Ateizm felsefesi kendisi ile çelişir mi?

Şöyle çelişir. Evren sonsuz ya. O zaman güneşin sönmesi lazımdır. Çünkü ebedi bir evrende hiç bir yıldızın sonsuza kadar yaşamaması ve şuan olmaması gerekir.

Tüm maddeler aralarındaki ısı alış verişini çoktan bitirmesi lazımdır.

Kararlı maddelerin de çoktan kararsız maddelere dönmesi lazımdır.

Eğer bilmediğin bir şey hakkında kesin olarak konuşamayacaksan nasıl "Tanrı yok" diyebiliyorsunuz?
Tek Çıkarı Agnostisizm'dir. Ateizm tutarsızdır. Cin örneği ile "tanrı" örneği alakasıdır. Bir şeyin varlığı ile ilgili en ufak bir bir ip ucunun olması bile onun var olma olasılığı arttırır. Tonla argüman var ve Ateistler bu argümanları çürütemiyor bile. Sadece kavramlara takılıyorsunuz. Kavramlara ve kelimelere takılmayın. "X" deyin geçin.

Hocam evrenin sonsuz olması onun entropi geçirmeyeceği anlamını taşımıyor.
Döngü var olabilir. Evren sürekli içine çöküp yeniden patlıyor olabilir.

Yaratılmayan şey Tanrı'dır varsayımına nereden ulaştınız?

Hocam evrenin sonsuz olması onun entropi geçirmeyeceği anlamını taşımıyor.
Döngü var olabilir. Evren sürekli içine çöküp yeniden patlıyor olabilir.
Entropi düzensizlik demektir. Evren sürekli entropiden ötürü düzensizliğe gidiyor değil mi?

Benim yazdığımın ne anlattığını kavrayamamışsınız. Ben bilmediğimiz bir alana tanrıyı konuşmayı öteleyerek onun sıfatalrını orda koruma altına almaya çalıştığınızı söylüyorum. Bildiğimiz gözlemlediğimiz alanda tanrının varlığına ne bir ihtiyaç var ne de onun sıfatlarına veya tanrısal olana dair bu alanda bir veri var. Yani bu yüzden tanrı yoktur. bilinmez değildir. Aynı şekilde muz cini perisinin topuz saçları da yoktur. Kavramın ne olduğunuda öğreniniz. Kavramlaştırmanın ne anlama geldiğini de. Siz olmayan bir şeyin varlığına dair kanıt bulmak için bilinene bakıp sonuç alamayınca onu bilinmeyene atarak orada kendi uydurduğunuz masallar ve mantık dışı kalıplarda ipucu bulma gayretindesiniz. Mesele kelime değil kavram...

Tamam sen "X"de. Kavramlara takılmayın.
Yahu sen tamamen kavram üzerinden gidiyorsun, senin mantığa göre cevap vermeye çalıştığım için kavram üzerinden gittim. "Yaratılmayan tanrıdır demek ki evren tanrı" diyen sensin. X diyeceksem tanrı nereden giriyor bu işe? Yaratılmayan şey tanrıdır görüşü dini bir görüş zaten, ben kabul etmediğim görüşü neden doğru varsayıp da ona göre bir sonuca ulaşmaya çalışayım? Varolmayan bir varlık için yaratılmıştır veya yaratılmamıştır diyemezsin ki, doğrudan yoktur işte.

Güneş 4.6 milyar yaşında.

Öznelden genele gitmek büyük bir hata, şahsen Din veya Tanrı tartışılacaksa Genelden öznele gitmeliyiz. Tartışan bazı arkadaşlar öznelden genele gitmiş. Büyük hata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…