Atom N455 işlemciye Linux dağıtımı önerisi

windowsum ben

Femtopat
Arkadaşlar elimde eski notebook var hangi Windows diye konu açtım fakat Windows'lar stabil değildi donup duruyorlardı ben de Linux'a geçmeye karar verdim. Bu özelliklere stabil çalışacak Linux hangisi olur?

• 2 GB RAM.
  • Atom N455 işlemci 1.66GHz
  • 256MB onboard ekran kartı (GMA 3150)
1024x600 çözünürlük.

Günlük işlerde canlı derslerde sıkıntı yaratmayacak işletim sistemi hangisi olur? Zoom ve Teams kasmadan çalıştırılabilecek.

Kendim araştırma yaptım ama tam bir sonuca varamadım. (Antix Linux var fakat ağ sıkıntı yaptı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde eski notebook var hangi Windows diye konu açtım fakat Windows'lar stabil değildi donup duruyorlardı ben de Linux'a geçmeye karar verdim. Bu özelliklere stabil çalışacak Linux hangisi olur?

• 2 GB RAM.
  • Atom N455 işlemci 1.66GHz
  • 256MB onboard ekran kartı (GMA 3150)
1024x600 çözünürlük.

Günlük işlerde canlı derslerde sıkıntı yaratmayacak işletim sistemi hangisi olur? Zoom ve Teams kasmadan çalıştırılabilecek.

Kendim araştırma yaptım ama tam bir sonuca varamadım. (Antix Linux var fakat ağ sıkıntı yaptı.)
Bende de aynı özelliklere sahip bir laptop vardı.(Acer Aspire One D255E) Ben manjaro kullanıyordum ondan sonra lubuntuya geçmiştim ikiside iyi çalışıyordu ama şuan lubuntu eskisi gibi değil bug dolu diyorlar. Bu arada XFCE kurun bence ne kuracaksanız.

O sürüm sadece 64 Bit desteklemiyor mu?
Linux Mint Xfce Edition.

64 Bit:

32 Bit:

Hocam bana 32 Bit lazım :( 64 Bit kaldırmaz. İşlemci darboğaz olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı