Ben seni anlıyorum ancak sen işi başka yere sürüklüyorsun. Diyorum ki, başka ülkelerde stoklarda var ancak senin gümrük problemlerinden dolayı adam sana satmıyor. 30€ üstüne satış yapamıyor kargosu dahil eksik bir şekilde kurtarıp satıyordu fark etmiş durumu artık bize satmıyor. Bütün mesele bu. Mesele senin benim beraber üstünde yaşadığımız memleketin gümrük kuralları.
VPN konusuna gelince eğer her ülke değiştirdiğinde yeni bir gizli sayfa açıp bakmıyorsan gördüklerin seni yanıltır. Kendi hesabınla giriş görünmemesi için gizli sekme açmak zorundasın, her ülke için de yeniden açmak zorundasın. Bağlantım gerçekten çok kötü mobil üstünden VPN ise bir işkence Temu'nun doğrulama sistemleri ayrı işkence. Baktım 5-10 Avrupa ülkesine hatta Amerika'ya da baktım. Çoğunda satışta eminim olmayanlarda da stok yenilenecektir.
Ürünün Türkiye'ye kapatılmış olması bizim gümrük sorunlarımızdan dolayı. Hala bunda ısrarcıyım. Farklı senaryolarda olabilir. Geçmişte AliExpress'te birkaç satıcıda yaşandı, satıcı iyi niyetinden dolayı iadelerde geri kargo istemiyor para iadesi yapıyordu. Bizim uyanıklar hem malı alıp hem iade açınca bir süre sonra satıcı TR satışı kapatmıştı.
Sen gümrük kararı değişimi yaptığında bunu önce ithalat yaptığın yerlere bildiriyorsun. Regülasyonu önce yapıp netleştirip sonra resmi gazetede yayınlıyorsun ve halka "yayınlandığı andan itibaren geçerlidir veya 30 gün... Gibi açıklama yapıyorsun".
İndirimli ürün muhabbetine gelelim, daha önce uğraşmak zorunda kalmadığın için öğrenmek zorunda kalmamış olabilirsin. Gümrükte senin kargon açılıyor (bunu açmak ve incelemek için ayrıca bir para veriyorsun) içinden çıkan ürünü orada bir memur yazıp internette arattırıyor. Diyelim ki sen Kara Cuma'da 4000TL'den 500TL'ye düşmüş mal almışsın ancak ürün gümrüğe gelene kadar olmuş aralık 15. ürünün sitesindeki fiyatı değişmiş 4000TL olmuş. Belki ürün stoku bitmiş pahalı satıcıda görünüyor fiyat fark etmiyor. 200TL'ye mal alıp 400TL vergi ödemişliğim var. Şimdi zaten 30€ üstünü vergisini ödesen de alamıyorsun.
Gidip itiraz eder kredi kartı ekstresi beyan edersin, indirim zamanı ekran görüntüsü gösterirsin ne yaparsın bilmem, iş nereye gider bilmem ben defalarca almamayı tercih ettim. Sonra biriken o ürünler ihaleyle satılıyor.
Eki Görüntüle 2361944