Atatürk'ün ideolojisi nedir?

Bazı arkadaşların dediği gibi Türkçülük kavramı Atatürk'ün ideolojisiydi. Hayatını Türk milletine adamış fakat şu zamanda ona sövenler azımsanamayacak kadar az değil maalesef. Dine bakış açısından dolayı.
Birileri Müslüman diye geçiniyor ama el altından her türlü *** mevcut.

Atatürk'ün ideolojisi nedir sizce?
Kemalizm gibi şeyler yazmayın komik olur. Yanlış bilmiyorsam Kemalizm diye bir şey Atatürk döneminde de yoktu. Siz bir ideolojiye yakınlaştırırsanız hangi ideolojiye yakınlaştırırsınız?
Atatürk'e "Komünist" gözle bakılması doğru değildir. O dönemin şartları bunu gerektiriyordu. Ayrıca Sovyet tehlikesi yüzünden kendimizi Komünizme yakın gösteriyorduk. Sovyetlere sözümüz vardı çünkü, Kurtuluş savaşını kazanınca Sovyetlere yakın olacaktık. Sovyetler bu yüzden bize yardımlar yaptı.

Atatürk'ün ana ideolojisi bildiğim kadarıyla Sosyal Liberalizm. "Liberal Türkçülük" diyebiliriz günümüzde.

Sosyal demokrat ve askerin ülke yönetmesine karşı bir adam hatta bu yüzden ittihat ve Terakki'den ayrılıyor. Demokrat değildi fakat olmak istemiştir.

Atatürk'ün ideolojisi nedir sizce?
Kemalizm gibi şeyler yazmayın komik olur. Yanlış bilmiyorsam Kemalizm diye bir şey Atatürk döneminde de yoktu. Siz bir ideolojiye yakınlaştırırsanız hangi ideolojiye yakınlaştırırsınız?

A
T
A
T
Ü
R
Kemalizm.

Atatürk Kemalist olabilir mi?

Atatürk sağcıdır, atatürkçülük de sağ bir ideolojidir.

Hayır Atatürk ne sağcı ne solcu, Atatürk ilke ve inklaplarında halkçılık var ve bu sola yakın bir görüş ama aynı zamanda milliyetçilik de var ve bu da sağ?

Mustafa Kemal, ben x fikrini benimsiyorum tarzı söylemlerde bulunmamıştır. Farklı düşünceleri okuyarak kendi düşüncelerini ortaya koymuştur.

En hakiki mürşid ilimdir. diyen birinin ben şucuyum ben buyum demeside yanlışolurdu dememiştir muhazakar atatürkçülere göre Atatürk dindar koministlere göre kominist Ateistlere göre ateist vs vs Nutku okursan onun doğrudan bir idelojiye atayamazsın o sadece idealist geleceği anlayabilen biri... Nutku oku okut ben bi anama okutamamadım saydırır durur hocaların yalanlarına innanıyon bide atatürkün küne inan derim ben ona inanamam cahile laf anlatılmıyor işte. 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı