Avast, Kullanıcı Verilerini Toplayarak Şirketlere Satıyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Avast, Kullanıcı Verilerini Toplayarak Şirketlere Satıyor
Bilgisayar-Güvenlik.jpeg

Avast’ın kullanıcı verilerini toplayarak Google, Microsoft ve Pepsi gibi şirketlere sattığı öne sürüldü. Çoğu kişi bilgisayar ve mobil cihaz kullanırken anti virüs yazılımı kullanıyor. Bununla birlikte, ücretsiz anti virüs yazılımları, ...

Devamı: Avast, Kullanıcı Verilerini Toplayarak Şirketlere Satıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Şaşırmadım. Zaten anti-virüs adı altında, sistemi yoran veri toplama yazılımından öteye gidemiyordu.
Bu arada CCleaner, AVG gibi firmaları da, Avast satın aldı. CCleaner o zamandan beri kullanmıyorum. Wise disk cleaner alternatif olarak önerebilirim.
Comodo, Kaspersky, Bitdefender gibi ücretsiz sürümleri olan antivirüsler varken, bu yazılımı kullanmak saçma geliyor. Korunuyorsunuz demek dışında, virüsleri tespit edebildiğini pek sanmıyorum.

Bu yüzden Windows Defender.

Bunu yapmayan antivirüs programı olduğunu mu sanıyorsunuz? Antivirüsü de geçelim bunu yapmayan bir program varsa o da winrardır. Verilerinizi topladıktan sonra satıp satmaması, nasıl işlediği ne amaçla kullandığının bir önemi yok bana göre. Bunların yapılmasının da sanılan kadar da kötü bir şey olduğunu sanmıyorum. Kullanıcı deneyimi olarak yine karşısına çıkıyor insanların.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı