Atık maddeden çimento üreten öğrenciler Harvard'a davet edildi

Bu tip kaçan balık büyük olur temalı haberler içimizi acıtsa da iş tehlikeli boyutlara gidebilir. Ben artık bu tip gelişmelerden hayıflanmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Haber bile yapılmamalı çünkü toplumun bir kesimi en ufak bir dezenformasyon halinde galeyana gelecek tipte insanlar barındırıyor.

Hiç kimse alakasız sebeplerden vatan haini damgası yemek zorunda değildir. Topluma faydalı olacak insanları, sorgulamaktan aciz insanların hedefi haline getirmekten kaçınmalıyız.

"Huzura ermeyi beklemek" veya "Huzura ereceğiz" gibi bir düşüncem yok, ihtimalde vermiyorum.

Başınızı kaldırınca hükumete mi kaldıracaksınız? Aksine kendine, bana, ona kaldırmış olacaksın. Çünkü fikrin babası biziz. İnsanlar önce kendi aralarındaki problemleri çözmeli. Önce kendileri anlaşabilmeli. Yoksa bi' 30 yıl daha birleşemezler. Öyle bir ideoloji çatışması içerisindeyiz ki, "bu adam benim vatandaşım mı, bu adam benim din kardeşim mi, bu adam benim vatanım mı?" diye düşünmeden, hayvan gibi saldırıyor. Kısacası herkes birbirinden son derece nefret ediyor.

Kendi aramızdaki problemleri halletmeden hiçbir yere varamayız. Dediğim gibi; bi' 30 yıl daha birleşemeyiz.

Kurtulmanın tek çaresi, tabiri caizse, "Geberinceye kadar okumak." diyorum. :)

Şunu düşündüm, zaten okumak en büyük şekilde baş kaldırmaktır. Daha fazlası çatışmaya, daha şiddetli bir kutuplaşmaya götürür.

Ortada sandığın gibi ayaklanmayı bekleyen/isteyen 40 milyon insan yok, maalesef. Bu şekilde 100-200 kişi ayaklanır, hepsi tek tek tutuklanır. Sonra ne olur? Okuldan atılma, işten atılma, çevre baskısı, şiddet falan fistan.

Sanki insanlar daha önce denemedi mi? Ha ne oldu, ölmek üzere olan çocuğu için ücretsiz ilaç istediğinden ötürü vatan haini ilan edildi. "Ayaklanma" , "Baş kaldırma" bu şekilde olmaz. Gezi Parkı protestosunu düşünün. En başta ne kadar masum bir olay iken, kimlerin müdahalesi ile ne hale geldi. Şimdi ormandan, ağaçtan bahsetsen vatan haini oluyorsun. :D

Kısaca ne dost çok, ne düşman az.

Kesinlikle son nefesine kadar öğrenmek gerekiyor. Ama halkı birbirine zamanla düşman edenlere dur demezsek, birlik falan olamayız. Önce tümörü söküp atmalı, daha sonra yarayı sarmalıyız. İz bırakır evet ama, tümör vücutta oldukça ilaç etki etmez.

Evet de, önemli olan o mücadeleyi vermek. Tamam 40 milyon kişi gelmez belki, ama her halükarda batacaksak, denemeliyiz. Benden önce deneyenler başaramadı diye ben denemeyim mi yani? Sonunu düşünen kahraman olamaz, nereye kadar tutuklayabilirler? Hadi 40 milyonu içeri aldılar, ee?

Herkes de olayı biliyormuş gibi konuşuyor ya ben bu tür şeyleri konuşmam asla çünkü bilmiyorum. Tübitak ne amaçla reddetti neden reddetti. Aynı proje daha önceden de mi gelmişti. Reddeden kişiler olmadan yorum yapamassınız. Bu aynen şeye döndü yarışmanın ne yarışması olduğunu bile bilmeden "HoŞaF neY LaN" diyen olaylar hakkında araştırma yapmayan insanların yorum yapmasına döndü. Bilmediğiniz konu da yorum yapmayın. Ben de bilmiyorum ama yorum da yapmıyorum İyi veya kötü diye. Yanlışlıkla bile reddedilmiş olabilir (Ne kadar mantıklı bulmasam da).
Bu arada şu hoşaf mevzusuna araştırmadan herşeye biliyormuş gibi yorum yapan arkadaşlar için açıklık getirelim.
O yarışma bilim veya insanlık için en iyi ne yapabiliriz yarışması değil. "Girişimcilik" yarışması. Organik Hoşaf da jürilerin de dediği gibi ayran gibi bir milli içecek olursa çok fazla satılır diye onu seçiyorlar. Fizik tedavi aletinin çok fazla satması mantıksız herkes buna ihtiyaç duyamayacağı için ve insanların belki de onu almaya durumu olamayacağı için Organik Hoşafa kıyasla az satar diyorlar. Organik hoşaf 1. de olmuyor diğer rakiplerini eliyor. Sonraki turda da kendi eleniyor.
Lütfen yorum yapmadan önce araştırın. Gördüğünüz, duyduğunuz, izlediğiniz ve okuduğunuz şeyleri okurken veya izlerken ne yorum yapsam diye izlemeyin. Duyduklarınızı dinlemeniz, okumanız, izlemeniz bittikten sonra araştırın. "Doğru mu, ben ne anladım, işin aslı ne, bu kişi bunu neden yapmış" gibi sorgulayın zira diğer türlü daha da kötü hale gelir.

Demek istediğim bu yarışma bence pek anlamlı değil zaman kaybı. Bunun yerine fizik tedavi aleti gibi daha işe yarar buluşların sahiplerine maddi destek yapılmalı, buluşları geliştirilip seri üretime geçirilmeli. Para peşinde koşarak dünya lideride süper güçte olamayız. Ekonomimiz de düzelmez.

Organik hoşaf fazla satar!:LOL: Satsa ne olur, satmasa ne olur? Saçma sapan şeyler satarak zengin olmuyor gelişmiş ülkeler. Fizik tedavi cihazı satsa 100 yıl yetiyor geliri. Veya işlemci üretse ihya ediyor. Kaliteli mal üretip satıyor, 7 ceddi kurtuluyor. Almanlar, makine sanayisinde ustalaşmış, fabrikaya bir makine sistemi kuruyor, belki Türkiye'nin toplam gelirinden fazla gelir elde ediyor. Sen ne yapıyorsun, israilden aldığın tohumlarla, portakal üretip satarak para kazanmaya çalışıyorsun. Ha onlar bunu da yapıyor. Adamlar her yerden gelir elde ediyor. Ama organik hoşaf fazla satar tabi. Biz içsek yeter. Avrupa kimmiş!

Ben de bilmiyorum ama yorum da yapmıyorum İyi veya kötü diye.

Gayet güzel yorumlamissiniz konuyu aslinda.

Lütfen yorum yapmadan önce araştırın. Gördüğünüz, duyduğunuz, izlediğiniz ve okuduğunuz şeyleri okurken veya izlerken ne yorum yapsam diye izlemeyin. Duyduklarınızı dinlemeniz, okumanız, izlemeniz bittikten sonra araştırın. "Doğru mu, ben ne anladım, işin aslı ne, bu kişi bunu neden yapmış" gibi sorgulayın zira diğer türlü daha da kötü hale gelir.

Oldu olacak TÜBITAK'a hakli deyin olsun bitsin be ya. Burada kimseyle sidik yaristirmiyoruz, böylesine degerlerimizin ülke icinde kiymetinin bilinmemesini konusuyoruz, neden Türkiye'de degil elalemin üniversiteleri bu degerleri bizden daha önde tutsun? Biz bunu konusuyoruz.
Bunu konusmak icin arastirmak, okumak, izlemek gerekmiyor.
TÜBITAK her ne sebeple redderse etsin, baska ülkelerin bu gencleri cagirmasi bizim ayibimizdir.

Ha siz bir ileti yazmadan önce onlarca sayfa okumak, arastirmak, izlemek istiyor iseniz bu sizin tercihiniz, baskalari öyle yapmadigi icin lütfen dayatma yapmayin. Bakin sizin gibi yapamazsiniz demiyorum lütfen diyorum.

Sevgiler :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı