Atlatabildiğiniz küçük kazalar var mı?

Üniversitede aynen lisenin ortasından itibaren geçinmek için yapmak zorunda olduğum gibi geceleri çalışmak zorundaydım. Gene bekçi köpeklerinin eşliğinde İvedik Organize'deki bir firmada çalışırken bir kutuya erişmem için yüksek gerilim tipi çıplak kabloların olduğu bir alana girmem gerekti. Basit bir sanayi hattı için sigortalardan sonra o kabloyu tercih edenlerin açlıktan ölmeleri gerekir aslında ama neyse, konu o beceriksizler değil. Bekçiyle ve o gece orada olan müdürlerden biriyle konuştum, şalterleri indirip o çıplak kablolardan birine dayanırken işimi yapmaya başladım. Kutudan basit bir RJ hat transferi yapacaktım sadece. O anda da o kutuyu oraya koyanlara güzelce sövmeyi ihmal etmedim tabi, hayatımda gördüğüm en saçma tercihlerden biriydi o kutunun binadan 50 metre uzaktaki o alanda olması. Ta ki ne olduğunu anlamadan ani bir acıyla bendeki şalterler inene kadar... Gözümü hastanede açtım, neyse ki sigortalar çalışmaları gerektiği gibi çalıştı. Sonradan o anda müdür de bekçi de ve o anda fabrikada olduğunu bilmediğim başka biri daha şalterleri açtıklarını kabul etmediler ama o şirketle düzenli gelir üstünden iş yaptığım için dava açamadım çünkü oradan gelen paraya üniversiteye devam etmek için ihtiyacım vardı. Sırtımda kablonun değdiği yerdeki izin büyük oranda geçmesi için uzun yıllar gerekti, anlık akımdan dolayı oluşan kasılma yüzünden özellikle karın bölgesindeki kaslar kasılırken hasar gördü, neredeyse 2 hafta her güldüğümde o şalterleri açanın sülalesine saydırdım.

Not: O günden sonra ampul değiştirirken hatta bir prize fiş takarken bile korkuyorum, 1 ampul değiştirmek için tüm sigortalar ve binadaki ana tesisattan dairenin ana sigortasını kapatıyorum.

Not2: Sigortaları kapatıp açarken de korkuyorum. 🤣
 
Son düzenleme:
Led şerit bağlarken gidip 5V adaptöre değil direkt fişe lehimlemem. Ardından prize taktığım gibi çarpılmam, tabii bir de ledlerin hespi yanmıştı.
Hocam çok güldüm Allah iyiliğinizi versin :) Aynı hale ben de kaldığım için yanlız olmadığımı bilmek sevindirdi :D Ben LED değil de 12V'luk fanı prize sokmuştum :D
 
3'Ya da 4 sene önce. Annemler kınaya ya da düğüne gitmişti ananemin evine göndermişlerdi bizi annemle babam. Ablam ben ananem ve dedem vardık. Sonra ananem beni bakkala yolladı cips vs. almak için. 2-3 adımlık yol imkanı yok birşeyin çarpması bana yaklaşsa hemen atlarsın kaldırıma. Ama bana tam kaldırımla yolun birleştiği yerde motor çarptı sonra hiçbir şey olmadan gitti. Bende kalktım yerden aldım cipsi. Sonra geri döndüm :p ananemde balkondaymış korktu kadın sonra çıktım yukarı bir şey yok falan dedim öyle geçti olay.
 
Bu elektrikli battaniyenin açma kapama düğmesi kırılmış bende onu 8 9 yaşımda değiştirmeye kalktım neyse alt kapağı takmayı unutmuşum elimi bir attım direk çarpıldım.
Sonra yaklaşık 3 yıl sonra evde şarjlı fener buldum bunun altından çıkan priz var onu fişe taktım sonra iki ucuna elime bir değdirdim elektrik geliyor mu diye sonra fener oraya ben oraya gittim.
 
Saat 2-3 sularında dört yolda kırmızı ışıkta beklerken arkadan orta hızlı bir şekilde SUV çarptı. 15-20 metre sürüklendik. Dört yolun boş olması, gece olması büyük bir şanstı yoksa bugün hayatta olmam imkansız gibi bir şeydi. Sürüklenmenin etkisiyle boynum hasar aldı, (iyileşti neyse ki) birkaç kırığım oldu. Çarpan SUV'da ise hiçbir şey yoktu.

Gelelim olaya. Arabada bir çocuk vardı (15-16 yaşlarında) ve büyük ihtimalle arabayı o kullanıyordu. Çarptıktan sonra babasıyla koltukları değiştirdiler ve babası kazayı kendisi yapmış gibi gösterdi. Normal kafada bir insanın bu şekilde bir kaza yapması çok zor. Şahıs bize yıllarca davayı kapatmak için para teklif etti, kabul etmedik. Yıllarca davalık olduk da ne oldu diye soruyorsanız, bir şey çıkmadı... Çıksa şaşardım zaten.

NOT: Olay küçük değil ama ucuz atlattım.
 
Parmağımı apartmanda duvara sürterek yürüyordum, bir komşu da zilini sökmüş. Zile basıp kaçtıkları için sinirlendi herhalde. İşte o söktüğü zile duvara sürttüğüm parmağım girdi. Gözümün önünde halka halka şeyler görmüştüm kara delik gibi gidiyordu. Elimi çektim bitti sonra. 12 Volt mu neymiş zil voltajı.
Bir de 5-6 yaşlarındayken felaket hızla gelen bir arabanın önüne atlamıştım. Fren sesini hala hatırlıyorum.
 

Geri
Yukarı