Logitech Ürün Değerlendirmesi

Merhabalar sevgili forum üyeleri.
Bi' iki yerde denk geldiğim "logitech ürünler alınır mı, üstüne para ekleyip başka markaya mı yönelmeliyim?" gibi sorulara elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

+Logitech mouselarda çift tıklama problemi çok fazla mı?
-Kullanmakta olduğum mouse logitech G502 olup 4 senedir tıklama ile ilgili hiç bir hataya denk gelmedim. Bunların yanı sıra G402 ve G203 de kullandım. Hiç birinde böyle bir sıkıntı yaşamadım.

+Logitech bir mouse alsam beni ne kadar idare eder?
-Hali hazırda 4 yıldır G502 kullanmaktayım. Sapasağlam duruyor.

+Logitech kulaklıkların 7.1'i kötü mü?
-Eğer Counter Strike Global Offensive gibi Rainbow 6 Siege gibi rekabetçi ve ses faktörünün yüksek olduğu oyunlar oynuyor iseniz almayın kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama diyorsanız ben müzik dinleyeceğim, film izleyeceğim, oynadığım oyunlar Battlefield tarzında rekabet faktörünün yüksek olmadığı oyunlar, o zaman alabilirsiniz. Gerçekten de bu aktivitelerde 7.1'i başarılıydı.

+G430 ve G230 kulaklıkları rahat mı? Uzun süre bilgisayar başında kaldığımda başımı ağrıtır mı? Kafamda hisseder miyim, ağır mı?
-Aslında gayet rahat olduklarını söyleyebilirim. Günde 12 saatini bilgisayar başında geçiren biri olarak şunu söyleyebilirim ki 6 saatten sonra kulak altlarını sıkmaya başlıyor. Rahatlar, hafifler ama 7-8 ya da daha fazla bilgisayar başında oturuyorsanız biraz ağrıtabilir.

+Logitech klavye önerisi, ne almalıyım?
-Almayın.

+Logitech'in mekanik klavyelerde kullandığı switch nasıl? Cherry MX switch'li mi Romer-G switch'li mi klavye almalıyım?
-Cherry MX'in Red switchlerini alın. Romer-g switchler dönüp bakıldığında ne kadar başarılı gözükseler de öyle değiller. Basış hissiyatı idare eder, basmak için gerek güç eli yoracak düzeyde değil. Ama önemli nokta şu switchlerin özünde klasik klavye switchleri yer alıyor. Tek farkı mekanik aksamlar içermesidir. CherryMX'in Red switchlerini önerme sebebim ise basış hissiyatının tatmin etmesi ve blue switch'in aksine "çat çat" seslerinin gelmemesidir. Gerçek bir mekanik klavye arıyorsanız -biraz konu dışı oldu ama kusura bakmayın :D- Wooting One veya Wooting Two öneririm bu arkadaşımız maalesef Türkiye'de yok lakin kendi sitesi sağ olsun Türkiye'ye gönderim yapıyor.

Şöyle bir toparlayacak olursam kulaklık olarak 7.1'inin müzik, film, video için, rahatlık bakımından 6 saatten sonrası biraz ağrıtıyor, mouse için çift tıklama probleminin olmadığını ve uzun ömürlü olduklarını, klavye için ise önermiyorum -zaten oyunlarda klavyenin pek bir anlamı yok rahat olsun yeter- diyebilirim. Umarım yazdıklarım sorusu olan arkadaşların sorularına cevap olmuştur.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Hayır sadece oyun oynayanların kafasında uzun süre kalmıyor. Ama daha uzun süre kafada kalmasını istiyorsanız bazı özelliklerden feragat etmeniz gerekebiliyor."

Boşuna yazdık bu paragrafı herhalde. Bazı insanlar okurken gözlerini kullanmak istemeyebiliyor :D

400 TL'lik stüdyo kulaklığıyla 400 TL'lik oyun kulaklığının oyun içinde aynı deneyimi sunduğunu söylüyorsun.
Siz olayı anlamaktan oldukça uzaksınız :) "Oyun kulaklığı" diye bir şey yoktur. Size bunu açıkça ifşa edeyim mi? Uzun süre "HyperX Cloud Gaming Headset" kullandım. Cloud ve Cloud II olarak 2 modeli mevcuttu elimde, aylarca kullandım. İkisinin arasındaki (kayda değer) tek fark Cloud 2'nin USB 7.1 ses kartıyla beraber gelmesi. Onu kullanmadığınız anda Cloud I ile aynılar.

Bakın bu Cloud 1. HyperX firmasının Cloud serisinin ilk modeli. HyperX Cloud 1, Gaming Headset.
hx-features-headset-cloud-black.jpg

Firma bu ürünü nasıl pazarlıyor?

2019-06-09 20_43_35-Window.png

2019-06-09 20_43_44-Window.png

2019-06-09 20_43_47-Window.png

2019-06-09 20_43_52-Window.png

2019-06-09 20_44_08-Cloud Gaming Headsets - Cloud Core, Cloud, Cloud II _ HyperX - Brave.png

Gaming Headset.

Peki siz Cloud 1 ve Cloud 2'nin (7.1 ses kartı hariç) mikrofon eklenmiş ve "rebrand" edilmiş bir Takstar Pro 80 olduğunu biliyor muydunuz? Yastıkları ve yan kısımları birebir aynı.

hx-features-headset-cloud-black.jpg
2019-06-09 20_50_49-Window.png

Peki Takstar Pro 80 nasıl satılıyor, reklamı yapılıyor?

2019-06-09 20_55_02-Window.png

2019-06-09 20_54_02-Window.png

"Professional audio monitor"

Profesyonel oyuncu kulaklığı mı, audio mix mi? Karar verin. :)

Birkaç yerde ses kartının da en az kulaklık kadar önemli olduğunu okumuştum. Normal bir kulaklık ile oyun için tasarlanan ses kartı kullanıldığında gayet iyi sonuçlar alınabiliyor. Benim laptobumda Creative'in ses kartı var, 30 liralık kulakiçi kulaklıkla bile CS:GO'da adamların nerede olduğunu kolay bir şekilde anlayabiliyordum.

"Hayır sadece oyun oynayanların kafasında uzun süre kalmıyor. Ama daha uzun süre kafada kalmasını istiyorsanız bazı özelliklerden feragat etmeniz gerekebiliyor."

Boşuna yazdık bu paragrafı herhalde. Bazı insanlar okurken gözlerini kullanmak istemeyebiliyor :D

Diyelim ki sürücüler konusunda yanıldım. Senin söylediklerin ne kadar ciddiye alınmalı? Söylediklerinin baştan aşağı saçma olduğu gerçeği değişiyor mu? 400 TL'lik stüdyo kulaklığıyla 400 TL'lik oyun kulaklığının oyun içinde aynı deneyimi sunduğunu söylüyorsun. Kulağa mantıklı geliyor mu? Kendim denemesem tamam diyeceğim ama sallamanın bu kadarı olmaz.
Siz olayı anlamaktan oldukça uzaksınız :) "Oyun kulaklığı" diye bir şey yoktur. Size bunu açıkça ifşa edeyim mi? Uzun süre "HyperX Cloud Gaming Headset" kullandım. Cloud ve Cloud II olarak 2 modeli mevcuttu elimde, aylarca kullandım. İkisinin arasındaki (kayda değer) tek fark Cloud 2'nin USB 7.1 ses kartıyla beraber gelmesi. Onu kullanmadığınız anda Cloud I ile aynılar.

Bakın bu Cloud 1. HyperX firmasının Cloud serisinin ilk modeli. HyperX Cloud 1, Gaming Headset.
Eki Görüntüle 402612

Firma bu ürünü nasıl pazarlıyor?

Eki Görüntüle 402617
Eki Görüntüle 402616
Eki Görüntüle 402615
Eki Görüntüle 402614
Eki Görüntüle 402613

Gaming Headset.

Peki siz Cloud 1 ve Cloud 2'nin (7.1 ses kartı hariç) mikrofon eklenmiş ve "rebrand" edilmiş bir Takstar Pro 80 olduğunu biliyor muydunuz? Yastıkları ve yan kısımları birebir aynı.

Eki Görüntüle 402612 Eki Görüntüle 402618

Peki Takstar Pro 80 nasıl satılıyor, reklamı yapılıyor?

Eki Görüntüle 402619
Eki Görüntüle 402620

"Professional audio monitor"

Profesyonel oyuncu kulaklığı mı, audio mix mi? Karar verin. :)

Kulaklığın görünüşünden yola çıkmak gerçekten mantıklı olmuş. Güzel tespit tebrik ederim. Fakat benim kulaklarım var ve kendim ayırt edebiliyorum aradaki farkı. Zahmet etmenize gerek yoktu.

Ayrıca üstüne ses kartı koyup satma muhabbeti HyperX'e özel değil. Corsair HS serisinde de aynı şekilde bir durum var. HS60, HS50'nin ses kartlı hali.

Kulaklığın görünüşünden yola çıkmak gerçekten mantıklı olmuş. Güzel tespit tebrik ederim. Fakat benim kulaklarım var ve kendim ayırt edebiliyorum aradaki farkı. Zahmet etmenize gerek yoktu.
Keşke azıcık efor harcayıp internetten özelliklerine baksaydınız. Daha fazla bir şey anlatmayacağım.

Y
Aklınız olmadığının harika bir kanıtı. Keşke azıcık efor harcayıp internetten özelliklerine baksaydınız. Boşsunuz. Daha fazla bir şey anlatmayacağım. Blokluyorum.
Bu forumda bazı insanlar kendini zorla rezil ediyor. Özellikleri de aynı olsun. Ne fark eder? Hala neyi kanıtlamaya çalışıyor anlamıyorum. İki farklı kulaklığı alıp kulağına taktığında hangisinin oyun oynamaya daha uygun olduğunu anlarsın. Bu forumda şöyle boş adamlar tarafından hakarete uğramak zoruma gidiyor gerçekten. Adam hayatını burada geçiriyor. Hiçbir başarısı, amacı yok hayatında. Gelmiş burada komplo teoricilik oynuyor. Yazık insanımıza cidden...

Arkadaşlar gereksiz tartışmaya gerek yok. Bu açılan konuda elinizde bulunan logitech ürünlerin kullanıcısı olarak yorum yapabilirsiniz ama konudan çok uzak ve gereksiz tartışmaya gerek yok.

Arkadaşlar gereksiz tartışmaya gerek yok. Bu açılan konuda elinizde bulunan logitech ürünlerin kullanıcısı olarak yorum yapabilirsiniz ama konudan çok uzak ve gereksiz tartışmaya gerek yok.
Böyle arkadaşlar her zaman çıkıyor hocam yapacak bir şey yok. Ciddiye almamak lazım.

Bakın kullandığım 2 ses kartının linkini bırakıyorum, ses - müzikle uğraşıyorum. Farklı kalitelerde kulaklıklarım olmakla beraber;

Yani profesyonel ses kartları kullanıyorum. Öyle onboard ses kartlarını filan unutun. Razer ve steelseries kulaklıklar denemiş biri olarak, G430'un yanına bile yaklaşamazlar. O kadar memnunum ki, dolar düşük seviyelerdeyken yedeğini aldım, kutusunda bekliyor. Ki G430 üst seviye bile değil. Ama bu kadar yalın bir ses beklemiyordum. Abartlı baslar tizler değil aradığım, olduğu gibi verebilmeli. Buna rağmen çok dengeli bir bas - tiz var. Monitör hoparlörlerimde duyduğum kadar berrak ses alabiliyorum. Canı isteyen 1000 - 1500 TL versin, ben 500 TL'Lik bu kulaklığı her daim tercih ederim. Daha üst modellerinde durumu bilmiyorum ama orta seviye bu kulaklığı bile çok iyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı