ATX PSU destekli Mini ITX kasa önerisi

Bütçe
Ortalama 2000 TL, maksimum 2500-2600 TL.
Makaleler
42
Herkese merhaba, ani bir kararla şahsi bilgisayarımı küçültmeye karar verdim ve B350I Pro AC anakartını satın aldım. Ayrıca PSU masrafı da yapmak istemediğimden ATX PSU destekli ITX kasa arayışı içerisindeyim.

Sistemin kalanı;
R5 3600
Dark X123 Soğutucu
Gskill FlareX 8x2 3200 MHz RAM
Gainward GTX 1660 Super
FSP 500W AHBC
WD SN570 500 GB M.2 SSD

Soğutucunun birçok kasaya sığmayacağını bildiğim için ek olarak Wraith Max temin ettim.

Aslında aklımdaki tek tercih Phanteks Evolv Shift 2 idi ancak PSU meselesi sıkıntı. SFX-L ile benim PSU boyutları benzer ancak kablolar düşündürüyor.

Silverstone Sugo modelini şundan dolayı eledim, ATX PSU desteği var ancak PSU ile anakart arasındaki boşluk az olduğu için CPU fan yeteri kadar performans alamaz ve sığmaz düşüncesi.

Son seçeneğim şu anlık Thermaltake V1 ancak önerileri bekliyorum. Şu anki kasam Sharkoon REV100.

@deMarc sizin yorumunuzu da bekliyorum.

Aslında çok beğendiğim bir modeldi ancak yine CPU ve PSU arasındaki boşluk düşündürdü. Thermaltake V1 ile vs atsa kim alır acaba? :)
Gerçi Wraith Max'ın yükseklik bilgisini unutmuştum. H100 modelinin CPU yüksekliği Wraith Max'a uygun değil sanırım, çünkü Wraith Max'a 85mm demişler fan dahil yükseklik olarak.

1694015862467.png

Thermaltake V1 ise 140mm.
1694015961054.png

@BerkayZ87 evet ama sanırım Wraith Max değil bendeki, FX 8370 ile gelen Max çakması Wraith soğutucu.

Thermaltake o konuda bonkör ama daha büyük boyutta.

P200A neden olur demiyorum çünkü neredeyse mATX kasa boyunda o arkadaş.

@BerkayZ87 evet ama sanırım Wraith Max değil bendeki, FX 8370 ile gelen Max çakması Wraith soğutucu.

Thermaltake o konuda bonkör ama daha büyük boyutta.

P200A neden olur demiyorum çünkü neredeyse mATX kasa boyunda o arkadaş.
Torrent Nano aslında hem yeni hem de çok şık bir kasa ama TR'de kara borsaya düşmüş. 2. elde de göremedim. Eğer yurt dışından falan getirtme imkanın varsa açık ara en iyi modellerden birisi.

Bunun dışında biraz bakındım, Corsair 380T var, ancak önünü mesh değil de cam yapmış arkadaş.

Aslında seçenek çok ama Türkiye'de yok. InWin'de rahatlıkla bulunabilir şeyler bunlar.

@Mithat Berhan Bu arada dediğin soğutucuyu biraz araştırdım, 82mm yazmışlar yüksekliğine. Yani H100 RGB için uygun oluyor ama tam milimetrik :D

1694017122762.png

Son düzenleme:
@BerkayZ87 o kadar riske girmeye değer mi bilemedim. Çünkü hava alamayabilir.
Ben girerdim ama senin girmemen daha doğru olur, ben anormal derecede H100 seviyorum çünkü :D Thermaltake V1, isteklerine daha uygun duruyor. Bunun dışında ne istersen yurt dışı mecburiyetindesin veya mini-ITX değil de micro-ATX'e kayıyor kasa tercihi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı