Ata'ya Saygısızlık

  • Konuyu başlatan Barış Şentürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu duruma sadece yazık diyebiliyorum. Daha iyi bir ülke için Atatürk'ün verdiği yıllara yazık. Çok hastalandığı son günlerinde, söylediği cümlelerden bir kısım:

"Gidelim Afet (manezi kızı). Bir orman kenarına gidelim. Her şeyi bırakalım. Şöyle basit bir ev. Ocaklı bir oda... Evet... evet... Hemen çekip gidelim ormanlara... Hele ben bir iyi olayım da..."

Bence bu cümleleri bugünlerde okumak çok üzücü. Hayatını medeniyete, gelişmeye adamış birisinin ne kadar yorulduğunu gösteren cümleler bunlar. Yaptığı devrimler onun hayatını tüketti ve şimdi tüm bu emeğin yavaşça yitip gittiğini, caniliğin ve cehaletin yükselişini görmek kadar üzücü bir durum yok.

Tabi yaptıklarını, görüşlerini anlayan insanlar da mevcut. Belki Atatürk'ün hedeflediği tüm gençliğe kıyasla çok ufak bir kısım ama hâlâ umut var. Tarih boyunca, defalarca kez, tamamen kurtulduğumuzu sandığımız; fakat her seferinde, ne kadar çok yanıldığımızı bizlere acı olaylarla gösteren gericilik ve cehaletin hiçbir zaman kazanamaması için çok çalışkan olmalıyız. Daha iyi bir dünya için yapabileceğimiz tek şey bu.
 
Son düzenleme:
Atatürk'ü sevmeyebilirsin (Nasıl sevmediklerini anlayamıyorum. Beyinleri yıkanmış ya da anlamak istemiyorlar.) Fakat kendi bayrağına yapıldığı halde, düşman bayrağı bile olsa üzerine basmayan bir lidere bunu yapamazsın.
Fakat her şeye rağmen hâlâ bir umut var.
 
İste bunu yapanlar kendiliksiz, şerefsiz kişiler. Madem aptalsın neden bu aptallığını herkese gösterme çabasındalar anlayamıyorum.
 
İlk önce dün akşam ki haberleri gördüm ve Türkiyede ne kadar şerefsiz doluymuş onu gördüm. Ancak bu şerefsizler Türk vatandaşı olup kendini Türk olarak gösterenlerdir. Kürtler üzerinden prim yapmaya çalışanlardır.

Suç bunlarda değil, buna göz yuman hükümette.
Hükümette hiç suç yok, yukarıda yazılan çoğu yorumda idam gelsin deniliyor AKP hariç çoğu parti idam için ince düşünceler içinde. Ancak idam isteyen çoğu kişi bir çocuk veya bir kişi vurulsa vatandaş hükümete suç atıyorsunuz neden polis vurmuş diye. Daha bir kişinin vurulmasına veya suçluyu cezalandırmaya çalışmasına dayanamayan millet, idam getirmeye çalışmaya ne demek gerekir!

Hükümet suçlu polis veya devlet içinde veya dışarıda bulunan örgüt elemanlarını devlet içeri attığında aynı kişiler dışarı çıkarılmasını istiyor sonra neden dışarı çıktılar diye milletin kafasını karıştırıyorlar. Yani millet suçluyu gerçekten cezalandırmasını istese ve kimse karşı çıkmasa devlet gerekeni yapar. İçeride bulunan çürükleri temizledikten sonra yavaş yavaş denge düzelecektir.
 
Şu anki orta doğu arap ve kürt halkının durumu ortada neden hep buralarda kan dökülüyor neden hep iç karışıklık bunlarda neden geçmişe dönük değerlerine sahip çıkmıyorlar. Bunlar kendi aralarında daha millet olmayı becerememiş devlet olmaya çalışıyorlar. Atatürk'ü sevmiyorsun madem cebindeki paralarda da Atatürk resmi var onları da yak. Kobani'ye destek için devlet şuraya otobüs getirse 'hadi yardıma gelin' dese o eylemcilerin hangisi gelecek acaba merak ediyorum adamlar dün Halk Otobüsü'nü ateşe verdi böle zihniyetteki insanları aramızda nasıl barındırıyoruz anlamıyorum.
 
Ki biraz düşününce insan anlıyor. Madem Kobani'ye bu kadar destek veriyorsunuz, madem kardeşin orada ölüyor, o zaman gidip orada, onunla savaş. Neden gidip 2 saat sonra döndünüz ?
Senin burada otobüs, heykel yakman onlara bir fayda sağlamıyor. Şerefinizin olmadığını bir daha gördük.
 
Atatürk'ü sevmiyorsun madem cebindeki paralarda da Atatürk resmi var onları da yak. Kobani'ye destek için devlet şuraya otobüs getirse 'hadi yardıma gelin' dese o eylemcilerin hangisi gelecek acaba merak ediyorum adamlar dün Halk Otobüsü'nü ateşe verdi böle zihniyetteki insanları aramızda nasıl barındırıyoruz
Bunun cevabını yukarıda vermiştim işte;
"Türk vatandaşı olup kendini Türk olarak gösterenlerdir. Kürtler üzerinden prim yapmaya çalışanlardır."
Bu yüzden çoğu kişi bizden sayıyor ve sanki bir birimize düşmüş gibi iç kargaşa çıkarmaya çalışıyorlar. Ancak bazı kişiler devlet bunları yapıyor diye devleti şuçluyor yada neden millet bir birine giriyor diye söyleniyor. Bunlar bizden değil, onun için bunların görülmesi lazım.
 
Bu yapılanlar vatan hainliğidir. Vatan hainliğinin de cezasını herkes biliyordur az çok, cezası kesilse:
Hükümette hiç suç yok, yukarıda yazılan çoğu yorumda idam gelsin deniliyor AKP hariç çoğu parti idam için ince düşünceler içinde. Ancak idam isteyen çoğu kişi bir çocuk veya bir kişi vurulsa vatandaş hükümete suç atıyorsunuz neden polis vurmuş diye. Daha bir kişinin vurulmasına veya suçluyu cezalandırmaya çalışmasına dayanamayan millet, idam getirmeye çalışmaya ne demek gerekir!
 
Biz medenileşelim diyoruz, batıya gidelim diyoruz. Kalkıp bizi doğuya sürüklüyorlar. Kalkıp türkiyeye savaş açıyorsun sonra türkiye niye bize destek vermiyor diye otobüsüne ve büstlerine zarar veriyorsun. Be embesil herif sen düşmansın düşman. Yardım isteme. İşıd kobaniyi ele geçirmişse git, savaş niye buraya saldırıyorsun. Cahillik diz bozu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı