Avast Kali Linux ISO'sunda virüs buldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar şunu hala anlamadınız, Kali bir pentesting dağıtımıdır ve içinde Android, Windows, iOS, macOS ve Linux için yazılmış zararlı yazılım örnekleri bulundurur. Bu zararlı yazılım örneklerini de pentesting yaparken kullanırsınız. AV'lerin bunları virüs algılaması gayet doğal.

Arkadaşlar şunu hala anlamadınız, Kali bir pentesting dağıtımıdır ve içinde Android, Windows, iOS, macOS ve Linux için yazılmış zararlı yazılım örnekleri bulundurur. Bu zararlı yazılım örneklerini de pentesting yaparken kullanırsınız. AV'lerin bunları virüs algılaması gayet doğal.
Dediğin şey kısaca evet içinde zararlı yazılım olan toollar var ki doğru. Bunları da antivürüs programları doğal olarak virüs olarak görüyor. Ama bu toolların bilgisayara herhangi bir zararı yok. Doğrumu anladım

Ama bu toolların bilgisayara herhangi bir zararı yok. Doğrumu anladım.
Doğru. Siber güvenlik uzmanı değilseniz veya siber güvenliğe ilginiz yoksa Kali Linux kullanmanıza gerek yok.

Ben bu durum hakkında özel konusmadim. Avast başarisiz bir antivirus zaten başka bir durumda da yanliş virus uyarisi yapabilir.
Onda da benzer bir sonuc cikarsa virusludur ISO.
Peki.

Doğru. Siber güvenlik uzmanı değilseniz veya siber güvenliğe ilginiz yoksa Kali Linux kullanmanıza gerek yok.

Peki.
Siber güvenliğe ilgim var ama öyle çokda anladığım bir kısım değil ben daha çok siber saldırılar için kullanıyorum. İyi amaçla kullandığım söylenemez yani 😇

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı