Avast nasıldır?

Avast sizce nasıl?

  • Güzel bir antivirüs programı

  • Kötü

  • İdare eder


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Aslında PC'de tarayıcıya Ublock Origin gibi bir reklam engelleyici eklenerek kullanılırsa defender bile yeterli oluyor. Bu zamanda standart kullanıcıların eskisi kadar AV'lere ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben hatta tecrübeli bir kullanıcıysanız AV olmadan bile kullanılabilir sistem fakat belli bir risk taşıdığını da kabul etmek lazım.
Ben uBlock, çeviri, Decentraleyes, Clearurl + klasik Brave kalkanı ile takılıyorum ama çoğu gizlilik için. Artık oyun da çok oynayamadığım için şimdi Fedora kurdum diğer işletim sisteminde ise (Windows 11 insider dev build) Kaspersky Free kurulu duruyor.
 
Ne anlaşması yaptılar? Satın alma vb. gibi bir şey mi?
 
Birde şunu anlamadım Avast'a kötü diyenler neye dayanarak kötü diyorlar? Kaspersky fanları oldukları için mi? Yoksa sebebi mi var?
Veri sattığı ile ilgili birçok haber çıktı. Bunun yanı sıra korsan oyun/uygulama indirdiyseniz kurulum aşamasında genellikle bilgisayara Avast kendini yükletmeye çalışıyor onay kutucuğu ile. Bunlar güven vermemesinin sebepleri. Ayrıca ESET, Kaspersky veya Bitdefender kullanırsanız rakiplerine göre Avast'ın daha kötü olduğu kanısına varabilirsiniz.
 
Kaspersky lisansı alayım derken, biraz kararsız kalmam ve bir kaç deneme nedeniyle indirimi uygulamadı ve beni banladı, çok istesem de lisans alamadım yani. Ben de direkt Norton'a kaydım. Nortan gayet iyi tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı