Avast hakkında ne düşünüyorsunuz?

Peki avast! Free kullananlar sizce avast! Free vasat mı yoksa iyi mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    147
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son zamanlarda Kaspersky Security Cloud Free sistemi gereksiz yere yormaya başladığı için ve klavye üzerinde yazı yazarken gecikmeye sebep olduğu için kaldırmıştım. Bu yüzden ücretsiz antivirüs arayışına çıkmıştım. Diğer ücretsiz antivirüslerden biri olan Bitdefender Free'ye baktığımda ise, Kaspersky'dan daha vahim bir performansta olduğunu gözlemledim. İçerisindeki özelliklerin, diğer antivirüslere göre aşırı basit olmasından dolayı da bu kadar fazla kaynak kullanımında bulunmasını hiç hoş karşılamamıştım.

Son bir ay içerisinde Avast Free'yi denemeye karar verdim ve aşağıdaki konuya göre konfigürasyonu ayarladım.

Konu içerisindeki konfigürasyonu ayarladıktan sonra sistem içerisinde performans sorunu, klavye üzerinde gecikme ve korunma seviyesinde bir düşüş yaşamadım. Çoğu kişinin direkt olarak Avast kurulum aracındaki bileşenleri düzgün bir şekilde seçmeden, "İleri, İleri, İleri..." şeklinde adım attıklarını düşünüyorum. Yoksa, gereksiz bir şekilde sistem performansını düşüren bir antivirüs değildir. Bu yüzden yukarıdaki konuya göre ayarlama yapmaları gerekmektedir.

AV Comparatives üzerinde yapılan testlerde, 2020 yılının en beğenilen ürünleri kategorisinde olduğunu görebilirsiniz. Yani vasat bir ürün olmadığı açık bir şekilde gözüküyor. Yine de en iyi güvenlik yazılımı olduğu söylenmiyor, ki en iyi güvenlik yazılımı diye de bir tabir yoktur. Çünkü güvenlik yazılımları önceki testte başarısız olurken, diğer testlerde üstünlüğünü sağlayabilir. Bu yüzden bir yazılıma sadece taraftarlık yapmak (bağnazlık da denebilir), doğru bir hareket olmayacaktır. Bilgilerinizi güncel tutup, zamanına göre doğru kararlar vermeniz gerekmektedir.

Yapılan incelemeler üzerinde de editörlerin, Avast'ı önermeye devam ettiklerini görebilirsiniz. Örneğin PCMag içerisinde yapılan incelemelerde, Avast'ın verilerin gizliliği problemi olduğundan editörün seçimi olarak önerilmemişti fakat Avast, yasalara uygun olarak verileri korumaya devam ettiği için (önceki yılda yaşanan olaydan dolayı) editörlerin seçimi olmaya devam ediyor.

Gizlilik politikasına gelecek olursak, Avast'ın hâlâ daha veri çalıp sattığını düşünenler bulunuyor olabilir. Bu kişilerin haberleri güncel olarak takip etmediklerini düşünüyorum. Kişisel verilerin gizliliğe aykırı olması olayı, Avast ve AVG'nin tarayıcı eklentilerinden kaynaklanmıştı ve yan kuruluşlardan biri olan Jumpshot'ın verilerin tümünü topladığı ortaya çıkmıştı. Çok zaman geçmeden de, Avast'a karşı soruşturma açılmıştı.

Soruşturma sonrasında kendilerine ait olan Jumpshot şirketini sonlandırdılar ve verileri GDPR altında korumaya devam ediyorlar. Yani verilerin korunmama gibi bir durumu söz konusu olamaz.

Eski Avast kurulum araçlarında, kullanım verileri seçeneklerinin otomatik olarak etkinleştirildiğini de hatırlatmak gerekiyor. Fakat birkaç ay öncesinde ve günümüzde de kullanım verilerinin ayarlar içerisinde opsiyonel bir şekilde bulunduğunu ve kullanıcıların bu seçenekleri isteğine bağlı olarak düzenleyebildiklerini de belirtmek gerekiyor.

Eki Görüntüle 913607

Bir sene öncesine kadar ben de dahil olmak üzere, birçok kişi Avast'ı önermiyordu fakat şirketin son zamanlarda kullanıcılara yönelik olarak yaptığı hamlelerin, doğru bir şekilde ilerlediğini gördüğüm için tekrardan kullanmaya başladım. Ücretli sürümünü kullanmak isteyenlere ise çok ucuz bir fiyatlandırma sunuyorlar. Bunu da belirtmek isterim.

Eki Görüntüle 913616
Klavye gecikme sorununu ağ ayarlarında web sayfalarıyla etkileşim için web trafiğine komut yerleştiri kapatarak çözmüştüm.
 
Klavye gecikme sorununu ağ ayarlarında web sayfalarıyla etkileşim için web trafiğine komut yerleştiri kapatarak çözmüştüm.
Bir güvenlik yazılımının içerisinde bulunan bileşeni kapatmanın güvenlik açısından doğru olmayacağını düşündüğümden, belirttiğiniz bileşeni devre dışı bırakmamıştım.
 
Açıkçası uzun zaman kullandım ve hiç memnun değildim. VM üzerine virüs testleri de yaptım ancak sonuç hiç tatmin edici değildi.
 
Açıkçası uzun zaman kullandım ve hiç memnun değildim. VM üzerine virüs testleri de yaptım ancak sonuç hiç tatmin edici değildi.
Ben 2017'de korsan UCN'dan virüs yiyene kadar kadar antivirüsün ne olduğunu bile bilmezdim. Avast'da o zaman Minecraft oynardım. Çok kastırıp FPS'imi düşürmedi. Sonralarda hiç memnun kalmadım.
 
Avast kadar aptal bir AV görmedim. Veri çalması bir yana, virüsleri temizlemiyor bile.
 
Virüs vardı. Yükledim. Cihazınız güvenli dedi. Kaspersky yükledim. 5 tane zararlı buldu. Yeterince açıklayıcı sanırım. Bir de arkasında kendisinden daha çok kalıntı bırakıyor. Hiç gerek yok böyle şeylere.
 
Ben 796 yıldır Avast kullanıyorum yeğenim, çok memnunum. Bak köprü yaptılar, yol yaptılar, ekonomi süper. Sen neyinden şikayetçisin söyle bakayım?

Kullanmıyorum. Daha iyi olanları var, onları tercih ediyorum.

Bir de hocam siz sürekli Avast! Free diye yazdığınız için Avast yazısını bağırarak ve iki saniye durarak okuyorum. Kafam gitti ya :D
 
"Aga'ya Beleş" Antivirusların tamamı koruma açısından risklidir.
Lisanslı Bitdefender yâhut Kaspersky güvenlik yazılımlarından birini tercih etmelisin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı