Athlon II X4 640 ve GT 640 sistemde Valorant donuyor

jester42

Centipat
Daha fazla  
Önceden Valorant oynarken oyun ortasında PC donup kalıyordu ve donmayınca ise ekran kartı driver çöktü deyip oyundan atıyordu. Şimdi ise yeni gelen güncellemeden sonra (23 Haziran güncellemesi) oyun açılış ekranında iken PC donuyor ve öylece kalıyor. Başka oyunda deneme yaptım (The Long Dark) sıkıntısız oynadım ama Valorant'ta neden böyle olduğunu çözemedim.

PC özellikleri:
  • İşlemci: AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz.
  • RAM: 8 GB 1600MHz DDR3.
  • Ekran kartı: NVIDIA GT 640 1GB 128 bit.
  • Windows 7 64 bit işletim sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden Valorant oynarken oyun ortasında PC donup kalıyordu ve donmayınca ise ekran kartı driver çöktü deyip oyundan atıyordu. Şimdi ise yeni gelen güncellemeden sonra (23 Haziran güncellemesi) oyun açılış ekranında iken PC donuyor ve öylece kalıyor. Başka oyunda deneme yaptım (The Long Dark) sıkıntısız oynadım ama Valorant'ta neden böyle olduğunu çözemedim.

PC özellikleri:
  • İşlemci: AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz.
  • RAM: 8 GB 1600MHz DDR3.
  • Ekran kartı: NVIDIA GT 640 1GB 128 bit.
  • Windows 7 64 bit işletim sistemi.

Gayet normal sisteminiz en baz ihtiyaçları karşılamıyor.

Nasıl çözebilirim bu sorunu ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum.

Ekran kartı değil de anakartına uyumlu yeni işlemci öneririm Valorant işlemciyi baz alıyor ancak açılmamasının sebebi ekran kartının DX12 desteklememesi ve eski, güçsüz olması.
Ben sana her şekilde çözüm bulurum ancak para harcaman gerekiyor tabii ki.

Ekran kartı değil de anakartına uyumlu yeni işlemci öneririm Valorant işlemciyi baz alıyor ancak açılmamasının sebebi ekran kartının DX12 desteklememesi ve eski, güçsüz olması.
Ben sana her şekilde çözüm bulurum ancak para harcaman gerekiyor tabii ki.

Hocam şimdi ben ekran kartı almayı düşünüyorum senin tavsiyen nedir?

Normalde 2 GB'lık GTX750 Ti önerirdim 2. el ucuza ama eski kaldı 2.el GT1030 öeriyorum 7-8 yıl daha güncel neredeyse DirectX 12 destekli ve uyumlu fansız ucuza bulursunuz ısınmıyor güç tüketmiyor sizin ihtiyaçlarınızı karşılar. Bu arada bir 8'lik RAM daha alıp Dual Channel anakart destekliyor ise kullanın derim. Hem Windows 10 geçmeye aşırı müsait bir ortam yaratılmış olur ve bu 3 etken ile performans oldukça artar.
Herhangi bir sorunuz olursa buradayım.
İyi günler.

Normalde 2 GB'lık GTX750 Ti önerirdim 2. el ucuza ama eski kaldı 2.el GT1030 öeriyorum 7-8 yıl daha güncel neredeyse DirectX 12 destekli ve uyumlu fansız ucuza bulursunuz ısınmıyor güç tüketmiyor sizin ihtiyaçlarınızı karşılar. Bu arada bir 8'lik RAM daha alıp Dual Channel anakart destekliyor ise kullanın derim. Hem Windows 10 geçmeye aşırı müsait bir ortam yaratılmış olur ve bu 3 etken ile performans oldukça artar.
İyi günler.

AMD R7 240 2 GB bakmıştım ama fiyat performans olarak.
İyi günler.

Bu iyi midir hocam fansız ama.

AMD R7 240 2 GB bakmıştım ama fiyat performans olarak.

Bu iyi midir hocam fansız ama.

Zaten ısınmadığı için fansız ek güş girişi yok ısınmıyor buz gibi çalışa kartlardan.
Bu arada R7 240'ta iyidir ancak Turbox alma sakın diğerleri de biraz pahalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı