İnceleme Aula F75 değerlendirmesi

Selamlar.

Kargo aşaması

Temu'dan 3 Kasım'da sipariş ettiğim Aula F75 ayın 16'sında Aras Kargo tarafından 12.00 gibi teslim edileceği söylendi ofis adresime gidip bekledim saat 14.00 gibi oldu gelen giden yok. Her neyse bende kargocunun konumunu bulup konumuna gidip aldım. Burada bir sıkıntı yok.

İlk açılış

Kutuyu açtığım gibi üzerinde fatura makbuz benzeri bir şeyler aradım fakat bulamadım sonrasında klavyeyi çıkardım fakat yön tuşlarındaki sağ yön tuşu garip bir şekilde çıkmış yerinden Switch'i de yamulmuş her neyse yanında da 3 tane switch göndermişler yenisiyle değiştirdim fakat hala çalışmıyor yön tuşu. Ayrietten yanında da keycap gelmemesi üzücü.

Kullanma süreci

Aula F75'i ofis için aldığımdan kaynaklı günde 8 saat civarı yoğun kullanmam gerekiyor. Kullanmaya başladığım gibi gözüme çarpan ilk şey klavye LED'lerinin kalitesizliği oldu klavyeye üstten kuşbakışı atmadığınız sürece sizin gözünüze gelen ışıklar berbat ötesi diyebilirim. Ayrietten yazı yazarken çift basma sorunları oluyor. Klavyede kendim herhangi bir kısayol veya makro atamama rağmen FN ve Q yaptığım gibi F tuşlarının işlevleri değişti 2 saat boyunca bunu düzeltmeyi aradım klavyede aşırı derecede kısayol vs. var yanlışlıkla eliniz çarparsa bir şeyleri değiştirme ihtimaliniz çok yüksek. FN ve W ile düzeliyormuş. Driverında ise herhangi bir işe yarayacak ayar bulamadım ciden Akko driverının kapsamının %5i bile yok bu driverda diyebilirim. Ayrıca @ işareti yapılmıyor sanırım.

Malzeme kalitesi

Klavyenin en kötü olduğu konu ise burası herhangi bir tuşa hafif baskı yaptığınız an klavyenin kalitesini anlıyorsunuz. En ufak bir baskıda klavye içine göçüyor sanki sinirlenip vursam içi parçalanacakmış gibi hissettiriyor.

İyi yönleri
Tok ses, hot swap, fiyat,

Dipnot: Fiyatına göre tabii ki güzel bir klavye fakat ofiste kullanmak için aldığıma pişman oldum.

Son düzenleme:
Hocam unlucky olmuş benimki mukemmel vallahi Alt Gr ile @ yapmaya alisiksaniz belki alisma sureci zor olabilir ve CTRL+alt Q yaparsanız @ işareti oluyor.

Hocam unlucky olmuş benimki mukemmel vallahi Alt Gr ile @ yapmaya alisiksaniz belki alisma sureci zor olabilir ve CTRL+alt Q yaparsanız @ işareti oluyor.

Benim anlamadığım kendi kullandığım akko %75 klavyede o işaretlerin hepsi yapılabiliyor normal olarak.

Hocam ben CTRL alt kullanarak @ yapmaya alisiktim fakat klavyedeki enter ve yön tusları garip geldi bazen enterin ustundeki tusa basiyorum.

Gasket mount klavye alıp içine göçüyor demek

Yaklaşık 3 gündür günde ortalama minimum 3 saat bu klavye ile yazı yazıyorum. Göçme vb konularda en ufak bir problem yaşamadım. Oldukça memnunum aslında 10 parmak yazıyorum Türkçe F. Buna rağmen hiç zorlanmadım yazımı aşırı keyifli çok tatlı bir sesi olan parmaklarımın üzerinde su gibi aktığı bir klavye oldu resmen. Benden sonra 4-5 arkadaşım daha bu klavyeden sipariş verdi. Yarın bu klavyeyi arkadışım duruşma esnasında kullanacak bakalım en zor testi yarın ki duruşma olacak Aula F75'in

Bende siparis ettim. Çift basma ve ışık sorunlari switch kaynaklı olabilir mi? Switch degisecegim buyuk ihtimalle çünkü. Şeffaf ve daha uzun actuation travela sahip bir switch bu sorunlara iyi gelir mi sizce?

Bende sipariş ettim. Çift basma ve ışık sorunlari switch kaynaklı olabilir mi? Switch degisecegim buyuk ihtimalle çünkü. Şeffaf ve daha uzun actuation travela sahip bir switch bu sorunlara iyi gelir mi sizce?

Yok hocam ışık direkt kalitesiz fakat çift basma sorununu bende çözemedim keycapler tık diye switchden direkt çıkıyor switch çok yumuşak sanırım ben kendi klavyemde çıkarıcıyla zor çıkarıyorum anca çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…