Çözüm Atikmpag.sys Mavi Ekran Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Bu sorunun iki sebebi olabilir:
  • Arızalı ekran kartı
  • Sürücü sorunu
Öncelikle bu hatadan dolayı mavi ekran alıyorsanız bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız DDU çalıştırın. DDU, sisteminizi Güvenli Mod'da başlatmanıza yardımcı olur.

• Güvenli Mod'da DDU ile AMD'yi seçip sürücüyü kaldırın.
  • İşlem bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • AMD sürücüsü kurulu olmadığı için artık mavi ekran hatası almayacaksınız.
  • Bu aşamada AMD'nin sitesinden işletim sisteminize uygun en son sürücüyü indirin.
Sürücüyü kurar kurmaz mavi ekran hatası alıyorsanız ekran kartınızda arıza var demektir. Bu durumda tavsiyem cihazı servise göndermeniz olacaktır.

Ayrıca AMD ve NVIDIA sürüclerini artık Windows 10 için optimize ediyor. Windows 7 kullanıyorsanız Windows 10'a geçin.

Son düzenleme:
Recep abi tamam güzel yazmışsın doğru haklısın da konuyu hortlatma gereği duydum çünki aynı hatayı bende yaşıyorum şuan.
Sistemim;
Windows 7 proffesional 64 bit sp1
foxconn G41MD anakart
msi amd radeon r7 240 2gd3 lpv2 ekran kartı
ddr3 4gb(2+2) 533mhz ram
450 watt coraır vs450 psu
Öncelikle belirteyim, ekran kartım eski sürücüsü ile oynayabildiğim bütün oyunlarda bir kez olsun sıkıntı çıkarmadı ne donanımsal nede yazılımsal.
Ekran kartı sürücüsünü daha iyi performans almak amacı ile güncellemek istedim amd'nin destek sitesinden en güncel olan adrenalin 2019 sürümünü indirip kurdum.
2 oyun oynuyorum, league of legends ve world of tanks.
League of legends'de hiçbir problem yaşamazken world of tanks'de daha ilk maçımın ortasında mavi ekran ile maç son buluyor.
Yeni sürüm olan adrenalin 2019 ile denemediğim ayar ve profil kalmadı lakin sorunum düzelmedi.
Bunun üzerine eski sürücüye dönmek istedim lakin bilgisayar sistem geri yükleme noktası oluşturmadığından ve benim de elimde eski sürücüsünün kurulum dosyaları bulunmadığından dolayı maalesef böylece kala kaldım.
Forumda gerekli yere konu açtım lakin üzerinden 1 hafta geçmesine ve 200 üzeri görüntülenmesine rağmen sadece 1 arkadaş yardımcı olmak istemiş oda cevap vermeyeli 3 gün oluyor.
Şimdi senin bu konunu görünce dil dökmek ve yardım istemek olmazdı diye düşünüyorum.
Lütfen geri dönüş sağlarmısın ?
Günaydın, iyi günler.
  • Arızalı ekran kartı
  • Sürücü sorunu
Öncelikle bu hatadan dolayı mavi ekran alıyorsanız bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız DDU çalıştırın. DDU, sisteminizi Güvenli Mod'da başlatmanıza yardımcı olur.

• Bu aşamada AMD'nin sitesinden işletim sisteminize uygun en son sürücüyü indirin.
Sürücüyü kurar kurmaz mavi ekran hatası alıyorsanız ekran kartınızda arıza var demektir. Bu durumda tavsiyem cihazı servise göndermeniz olacaktır.

Ayrıca AMD ve NVIDIA sürüclerini artık Windows 10 için optimize ediyor. Windows 7 kullanıyorsanız Windows 10'a geçin.

Recep abi tamam güzel yazmışsın doğru haklısın da konuyu hortlatma gereği duydum çünki aynı hatayı bende yaşıyorum şuan.
Sistemim;
Windows 7 proffesional 64 bit sp1
foxconn G41MD anakart
msi amd radeon r7 240 2gd3 lpv2 ekran kartı
ddr3 4gb(2+2) 533mhz ram
450 watt coraır vs450 psu
Öncelikle belirteyim, ekran kartım eski sürücüsü ile oynayabildiğim bütün oyunlarda bir kez olsun sıkıntı çıkarmadı ne donanımsal nede yazılımsal.
Ekran kartı sürücüsünü daha iyi performans almak amacı ile güncellemek istedim amd'nin destek sitesinden en güncel olan adrenalin 2019 sürümünü indirip kurdum.
2 oyun oynuyorum, league of legends ve world of tanks.
League of legends'de hiçbir problem yaşamazken world of tanks'de daha ilk maçımın ortasında mavi ekran ile maç son buluyor.
Yeni sürüm olan adrenalin 2019 ile denemediğim ayar ve profil kalmadı lakin sorunum düzelmedi.
Bunun üzerine eski sürücüye dönmek istedim lakin bilgisayar sistem geri yükleme noktası oluşturmadığından ve benim de elimde eski sürücüsünün kurulum dosyaları bulunmadığından dolayı maalesef böylece kala kaldım.
Forumda gerekli yere konu açtım lakin üzerinden 1 hafta geçmesine ve 200 üzeri görüntülenmesine rağmen sadece 1 arkadaş yardımcı olmak istemiş oda cevap vermeyeli 3 gün oluyor.
Şimdi senin bu konunu görünce dil dökmek ve yardım istemek olmazdı diye düşünüyorum.
Lütfen geri dönüş sağlarmısın ?
Günaydın, iyi günler.
  • Arızalı ekran kartı
  • Sürücü sorunu

Bende de aynı sorun vardı aylardır çözmeye çalışıyorum bu gün sorunu çözdüm. Sistemim win7 64 bit 1.5 gb ekran kartı 6 gb ram 500 gb hdd.
Denemediğim yöntem kalmadı artık parça halinde satıcaktım pc yi birsürü işletim sistemi yükledim mac bile ama hepsi 64 bitlik versiyonuydu. Sorun sadece oyunu açarken ekranda çizgiler oluşuyodu ve mavi ekran hatası veriyordu atikmpag.sys diye birşey ve sonra reset atıyordu pc kendi kendine birde hoş geldin yazısında 1 yada 2 dk donuyordu ve onun dışında herşey normaldi. Çözüm ise çok basit kendim buldum bence sizde de işe yarayabilir 64 bit olan pc yi 32 bite çevirdim ve herşey normal stabil ve oyunlarım sorunsuz açılıyor donanımdal kaynaklı değilmiş yazılımsalmış 64 bit ten 32 bit e geçince düzeldi artık herhangi bir mavi ekran hatası almıyorum umarım diğer mağdurların işlerine de yaraması dileğiyle.

Son düzenleme:
Recep bey de cevap vermemiş ne güzel :)
sadece AMD ekran kartı sürücülerinin World of Tanks'ın karlı haritalarında mavi ekran vermesinin sebebi nedir? Bu sorunu yaşayan çok insan var. Sadece kendi çevremde bu sorunu yaşayan 3 arkadaşım var ve onların sistemleri de güncel sistemler lakin onlarda ekran kartının AMD olmasından dolayı aynı sorundan müzdarip. Arkadaşımın birisi ekran kartını çıkarıp atacak o kadar nefret dolmuş durumda.
Sorunun çözümünü hala bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı