Authenticator önerisi

Her ikisi de artik TOTP ve HMAC-SHA1 protokolu kullaniyor Google'da push notification yok, ki bu iyi bir haber cunku bildirimler guvenlik aciginin en buyuk dusmani. Ayrica 2023 itibarıyla opsiyonel Google hesabıyla bulut yedeği eklendi.

Tavsiyem Google Auth kullanmanizdan yana.

Hocam peki olur da uygulamaya bir şey olur tek seferlik girebileceğim bir kod veriyor mu?
Tek seferlik kodu genelde giriş yaptığın uygulama veya site verir bunlar yedek kodlardır. Örnek olarak Steam'e Authenticator ile giriş yöntemi ekledin Steam sana yedek kodlar verir tek kullanımlık. Bunları kullanırsın.

Her ikisi de artik TOTP ve HMAC-SHA1 protokolu kullaniyor Google'da push notification yok, ki bu iyi bir haber cunku bildirimler guvenlik aciginin en buyuk dusmani. Ayrica 2023 itibarıyla opsiyonel Google hesabıyla bulut yedeği eklendi.

Tavsiyem Google Auth kullanmanizdan yana.
Hocam peki uygulamaya bir şey olursa hesaplarıma nasıl giriş yapabilirim?

Girmeden kullanılamıyor mu? Pek Microsoft hesabımı kullanan birisi değilim çoğunlukla Google kullanıyorum.

Tavsiyem Microsoft'un olabilir.

Kendimde kullanıyorum ve işimi görüyor.

Şöyle oluyor siz uygulamayı indirdiğiniz zaman Microsoft hesabınızın mail ve şifresini giriyorsunuz ve bu kadar.

Microsoft hesabına bağlı yani.

Şöyle yapın yeni bir mail açın ve bu mail sadece Microsoft hesabı için kullanın başka bir şey için kullanmayın ve iki aşamalı doğrulama eklemeyin bu maile.

Sonra bu mail ile Microsoft'un 2fd uygulamasına girin ve kurtarma kodlarını bir yere yazın ve bu kadar.

Tek seferlik kodu genelde giriş yaptığın uygulama veya site verir bunlar yedek kodlardır. Örnek olarak Steam'e Authenticator ile giriş yöntemi ekledin Steam sana yedek kodlar verir tek kullanımlık. Bunları kullanırsın.
Steam bana R12345 şeklinde bir kod vermişti fakat denemek için girmeye çalıştım benden 5 haneli kod girmemi istedi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı