Autocad ve Revit için Sistem Önerisi

ThisisPerfect

Kilopat
Daha fazla  
Mühendislik şirketimiz için 3 adet bilgisayar alacağız 5000-6000 TL civarında. Kasma donma yaşamadan Revit ve Autocad Kullanmak istiyoruz rahat bir şekilde kullanmamız lazım. Sistem önerisinde bulunabilir misiniz?

Önceden aldığımız 2 adet cihaz mevcut özellikleri şudur ve neler değişmeli :

PC 1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden aldığımız 2 adet cihaz mevcut özellikleri şudur ve neler değişmeli?
Kasa ve özellikle güç kaynağını değiştirmelisiniz. Everest oldukça kalitesiz bir markadır. Bilgisayarın can damarını o markaya emanet etmeyin. Sistem her an çöp olabilir.

Tavsiye olarak da bu sisteme bakabilirsiniz:
5000-6000.PNG

Sinerji Bilgisayar - sinerji.gen.tr - PC Toplama

Ekran Kartı: SapphireNitron+Radeon RX 580 4G OC 256Bit GDDR (Dx12) PCI-E Fiyatı

Toplam Fiyat: 5834 TL

Kasa çok kalitesiz olmuş. Güç kaynağı kasaya nazaran daha iyi, ancak daha kaliteli bir güç kaynağı seçilebilirdi, seçilmeli de. RAM'de 16 GB olsaymış keşke.

@ThisisPerfect bütçeyi 6100 civarına çıkartabiliyorsanız benim sistemdeki işlemciyi Ryzen 5 2600X ile değiştirebilirsiniz.

Ram 16 GB zaten.
Kasa hakkında şöyle düşündüm, güç kaynağını çıkarıp şu kasayı alabiliriz galiba.
Aerocool CS1102 500W USB 3.0 Siyah Mid Tower ATX Kasa (AE-CS1102-500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri
5881 TL tutuyor. Sınır bütçe 100 TL daha arttırılsa sıvı soğutma alınabilir galiba.
@Napstablook Hocam, RAM'leri sizin önerdiğiniz RAM'den yapıp sıvı soğutma alınabilir aslında.

Son düzenleme:
Pardon sonradan fark ettim.

Şahin'den Renault Flash'a yükseltmiş gibi oldu bu :confused: Yani daha hala yetersiz.

Orada yazan fiyata KDV dahil değil.
Kasa hakkında neden öyle dediniz ki? Kasalar hakkında pek bilgim yokta.

Ayrıca KDV dahil olmasa bile RAM 1000 TL civarı tutuyor alınabilir.
XPG 16GB(2x8) Gammix D10 Kırmızı 3000mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U3000W8G16-DR10)
Akasa Venom R10 Intel ve AMD Uyumlu 120mm RGB Sıvı Soğutma Sistemi (12cm Beyaz Multi Led Fanlı Model!) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri
5965 TL.

Son düzenleme:
Kasa ve özellikle güç kaynağını değiştirmelisiniz. Everest oldukça kalitesiz bir markadır. Bilgisayarın can damarını o markaya emanet etmeyin. Sistem her an çöp olabilir.

Tavsiye olarak da bu sisteme bakabilirsiniz:
Eki Görüntüle 338367
Sinerji Bilgisayar - sinerji.gen.tr - PC Toplama

Ekran Kartı: SapphireNitron+Radeon RX 580 4G OC 256Bit GDDR (Dx12) PCI-E Fiyatı

Toplam Fiyat: 5834 TL

Bu sisteme dediğiniz gibi Ryzen 5 2600X eklersek işimizi görür mü? Birde benim attığım eski sisteme göre performans artışı % kaç olur acaba?

Eski sistem işinizi görüyorsa benim attığım sistem hayli hayli işinizi görecektir. Performans farkı olarak da aşağıdaki videolar size yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tabi RX580'i de unutmamak gerek.

Eski sistem işinizi görüyorsa benim attığım sistem hayli hayli işinizi görecektir. Performans farkı olarak da aşağıdaki videolar size yardımcı olabilir.

Tabi RX580'i de unutmamak gerek.

hocam şimdi Ekran kartını NVidia yapsak nasıl olur ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı