gambitwastaken
Hectopat
Daha fazla  

- Meslek
- Makine Mühendisliği Öğrencisi
Merhabalar, yakın zamanda bir desktop sistem toplamaya karar verdim. Uzun yıllardır laptop kullanıcısıyım fakat yükseltmenin çok kısıtlı olduğu ve CPU ve GPU değiştirmenin çoğu modelde imkansız olduğundan dolayı desktop toplamaya karar verdim. Türkiye stoklarında zaman zaman büyük problem olduğunu biliyordum fakat yurt dışı alışverişinin kolay ve risk bakımından düşük olduğu için bu bir problem olmayacaktı. GPU modellerinde dünya üzerinde stok problemleri olduğundan hatta karaborsaya düştüğünden dolayı anakartımı alırken ASUS Prime B450-PLUS modelini tercih ettim. Fakat yine de CrossFire ile çift çalıştırmayı düşündüğüm başlangıç veya orta seviye bir ekran kartı bulamadım.
Şu anlık elimdeki bileşenler ASUS Prime B450-PLUS ve AMD Ryzen 5 3600X bu sistemle birlikte kullanacağım öncelikle AutoCAD programını sıkıntısız 3D olarak çalıştıracak bir ekran kartı arayışındayım. Ekran kartı veya Dual kullanacaksam çift ekran kartı seti için verebileceğim miktar 2500 Türk lirasını fazla geçemez, bütçemin civarı budur. Diğer bileşenleri henüz almadım fakat bileşenleri az çok kafamda toparladığım için onlar hakkında bir öneriye ihtiyacım yok. İkinci el ekran kartlarına normal şartlarda sıcak bakmıyorum; fakat şu an bir seçenek. Bütçeye ve belirttiğim spesifik duruma göre GPU önerisi verebilir misiniz?

Şu anlık elimdeki bileşenler ASUS Prime B450-PLUS ve AMD Ryzen 5 3600X bu sistemle birlikte kullanacağım öncelikle AutoCAD programını sıkıntısız 3D olarak çalıştıracak bir ekran kartı arayışındayım. Ekran kartı veya Dual kullanacaksam çift ekran kartı seti için verebileceğim miktar 2500 Türk lirasını fazla geçemez, bütçemin civarı budur. Diğer bileşenleri henüz almadım fakat bileşenleri az çok kafamda toparladığım için onlar hakkında bir öneriye ihtiyacım yok. İkinci el ekran kartlarına normal şartlarda sıcak bakmıyorum; fakat şu an bir seçenek. Bütçeye ve belirttiğim spesifik duruma göre GPU önerisi verebilir misiniz?