Atılım Üniversitesi Uçak Gövde ve Motor Bakımı bölümü nasıldır?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
Seneye üniversite sınavına gireceğim ve ilgi alanım olduğu için uçak gövde ve motor bakımı bölümünü seçmek istiyorum. Zaten Türkiye'de az bulunan bir bölüm olduğu için üniversite seçenekleri kısıtlı. Ankara içinde bir tek Atılım ve THK'da var ancak ben Atılım tercih etmek istiyorum. Atılım Üniversitesinin havacılık konusunda iyi olduğunu duydum, sizce bu bölüme ve üniversiteye gidilir mi?

Ayrıca Atılım Havacılık bölümlerinden birinde okuyan biri varsa nasıl olduğunu anlatırsa sevinirim.

Dostum selam! Geç yanıt veriyorum ama hem sen bilgilen, hem de internet ortamında bulunabilirliği olsun diye yanıt vermek istiyorum.

UGM, UBO ve HEE bölümleri kesinlikle onaylı bakım eğitim kuruluşlarında okunmalı. Bu bağlamda seçebileceğin üniversiteler şu şekilde;

Eskişehir Teknik Üniversitesi (UGM+HEE)

Kocaeli Üniversitesi (UGM+HEE)

Erciyes Üniversitesi (UGM+HEE)

Samsun Üniversitesi (UBO)

Atılım Üniversitesi (UGM+HEE)

Kapadokya Üniversitesi (UGM+HEE)

Staj imkanı olarak değerlendireceksek Eskişehir 55 günlük yaz stajı yaptırıyor, Kocaeli 2 dönemlik THY Teknik stajı yaptırıyor, Erciyes 1 yaz stajı ve 1 dönemlik iki staj, Kapadokya üniversitesi trimester olduğundan 3 dönemlik staj yaptırıyor. Samsun'a staj yeni geldi, Atılım hakkında da pek bilgim yok. Ama sitelerini incelediğimde belli bir sayıda öğrenciyi THY Teknik, geri kalan öğrencilerin de stajı kendileri bulması isteniyor.

Kampüs imkanı olarak değerlendirirsek en iyisinin ERÜ olduğunu düşünüyorum, ESTÜ kampüsü şehre yakın ama kampüse ulaşım AÜ veya ESOGÜ kadar kolay değil. Ama çok sürmüyor maksimum 15 dakikada Bağlar'dan kampüse ulaşıyorsunuz. KOÜ, SAMÜ ve Kapadokya Üniversitelerinin kampüsleri köyde bulunuyor, Atılım hakkında bilgim yok ama bakım hangarı ESB'de bulunuyor.

Kapadokya Üniversitesi, ESTÜ, ERÜ ve Atılım kendi bünyesinde modül sınavlarını yapıyor, SAMÜ ve KOÜ'deki arkadaşlarımız ise ESTÜ veya ERÜ'ye gitmek durumunda kalıyor.

En iyi pratik eğitimi ise SAMÜ'nün verdiğini düşünüyorum 5 tane pratik eğitmeni var ve hepsi birbirinden başarılı bir kariyere sahip. Öğrenciye çok fazla faydası dokunuyor.

Şahsi fikrim, devlet üniversitelerinde okuman. Atılım'a 70K'li sıralamalarla giriliyor. ESTÜ de bu civarda bir sıralamayla alıyor. Vakıf ünilerinde SHY-147 yetkisi siyasi ve iş adamları arasındaki ilişkiden dolayı alındığından dolayı bu eğitimi devlet üniversitelerinde alman senin okulunun yetkisinin sürekli olmasını sağlayacaktır. Kariyer açısından da daha önemli.

Selçuk, İskenderun, Erzincan, Fırat gibi yerlerde okumamanı şiddetle tavsiye ederim. Hele ki Selçukta...

Dostum selam! Geç yanıt veriyorum ama hem sen bilgilen, hem de internet ortamında bulunabilirliği olsun diye yanıt vermek istiyorum.

Ugm, ubo ve hee bölümleri kesinlikle onaylı bakım eğitim kuruluşlarında okunmalı. Bu bağlamda seçebileceğin üniversiteler şu şekilde;

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ugm+hee)

Kocaeli Üniversitesi (ugm+hee)

Erciyes Üniversitesi (ugm+hee)

Samsun Üniversitesi (ubo)

Atılım Üniversitesi (ugm+hee)

Kapadokya Üniversitesi (ugm+hee)

Staj imkanı olarak değerlendireceksek Eskişehir 55 günlük yaz stajı yaptırıyor, Kocaeli 2 dönemlik THY teknik stajı yaptırıyor, erciyes 1 yaz stajı ve 1 dönemlik iki staj, Kapadokya Üniversitesi trimester olduğundan 3 dönemlik staj yaptırıyor. Samsun'a staj yeni geldi, atılım hakkında da pek bilgim yok. Ama sitelerini incelediğimde belli bir sayıda öğrenciyi THY teknik, geri kalan öğrencilerin de stajı kendileri bulması isteniyor.

Kampüs imkanı olarak değerlendirirsek en iyisinin erü olduğunu düşünüyorum, estü kampüsü şehre yakın ama kampüse ulaşım aü veya esogü kadar kolay değil. Ama çok sürmüyor maksimum 15 dakikada bağlar'dan kampüse ulaşıyorsunuz. Koü, samü ve kapadokya üniversitelerinin kampüsleri köyde bulunuyor, atılım hakkında bilgim yok ama bakım hangarı ESB'de bulunuyor.

Kapadokya Üniversitesi, estü, erü ve atılım kendi bünyesinde modül sınavlarını yapıyor, samü ve koü'deki arkadaşlarımız ise estü veya erü'ye gitmek durumunda kalıyor.

En iyi pratik eğitimi ise samü'nün verdiğini düşünüyorum 5 tane pratik eğitmeni var ve hepsi birbirinden başarılı bir kariyere sahip. Öğrenciye çok fazla faydası dokunuyor.

Şahsi fikrim, devlet üniversitelerinde okuman. Atılım'a 70K'li sıralamalarla giriliyor. Estü de bu civarda bir sıralamayla alıyor. Vakıf ünilerinde SHY-147 yetkisi siyasi ve iş adamları arasındaki ilişkiden dolayı alındığından dolayı bu eğitimi devlet üniversitelerinde alman senin okulunun yetkisinin sürekli olmasını sağlayacaktır. Kariyer açısından da daha önemli.

Selçuk, İskenderun, Erzincan, Fırat gibi yerlerde okumamanı şiddetle tavsiye ederim. Hele ki Selçuk'ta...

Hocam merhaba Selçuk'ta meslek lisesinde uçak gövde motor bakım bölümü okuyorum sizce bir sene mezuna bırakıp Eskişehir, erciyes ya da Kayseri'den birini seçmem mantıklı mı? Yoksa bu sene uçak teknolojileri mi okumam daha yararlı olur. Bir de seneye mezuna bıraktım ve puanım İskenderun bakım onarıma yetti okumamı önermez misiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce hocam. Size ulaşabileceğim başka bir platform var mı bir de sormak istediğim sorular var şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhaba Selçuk'ta meslek lisesinde uçak gövde motor bakım bölümü okuyorum sizce bir sene mezuna bırakıp Eskişehir, erciyes ya da Kayseri'den birini seçmem mantıklı mı? Yoksa bu sene uçak teknolojileri mi okumam daha yararlı olur. Bir de seneye mezuna bıraktım ve puanım İskenderun bakım onarıma yetti okumamı önermez misiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce hocam. Size ulaşabileceğim başka bir platform var mı bir de sormak istediğim sorular var şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Kocaeli ile Kayseri'yi karıştırmışım.

Son düzenleme:
Havacılık ve uzay mühendisliği mi yoksa uçak gövde motor bakım mı seçmek daha mantıklı?
İki bölümden de mezun olmuş ellerine mesleklerini almış kişilerle konuştum ikisi de işin maaşı ve olanaklarından memnunlar. Arada kaldım. Fikir verirseniz sevinirim...

Havacılık ve uzay mühendisliği mi yoksa uçak gövde motor bakım mı seçmek daha mantıklı?
İki bölümden de mezun olmuş ellerine mesleklerini almış kişilerle konuştum ikisi de işin maaşı ve olanaklarından memnunlar. Arada kaldım. Fikir verirseniz sevinirim...
Benim duyduğum kadarıyla aralarındaki en büyük fark uçak gövde motor bakımda daha çok ağır iş yapıyorsun, mühendislikte bu kadar ağır iş yok. Burada tercih biraz nasıl bir iş yapmak istediğinize bağlı.

Dönen olursa çok minnettar olurum...
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nu sene uçak mühendisliği+ havacılık ve uzay mühendisliği bölümlerini açtı. Yeni bir bölüm olduğu için akademik kadro, staj olanakları, ders nitelikleri hakkında bilgim yok. Sizce yeni açılan bir bölümlerin havacılık alanında yetkin olan bir üniversitede okunması ne derece mantıklı?

Dönen olursa çok minnettar olurum...
Eskişehir Teknik Üniversitesi'nu sene uçak mühendisliği+ havacılık ve uzay mühendisliği bölümlerini açtı. Yeni bir bölüm olduğu için akademik kadro, staj olanakları, ders nitelikleri hakkında bilgim yok. Sizce yeni açılan bir bölümlerin havacılık alanında yetkin olan bir üniversitede okunması ne derece mantıklı?
Bu sene açıldığı için düzgün bir yorum yapmak zor olur ancak dediğiniz gibi estü zaten havacılık konusunda iyi bir üniversite olduğu için eğitminin kötü olacağını düşünmüyorum, orada okumak mantıklı olabilir. Ancak biraz estüde okuyanlardan görüş almanız daha mantıklı olur.

@onlyfancowl Ağabey,ben de atılım da uçak gövde ve motor bakımı yazmak istiyorum ama THY dün iş ilanlarının sağlık raporu kısmında göz tembelliği olanların alımı olmayacağını belirtmiş.Ben bu bölümü okusam sektörde hiç iş bulamaz mıyım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı