Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk göreve geldiğinde iyi işler yaptı. Ekonomiyi kalkındırdı. Sonradan kötüye gitti. Prime sezonu vardı.
 
Hahaha, güzel düşünce şekli. Ben 30'larda Almanya'da yaşayan bir yahudiyim. Hitler denen bir adam çıkıyor ve ülkeyi kalkındırmayı bırak şaha kaldırıyor. Ben de adama tapıyorum. Sonra gelip tüm sülalemi ağlatıyor :D Olay bu mu yani? Daha yakına gelelim haydi. Trump. En iyisi olmasa da pandemiye kadar ekonomik olarak iyi bir yol kat etmişti. Sor bakalım, kaç kişi Trump'u seviyor? 2013 yıllarında Türkiye ekonomisini çöplükten çıkarıp gayet iyileştiren Erdoğan, yine herkes tarafından sevilmek mi zorunda?

Tek kızdığım nokta, Atatürk Atatürk diye ortalıkta gezip sorsan daha Atatürk ilkelerini sayamayacak adamların burada Atatürk her şeyi yaptı Atatürk olmasa şöyleydik böyleydik demesi. Ya kardeşim evet öyleydik ama sadece Atatürk sayesinde değil. Kurtuluş Savaşı'na katılan dedenden tut, Atatürk'ün yanında olan komutanlara, Tekalifi Milliye emirlerinde malının %40'ını devlete bağışlayan Anadolu halkına kadar herkesin hakkı var burada. Ama maalesef bizim milletimiz tarihi tek bir kişiye bağlayarak öğrenmeyi sevdiğinden seviyeli bir tartışma ortamı oluşmuyor. 2 gün sonra bu mesajlarımı görüp beni arap sevicisi ilan edenler de çıkabilir mesela. Burası böyle :d Burada sizin suçunuz pek yok yaşı küçük arkadaşlar. Tarih ders kitaplarını hazırlayanlar maalesef böyle..
2013'te ekonomiyi Erdoğan değil Ali Babacan düzeltti.
 
Twitter bottur botun dediklerini insanlar kabulleniyor diye düşünüyorum.
 
Her seferinde nasıl saçma kişilerle bagdaştırıp bağlamdan uzaklaşabiliyoruz, anlam veremiyorum. Her seferinde konu ülkenin gelişmesine geliyor belki de geçmişe bakarak ders çıkarırız diyorum ama biz nasıl oluyorsa bu ırk ve din meselesinde her zaman afallıyoruz tarihte de aynısı şimdi de aynısı. İyi forumlar.
 
Şimdi bu sözü diyen kişi Türk değil ise kimse bir şey diyemez, Türk ise kişinin kendisine kalmış bir durum sevmeyebilir ancak saygı duymak zorunda.
 
Baskı altın da kimse bir birini gerçek anlamda sevemez. Bunu yapmak sadece zaman kaybı olur, yapanın eline bir şey geçmez. Sen Atatürk'ün yaptıklarını, başarıları, geçmişi gibi kaynaklar verirsin, adam okur anlamaya çalışır sever sevmese bile neler yapmış diye saygı gösterir. Seven insan saygı da gösterir. Sevmeyip saygı gösterene benim bir sözüm yoktur ama hem sevmeyip hem de saygısızlık yapmak ahlaksızlıktır.
 
Yani birinin birini sevip sevmemesinde çokda mana aramamak gerek. Sevmeyebilir kendi tercihi ama saygı duymak zorundadır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı