Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@495477 cahiller beynini kiralıyor hocam. Yıllardır bu durum böyle, ben araştırmıyorum. Düşünemiyorum, senin dediğin doğru. Ben senin dediğin doğruyla hareket ediyorum ile eş değer bu.
 
Sevgi kelimesine gereksiz anlam yüklüyorsunuz. Atatürke karşı saygıdan başka bir duygu beslemiyorum. Tanımadığım, sadece fikirlerinin bir kısmına ve icraatlarına aşina olduğum birine karşı sevgi gibi bir duygu beslemem mümkün değil.

Kimseyi sevmek zorunda değilim. Ne Atatürk'ü, ne İnönü'yü, ne Fatih'i, ne de Süleyman'ı. Saygı duymak zorundayım. Yaptıkları şeyleri göz önüne aldığımızda, saygı duymamak sadece körlüktür.
 
Tartışılacak çok şey var kimisi sadece o mu kurtardı diyor kimisi içkicinin teki diyor kimisi ülkeyi sattı diyor hangi birine inanalım hangi birini haklı bulalım.
Hakkında araştıran ve öğrenmeye çalışan her insan evladı anlar. Alkol içermiş, severmiş fakat bu onun içkici ve ayyaş olduğu anlamına gelmez; onun zamanında bazı topraklarımız başka ülkelerce işgal edildi, ülkeyi sattığı anlamına gelmez; ülkeyi 'sadece' onun kurtarmamış olması büyük bir insan olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı gerçeğini değiştirmez.
 
Hakkında araştıran ve öğrenmeye çalışan her insan evladı anlar. Alkol içermiş, severmiş fakat bu onun içkici ve ayyaş olduğu anlamına gelmez; zamanında bazı topraklarımız başka ülkelerce işgal edildi, ülkeyi sattığı anlamına gelmez; ülkeyi 'sadece' onun kurtarmamış olması büyük bir insan olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığı gerçeğini değiştirmez.
Haklısınız .
 
Bu topraklar altında doğan ve büyüyen kişi Atatürk'ü hem sevmelidir hem saygı duymalıdır. Bu topraklarda doğup büyürken herhangi bir ülkenin himayesi altında değilseniz, özgürseniz bunu Atatürk'e borçluyuz, onun ilkelerine borçluyuz. Ben "yok sevmiyorum ama saygı duyuyorum" diyenleri de anlamıyorum. Tabii birkaç ilkesini veya düşüncesini beğenmeyebilirsiniz, burası karışılacak bir nokta değil fakat üstte açıkladığım üzere, bu vatanda doğmuş büyümüş herkes saygı ve sevgi duymalıdır.

Taparcasına sevenleri hiç anlamıyorum zaten, eğer onlardansanız lütfen bu fikirinizden vazgeçin, çünkü Atatürk tapılacak bir varlık değil.

Şahsi fikirim bu şekilde.
 
@Bsd Kaymak hocam zaten bir insana tapılacak derecede sevilmesi gerektiğini savunmuyorum ancak ülkemizin kurtarıcısına saygı duyulması gerektiği gibi sevilmesi gerektiğini de düşünüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı