Avast vs Defender

Ayrıca Avast'a virüs diyenler arasında Huawei cihaz kullanan var mı? Çünkü Huawei'nin temizlik ve tarama sistemi Avast tarafından geliştirildi.

Avast'ı ben de tercih etmem ama gerçekler bunlar.
Ayrıca Xiaomi cihazlardaki "Güvenlik" yazılımı da iki farklı veritabanı kullanabiliyor. Biri Tencent diğeri Avast.
 
Yanlış bir tabir. Her ağır AV yazılımına virüs muamalesi yapamayız.

Grafik okuma konusunda sorunlarınız var sanırım. Avast 15 false-positive vermiş son testlerde. Bunun anlamını biliyor musunuz acaba? Önüne gelen birçok dosyada sezgisel analiz yapmadan zararlı damgası yapıştırıyor. AV-Test sayfasında da Defender ile Avast aynı koruma oranlarında. Attıklarınızla kendinizi çürütmüşsünüz teşekkürler.

Google isimli arama motorunu biliyorsanız oraya "Avast Windows 10 issues" yazıp aratırsanız, her büyük Windows güncellemesinde Avast'ın mutlaka bir sorun çıkardığını, ya veri kaybı yaşattığını ya da ardı arkası kesilmeyen BSoD hataları verdiğini görürsünüz.

Defender yerleşik, bütünleşik, tarayıcı ile iç içe çalışan, izole bir bellek ortamı kullanan gelişmiş bir yazılım haline geldi. Hala 2010'daymışız gibi yorumlar yapmaktan bıkmadınız.

Windows Defender doğru düzgün virüs tespit edemediğinden false-positive yapmaması normaldir.
 
Aslında Bitdefender'ın da false-positive'si yüksek. Ben kendim Bitdefender kullanıyorum ama hep false-positive buluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender doğru düzgün virüs tespit edemediğinden false-positive yapmaması normaldir.
Evet, aylık testlerin birisinde %98 gösterdi. Bunun anlamı "Defender doğru düzgün virüs tespit edemiyor.".

Defender'ın tespit oranları son 1 yıldır zirvede. Security Essentials zamanında %50-60 olan ve şansa tespitler yapan bu yazılım, %98-99 oranlarında tespitler yapıyor şu anda. Geçtiğimiz aylarda %100 tespit oranına da sahipti.

Kasım 2019 test sonuçları:

1621779051767.png


1621779059054.png



Bu ekran görüntülerinde görüldüğü üzere zamanında Kaspersky da %99 baremini gördü. O halde hadi Kaspersky işe yaramaz diyelim. Değil mi?
Microsoft ise tam 39 false-positive vermiş ama %100 koruma sağlamış.

Ne öğrenmiş olduk bu görüntüler ile? Tespit oranları arasındaki fark çok açılmadığı sürece false-positive değeri daha önemli. Fanboyluk yapmayı bırakın artık. Tarafsız olun.

Windows Defender çok false-positive yapıyor.
Aydan aya değişen testler bunlar. Yukarıdaki ekran görüntülerinde görüldüğü üzere Defender'ın false positive oranı oldukça yüksek iken, son testlerde oldukça düşük, aksine Avast'ın yüksek. Bu sebeple bu tarz söylemlerde bulunmak doğru değil. Bu ay false-positive oranı yüksektir sonraki ay düşer. Bahsettiğimiz koruma oranı da değişkenlik gösteriyor.

İnsanların artık anlamak istemediği şey Defender'ın profesyonel AV yazılımları ile baş edebilecek düzeyde olması. Hiç kimse çıkıp da "deneme için virüs indirdim algılamadı" gibi bir şey söylemesin. Raporlar ve sonuçlar ortada.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı