Athlon II X2 240 sistem çok ısınıyor ve disk hatası veriyor

ok3902

Hectopat
Yeni bir PC'm yok 2009'dan kalma bir PC.

1627743963073.png

Önceden hep hard disk hataları falan veriyordu hiçbir şey inmiyordu yeni hard disk aldım değişen bir şey olmadı. SATA kablosundan olabilir mi?
Bir de fotoğrafta görüldüğü gibi işlemci AMD Athlon ve işlemci bayağı ısınıyor daha bilgisayar açılmadan boot ekranında bile.
Mesela bir örnek vereyim; dün klavyede sorun çıkmıştı ve bilgisayarı başlatmak için bir tuşa basmam gerekiyor basamayınca bilgisayara reset atıyordum reset atarken boot ekranında işlemci ısısı yazıyor, bilgisayara her reset attığımda 10 derece falan artıyor 80'lere falan da çıktı, geçenlerde termal macunu aldım, sürüyorum işlemciye en fazla 1 hafta ısınmadan dayanıyor daha doğrusu kapanmadan, çünkü YouTube'dan video izleyince ısınıp kapanıyor veya dünyanın en düşük grafikli oyunu olsun yine kapanıyor en fazla 15 dk dayanıyor, termal macunu da bitti her hafta süre süre, zaten yeni PC alınacak ama 2022'yi bulabilir ve bu bilgisayarda canlı derslere girmem falan gerekebilir, elimdeki bilgisayarla ufak çaplı oyunlar oynamak istiyorum.
Örneğin Minecraft.
Evet 1.16 sürümünü açmıştım ve kasmadan açabildi içerisinde OptiFine'da yüklüydü ama işlemci hemen ısındığı için 5 dk sonra kapanıyor.
Şimdi size sorum şu:
Bu bilgisayara bir "harici" SSD alıp ve termal macunu alırsam işimi görebilir mi? Ne yapmalıyım?
Not: Ekran Kartım.

1627744579834.png

120 derecelere kadar çıkan bir bilgisayarım vardı sorunun taktığım bir fandan kaynaklandığını düşürüp o fanı söküp bilgisayarın kapağını açıp bir de termal macun sürüp baktığımda CS:GO'da bile 50 derecenin üstüne çıkmadığını gördüm. Kasanın kapağı açık çalıştırmayı deneybilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı