Audi A3 vs Q2

Pickaroon

Hectopat
Bayiden aldığım teklifler A3 için 3,2 m, Q2 için 2,5 m. Bildiğim kadarıyla ikisi de kuru tip DQ200 DSC şanzıman kullanmakta, ama A3'te kronik alternatör sorunu bulunmakta. Sizce hangisi mantıklı? İkisinde de bütçem yetiyor ama kronik soruna ve aşağı yukarı aynı kaliteye 700 bin TL fazla vermek de istemiyorum. Sizce hangisi mantıklı?
Boyut anlamında ikisi de yeterli bana.

Bayiden aldığım teklifler A3 için 3,2 m, Q2 için 2,5 m. Bildiğim kadarıyla ikisi de kuru tip DQ200 DSC şanzıman kullanmakta, ama A3'te kronik alternatör sorunu bulunmakta. Sizce hangisi mantıklı? İkisinde de bütçem yetiyor ama kronik soruna ve aşağı yukarı aynı kaliteye 700 bin TL fazla vermek de istemiyorum. Sizce hangisi mantıklı?

Kronik alternatör sorunu artık “kronik” kısmından kalktı. Son yıllarda gelen araçlarda EFB+ veya AGM aküler sayesinde alternatör sistemi iyi besleniyor.
Bunun haricinde iki araçta yetiyorsa ve büyük beklentiler yoksa 2.5 milyona Q2 iyi fiyat.

Q2 artik bitecegi icin fiyatlari makul seviyeye geldi ancak 10 yildir ayni sekilde satilan bir arac. Biraz demode kalmis olsa da Q2'nin en guncel ve genel kroniklerinden arindirilmis halini alabilirsiniz. 2.5 milyon civarina var dogrudur ancak saga sola bakmak lazim, bazen galerilerde daha uyguna 0 km bulunabiliyor.

A3 daha guncel bir altyapiya ve motora sahip ancak 3.2 ve ustu bir butceye bence mantiksiz kaliyor. Utku hocam hakli son donemlerdeki cogu aracta alternator sorunu gorulmuyor ancak bu o sorunun tamamen bittigi anlamina gelmiyor maalesef. Ben bu kadar cikmisken A3 bakmazdim. Ovmekten gercekten yoruldum ancak 2022 ve ustu bir G20 almak, A3 yerine gercekten cok daha mantikli bir tercih olur, hem segment olarak yuksek hem de sorunsuzluk anlaminda daha iyi.

Illaki sifir olsun veya bu araclar dersek Q2 mantikli, DQ200 ile gelse bile artik sanayilerdeki iyi ustalarda DSG konusunda uzmanlasti ve tamiri eskisi kadar maliyetli degil diyebiliriz. Ben Q2'yi tercih ederdim. 2. el olur derseniz G20'de bakilabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı