya çalışıyorlar. Buna verilecek cevap çok basit. Osmanlı padişahları da içiyordu. Yani eğer Atatürk'ü içki içtiği için sevmiyorsanız, Osmanlı padişahlarını da sevmemek zorundasınız.
3) Atatürk olmasaydı Osmanlı hâlâ olurdu diyorlarsa,
Evet olurdu. Ama İngiliz sömürgesi hâlinde olurdu. Atatürk Osmanlı'yı yıkmadı. Kurtardı.
4) Atatürk'e Kemal yerine Kamal diyorlarsa,
Kamal Arapça'da mükemmel anlamına gelir. Kemal ise bunun doğruca Türkçe karşılığıdır.
5) Ataput herkesin başına zorla İngiliz kıyafeti takmıştır derlerse,
İlla böyle demelerine de gerek yok. Bu tarz şeyler diyorlarsa maalesef diyebileceğiniz bir şey yok. Bunlar doğruyu anlamamak için yemin etmişler resmen. Bunlar kanser hücreleri gibidir. Asla durduramazsınız. Bu yüzden böyle diyen birisiyle karşılaşırsanız yapabileceğiniz tek şey sinirden telefonunuzu yere fırlatmamaktır.
Soracağınız soru varsa "Şöyle yazarlarsa ne demeliyiz?" diye sormanız yeter.
Son düzenleyen: Moderatör: