İnceleme Aula F75 inceleme

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere 4 ay önce aldığım ve hala da kullandığım klavyem olan Aula F75'in incelemesini yapacağım. Biliyorum bu klavyenin devri artık kapandı ancak hem hala almak isteyen var ise bu rehber onlara yardımcı olabilir.
Öncelikle klavyeyi kasım ayında Temu üzerinden vergisi ile 1000 liraya almıştım. Ürünün bana gelişi 13-14 gün sürdü. (yoğunluk olduğundan dolayı bu kadar sürdü)

Kargo da herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. Aras Kargo ile gelmişti bana. Ürünü sipariş verdiğim günden sonraki gün kargoya verildi ve aradan 1 hafta kadar sonra gümrüğe ulaştı. Gümrükte yaklaşık 4-5 gün bekledi ve 13-14 günde bana geldi.
Ben ürünün beyaz yani leeborg reaper switch versiyonunu aldım. Switchleri gayet kaliteli ve sesleri çok güzel. (tok bir sese sahip.)
Klavyenin düzeni %75 olarak geçiyor ve ben yıllarca tam boy klavye kullandığım için başlarda biraz zorladım. Ancak belli bir süre geçtikten sonra alışıyorsunuz.

Ayrıca knoba sahip olması güzel bir özellik olmuş.
Kutu içeriğine gelecek olursak; klavye, yedek switchler, kullanma kılavuzu, şarj kablosu ve switch-keycaps çıkarma aparatı (kutu ve içindekilerin fotoğrafı olmadığı için maalesef koyamayacağım.)

Driveri: Gayet kullanışlı ve güzel bir drivere sahip. Ancak bazen driver sebebi ile klavye çalışmıyor bunun çözümünü ise başka bir klavye ile uygulamayı silip klavyeyi resetlemek. Firmware Update yapmak lazım.
Klavye fotoğrafları ve ses videosu:

1743101470812.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-27 at 21.32.29.jpeg

Switchleri ise şöyle görünüyor.

1743101656882.jpeg

Bana LED'ler altta olan versiyonu gelmişti. (ismi vardı ancak unuttum boş verin)
Şimdi ses videosuna geçelim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Genel değerlenidrme.

+ Yönleri:
Switch kalitesi ve sesleri.
Knob bulunması.
Gasket mound yapısı.
Özelleştirilebilir RGB ve makro ataması.
Hot-swap olması.
3 modlu bağlantı.
Stabilizerleri kaliteli hissettiriyor.
%75 düzeni sayesinde masada büyük durmuyor.
Şarjı neredeyse günde 10 saatten fazla kullanmama rağmen yaklaşık 1-1.5 hafta götürüyor.

- Yönleri:
Modlaması biraz zor.
Ürünün yanında gelen Type-C kablosu pazar malı gibi duruyor. (öyle değil ama görünüşü öyle gibi)
Driver kaynaklı çalışmama sorunu olabiliyor ancak bunu Firmware Update ile çözebiliyorsunuz.
Atama ve makrolarda sıkıntı çıkabiliyor bazen.

Ben 4 aydır bu klavyeyi kullanıyorum ve şu ana kadar çökme harici bir sorun yaşamadım. Klavyeye puanım 10/9. tabii ki şu an klavye üretimden kalktığı için sadece 2. el bulabiliyorsunuz. 2. el fiyatları hakkında pek bir bilgim yok ancak bütçeniz 2000 lira ise alabilirsiniz.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-27 at 21.32.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-27 at 21.32.29 (1).jpeg
    168,4 KB · Görüntüleme: 81
En boş yorum olabilir. Söylesene şu özellikte 700-800'e klavye. Adamlar yararlan diye böyle bir fiyatlandırmayla çıkıp geliyor, sen şu yorumu yapıyorsun. Hiçbir şey bilmeden konuşmak. Klavyenin özelliklerini anlatmakla uğraşmayacağım bile.
Rampage klavye dışında bir şey bulamaz.

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere 4 ay önce aldığım ve hala da kullandığım klavyem olan Aula F75'in incelemesini yapacağım. Biliyorum bu klavyenin devri artık kapandı ancak hem hala almak isteyen var ise bu rehber onlara yardımcı olabilir.
Öncelikle klavyeyi kasım ayında Temu üzerinden vergisi ile 1000 liraya almıştım. Ürünün bana gelişi 13-14 gün sürdü. (yoğunluk olduğundan dolayı bu kadar sürdü)

Kargo da herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. Aras Kargo ile gelmişti bana. Ürünü sipariş verdiğim günden sonraki gün kargoya verildi ve aradan 1 hafta kadar sonra gümrüğe ulaştı. Gümrükte yaklaşık 4-5 gün bekledi ve 13-14 günde bana geldi.
Ben ürünün beyaz yani leeborg reaper switch versiyonunu aldım. Switchleri gayet kaliteli ve sesleri çok güzel. (tok bir sese sahip.)
Klavyenin düzeni %75 olarak geçiyor ve ben yıllarca tam boy klavye kullandığım için başlarda biraz zorladım. Ancak belli bir süre geçtikten sonra alışıyorsunuz.

Kutu içeriğine gelecek olursak; klavye, yedek switchler, kullanma kılavuzu, şarj kablosu ve switch-keycaps çıkarma aparatı (kutu ve içindekilerin fotoğrafı olmadığı için maalesef koyamayacağım.)

Driveri: Gayet kullanışlı ve güzel bir drivere sahip. Ancak bazen driver sebebi ile klavye çalışmıyor bunun çözümünü ise başka bir klavye ile uygulamayı silip klavyeyi resetlemek. Firmware Update yapmak lazım.

Eki Görüntüle 2455461

Eki Görüntüle 2455464

Eki Görüntüle 2455470

Bana LED'ler altta olan versiyonu gelmişti. (ismi vardı ancak unuttum boş verin)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Genel değerlenidrme.

+ Yönleri:
Knob bulunması.
Gasket mound yapısı.
Hot-swap olması.
3 modlu bağlantı.
Şarjı neredeyse günde 10 saatten fazla kullanmama rağmen yaklaşık 1-1.5 hafta götürüyor.

- Yönleri:
Modlaması biraz zor.
Ürünün yanında gelen Type-C kablosu pazar malı gibi duruyor. (öyle değil ama görünüşü öyle gibi)
Driver kaynaklı çalışmama sorunu olabiliyor ancak bunu Firmware Update ile çözebiliyorsunuz.

Ben 4 aydır bu klavyeyi kullanıyorum ve şu ana kadar çökme harici bir sorun yaşamadım. Klavyeye puanım 10/9. tabii ki şu an klavye üretimden kalktığı için sadece 2. el bulabiliyorsunuz. 2. el fiyatları hakkında pek bir bilgim yok ancak bütçeniz 2000 lira ise alabilirsiniz.

Güzel inceleme. Zamanında keşke alsaymışım.

Bu arada video gizlide olduğundan açamıyoruz hocam.

Hocam millet Temu'dan 800 civarına aldı diye değeri 800 olduğu anlamına mı geliyor? İkinci elden 1600-1700 civarına hala alınır, aynı şekilde Amazon satıcılı olarak 2.5k ya da alınır, garanti isteyenler için.

Ağır enayi olduğumu yüzüme vurmayın lütfen. :( O sırada sadece Temu'ya güvenmiyordum ondan almamıştım ürünü.

Eki Görüntüle 2455461

Eki Görüntüle 2455464

Eki Görüntüle 2455470

Genel değerlenidrme.

+ Yönleri:
Knob bulunması.
Gasket mound yapısı.
Hot-swap olması.
3 modlu bağlantı.

- Yönleri:
Modlaması biraz zor.

Hocam guzele benziyor da pahali be 600 liram var alamam ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı