Athlon X4 950 ve R7 240 GTA 5 FPS düşme sorunu

onuraktas

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistemim;
  • Anakart: Asus B350M-K
  • İşlemci: AMD Athlon X4-950
  • RAM: 1 adet Kingston HyperX DDR4 2400 MHz 4 GB
  • Ekran kartı: AMD Radeon R7 240 2 GB
  • İşletim sistemi: Windows 10 64 bit UEFI
Eski sistemimle GTA5'i sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum herhangi bir takılma olmadan. Onlineda aynı şekilde hiçbir takılma olmazdı. RAM kullanımı 4000 MB küsura dayanırdı ama takılma olmazdı. Yeni sistemde ise RAM kullanımı 3600'e kadar geliyor sonra hemen takılmalar başlıyor ve RAM kullanımı 3200-3100 kadar düşüyor.
Not: Oyun orijinal. Sistem BIOS dahil tüm driver yazılımları güncel. Isı değerlerini kontrol ettim normal. Bütün parçaları stress testine soktum sorun çıkmadı. Windows 10'un sunduğu RAM testini yaptım yine sorun çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun açık ve net RAM kullanımı fazla olduğundan RAM dropu yiyorsunuz. Tavsiyem 4 GB RAM daha alın.

Eski sistemin de RAM kullanımı fazla olupta drop yenmeme sebebin de eski versiyonların daha hafif olması. Yeni gelen güncelleme ile gelen ayrıntılar sistemleri biraz daha fazla zorluyor.

Sorun açık ve net RAM kullanımı fazla olduğundan RAM dropu yiyorsunuz. Tavsiyem 4 GB RAM daha alın.

Eski sistemin de RAM kullanımı fazla olupta drop yenmeme sebebin de eski versiyonların daha hafif olması. Yeni gelen güncelleme ile gelen ayrıntılar sistemleri biraz daha fazla zorluyor.
Öncelikle mesajınız için teşekkürler.Şöyleki yeni sisteme geçeli 1 hafta oldu RAM yetmediğini varsayarsak RAM kullanımı dolmuyor ki 3500 3600 e kadar çıkıyor sonra hafif bi donma ardından RAM kullanımı 3000-3200 e kadar düşüyor.Acaba en fazla 3600 küsür e kadarmı çıkıyor.Eski sistem windows7 işletim sistemi kuruluydu.

Evet güzel soru. :D

Windows 7 daha az RAM tüketiyor ana bu sizi Windows 7'ye sürüklemesin her zaman güncel kullanmak iyidir. (y)

Şu videoya başkanı öneririm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM kullanımı %90'dan sonrası sıkıntı çıkarabilir zaten 3600'ı oyun kullanıyorsa 300MB sistem kullanıyorsa RAM neyine yetecek? :D

O RAM kullanımının abi düşüşünde drop oluyor mu peki?

Artık hiçbir oyun 4GB desteklemiyor. 8 GB RAM bile bazı oyunları yetmemeye başlıyor.

Windows 7 daha az RAM tüketiyor ana bu sizi Windows 7'ye sürüklemesin her zaman güncel kullanmak iyidir. (y)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RAM kullanımı %90'dan sonrası sıkıntı çıkarabilir zaten 3600'ı oyun kullanıyorsa 300MB sistem kullanıyorsa RAM neyine yetecek? :D

Artık hiçbir oyun 4GB desteklemiyor. 8 GB RAM bile bazı oyunları yetmemeye başlıyor.

Zaten ilk başta windows 7 yüklemeye çalıştım ama başaramadım format ekranında klavye mause u görmüyordu bilgisayar.:)Olmadı birazdaha böyle idare edip yanına bir tane 8 GB veya 4 GB RAM takviyesi yaparım.Teşekkürler.

Evet ani takılma oluyor ve RAM kullanımı düşüyor.Hatta bazen grafikler yüklenmiyor yol ev vs.

Ekran kartın daha performanslı bir kart olsaydı tüm grafikleri çok yükseğe almanı önerirdim. Ben de 4 GB ram ile GTA V oynadım uzun süre. Ayarları normale aldığım zaman RAM kullanımı 3600-3700 oluyordu ve FPS 70 civarındaydı. Ancak emin ol 70 FPS'yi burnumdan getiriyordu ve 2-3'e kadar düşüyordu. Sonra grafikleri çok yüksek yaptım ve RAM kullanımı 3200 MB sabit oldu. Aldığım FPS değeri 45-55 arasıydı ancak emin ol drop giren 70 FPS'den çok daha iyiydi. R7 240 ile yapabileceğini sanmıyorum ama başka okurlara yardımcı olabilir.

Ekran kartın daha performanslı bir kart olsaydı tüm grafikleri çok yükseğe almanı önerirdim. Ben de 4 GB ram ile GTA V oynadım uzun süre. Ayarları normale aldığım zaman RAM kullanımı 3600-3700 oluyordu ve FPS 70 civarındaydı. Ancak emin ol 70 FPS'yi burnumdan getiriyordu ve 2-3'e kadar düşüyordu. Sonra grafikleri çok yüksek yaptım ve RAM kullanımı 3200 MB sabit oldu. Aldığım FPS değeri 45-55 arasıydı ancak emin ol drop giren 70 FPS'den çok daha iyiydi. R7 240 ile yapabileceğini sanmıyorum ama başka okurlara yardımcı olabilir.
Ya assında benim canımı sıkan olay RAM yetmiyor ise RAM takviyesi yaparım ileride o problem değil.Asıl problem daha 1 hafta önce eski q6600 tabanlı 4 GB sistemim ile rahatlıkla oynayabilidğim oyunu şuan neden oynayamıyorum.RAM sıkıntılı diye düşünmüştüm ilk başlarda çünkü 3500-3700 e kadar geliyor en fazla eski sistem 4000MB e kadar geliyordu.Mesela RAM test programı açıyorum RAM kullanımı %85 civarı %90 üzerine çıkmıyor hiç acaba windows 10 kaynaklımı.Yoksa RAM sıkıntılımı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı