Atlas OS nasıl?

Markadan markaya çok değişiyor. ASUS, MSI gibi markaların güncel driverlarını sitesinden bulabilme şansın var ama örnek verecek olursam Monster'ın güncel chipset sürücülerini sayfasında bulamıyorsun ve bunun için Update'i açık sistemlere ihtiyacımız oluyor.
Doğrudur o konuda bir şey diyemem hocam ben hep minimalist kullanımcıyım. Haier t5k ve toshiba sattelite eski windows 7 modellerinden kullanıyorum. Sadece wifilerde bir iki kez sıkıntı yaşadım onu da çözdüm sonra.

Doğrudur o konuda bir şey diyemem hocam ben hep minimalist kullanımcıyım. Haier t5k ve Toshiba sattelite eski Windows 7 modellerinden kullanıyorum. Sadece Wi-Fi'lerde bir iki kez sıkıntı yaşadım onu da çözdüm sonra.

Hocam atlas OS açık kaynak değilmi zaten? Neden güvenikir değil diyorlar o zaman açıp değişikliklere bakabilirler.

Hocam atlas OS açık kaynak değilmi zaten? Neden güvenikir değil diyorlar o zaman açıp değişikliklere bakabilirler.
Yani işini şeffaf şekilde yapan bir grup tarafından geliştiriliyor. Çekirdek olarak ntlite kullanıyor olmaları açık kaynaklı olayını biraz suya düşürse de burada Baştan sona kapalı kaynak Windows'tan bahsediyoruz. Windows olabilmesi için tabi çekirdek aynı kalmalı. Asıl açık kaynak felsefesi bundan sonra başlıyor.

Ve evet. İşini şeffaf biçimde yapan biri havada karada şartlar ne olursa olsun işini nasıl yaptığını anlatmayan birinden daha güvenilir olma potansiyeline sahiptir. Güven konusunda sıkıntı olur diyenlerin çoğu kulaktan dolma bilgiler + zaten güçlü donanıma sahip olma + bilgisizlik sonucu diyorlar. Evde genel kullanıma sahip kasamız var Atlas yüklü, vallahi sistem kaynaklı sıkıntımız yok. 3 kişi 3 farklı kullanım tarzına sahibiz.

Ve ufak bir ekleme: Bazen de şu tarz konuşmalar görüyorum: Birkaç kişi bir araya gelip koca Windows'tan daha iyi mi iş yapacaklar, vb. Bu soruyu soranlara şunu söylemek isterim: Koskoca Windows dediğiniz şirketin tek ve ana amacı ticari kar elde etmektir. Bu amacına ulaşmak için de sizleri çiğner geçer çünkü amacı size kaliteli ve iyi şekilde hizmet sunmak değil ticari kar elde etmek. Ama bu laf attığınız custom isolar kar amaçlı değil sırf siz daha iyi kullanın daha kaliteli ve hızlı hizmet alın diye o amaçla yapılıyor.
Yani bu soruya cevabım evet. Yine de korkmak istiyorsanız adı duyulduk isolardan değil ilk defa duyduğunuz, resmi sitesi olmayan isolardan korkun.

Bu arada nasıl Türkçe yapacağımo buldum. Çekirdeğe iso içine falan uğraşmaya gerek yok. Yükledikten sonra ilk açılışta çıkan cmd ekranlarını alt f4 abanarak kapatın. Sonra normal şekilde settings yerinden language kısmına gelip normal şekilde Türkçe kurun yeniden başlatın oldu bitti. Sonra cmd ekranları yeniden çıkar halleder o işini. Bu konu hakkında video çekmeyi düşünyorum bakalım.

Son düzenleme:
O cmd ekranını başlatan script tam bu konumda ve script işini bitirdiği zaman kendini siliyor. İlk açılışta bu klasörlere gidip bu konumdaki scripti kopyalayabilirseniz o cmd ekranları kapansa bile istediğiniz zaman ilk açılıştaki scripti tekrar başlatabilirsiniz.

C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp

@kayra150 O cmd ekranları değil benim dediğim. O cmd ekranlarının kapatılmasını tavsiye etmem optimizasyon ayarlarını o sırada yapıyor zaten. Ben direk ntlite ile iso dosyasını açıp güncellemeler kısmından türkçe dil paketini ekledim. Daha sonra katılımsız kurulum dosyasında dil yerlerini en-US yerine tr-TR yaptım. Bu sayede sistem direk türkçe açılıyor. Yaptığım iso yu paylaşmayı düşündüm ama sadece virtualbox ta denediğim için bir hata falan çıkarır diye paylaşmadım.

Windows arayüzü tamamen türkçe oluyor. Microsoft uygulamaları falan da dahil.
Hocam hortlatıyorum ama kusura bakmayın.Daha detaylı anlatabilirmisiniz?

Ben özellikleri A8 7410 işlemci, 8 GB RAM, R5M330 2 GB ekran kartı, 1TB HDD olan eski dizüstü bilgisayarıma kurdum. Şu an memnunum. 20H2 versiyonunu kurdum. HDD olmasına rağmen güzel çalışıyor. Windows 7 ile aşağı yukarı aynı performansı veriyor hatta açılış daha hızlı diyebilirim. İçinde Virüs programı falan yok. Belki hafif bir virüs programı kurabilirsiniz. Ben kurmayacağım çünkü çalıştığım dershanede sunum amaçlı kullanıyorum zaten bilgisayarı. Kısacası ATLAS OS'u tavsiye ederim.

Düzenleme; Evet yukarıdaki mesajımda önermiştim ve ilk günler memnundum ama bir süre sonra hatalar, kurduğum bazı programlarda saçmalamalar, işlevsizlikler vs. olunca 1-2 hafta önce Windows 10 Home işletim sistemine geçtim. Açıkçası pek bir hız farkıda olmadı. Benim Lapotop'um da ekran parlaklığı tuşu bozuktu mesela Atlas OS'da bir türlü bulamadım parlaklık artırmayı. 10 Home'da hemen köşeden açılıyor. Belki benim bilgisayarımdan da daha kötü sistemler için Atlas OS daha uyun olabilir ama ben 10 Home'dan eski laptopum için şu anlık daha memnunum. Burada önerdiğim için ve içim rahat etmediği için yeniden yazma ihtiyacı hissettim. Herkese iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı