ATM'de unutulan para için ne yapılmalı?

Konu sahibi parasını unutan insanın derdinde değil, aldığı para yüzünden kameradan oradan buradan dava açılıp başına iş gelir mi derdinde? Kısacası o parayı yiyecek başına bir iş gelmeyecekse onu öğrenmeye çalışıyor.
Amacım kesinlikle başkasının hakkını yemek değil. Durumun heyecanıyla parayı aldım, ancak hemen doğru olanı yapmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bankalar kapalı olduğu için parayı teslim edemedim, ama ilk fırsatta bankaya gidip durumu açıklamayı düşünüyorum. Sadece bu süreçte herhangi bir yanlış anlaşılma yaşar mıyım veya başıma bir sorun gelir mi diye endişelendim.

Parayı 2 ay harcama ve birinin şikayetci olmasını bekle 2 ay geçtikten sonra zaten pek hatırlayacağını sanmıyorum o süreden sonra istersen Etik olmamasına rağmen harcarsın ve paranı yersin istersen Emniyete teslim edersin. Benim önerim bu şekilde amacım asla kötü değil bilginize.

Amacım kesinlikle başkasının hakkını yemek değil. Durumun heyecanıyla parayı aldım, ancak hemen doğru olanı yapmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bankalar kapalı olduğu için parayı teslim edemedim, ama ilk fırsatta bankaya gidip durumu açıklamayı düşünüyorum. Sadece bu süreçte herhangi bir yanlış anlaşılma yaşar mıyım veya başıma bir sorun gelir mi diye endişelendim.
İade etmek istiyorsanız bankalar açıldığı zaman geri götürün. Zaten geri iade etmeye geldiğiniz için adınız kötüye çıkmaz. Pazartesinden önce size ulaşırlarsa bu mevzudan direk hiç itiraz etmeden dediklerini yaparsınız ve teslim edersiniz. Pasif kalın yeter.

Bugün ATM'den para çekecektim. Önümde biri vardı, ancak sırasını bırakıp gitti. Ben tam işlem yapacağım sırada ATM'den 1000 TL para çıktı. O heyecanla parayı aldım ve saydım, ancak paranın sahibi gitmişti ve banka da kapalıydı. Kötü niyetli biri bu durumu kullanıp bana dava açabilir mi? Başıma bir şey gelir mi? Şu anda bankalar hafta tatilinde. Ne yapmalıyım?
Yapman gereken doğru şey başkasının parasını saymak değil, o heyecanla arkasından koşup parasını vermektir. Bu yaptığınızdan dolayı ahlaki açıdan vicdanınız rahatsa hukuki olarak bir şey olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı