Avast yeterli mi?

@BorakanT hocama biraz araştırmasını öneririm. İsmi bu kadar şeyle anılan bir firmaya asla güvenmem. Hiç polemiklere karışmamış onlarca antivirüs uygulaması varken Avast'ı ilk tercihlere almak mantıklı değil.


Benim "kendi" görüşüm, Malwarebytes ve Kaspersky dışında hepsine güvenmiyorum
 
Ben direkt kullanılmamasını öneriyorum neyin kafasındasınız hocam? Avast zaten vasat onu geçtim antivirüslere sırt dayayıp her şeyi yapmak zaten bir yerden sonra adamın elinde patlar.
Antivirüs yazılımları Windows Defender'dan çok rahat geçebilen kötü yazılımlara karşı ekstra koruma sağlıyor zaten. Ayrıca AVAST hakkında kötü yorum görünce beğenmedim ifadesi atmanıza karşılık bu haberleri yolladım. Onu geçtim bu dönemde antivirüs kullanmamak sistemleriniz için intihar sebebi olur.
 
Antivirüs yazılımları Windows Defender'dan çok rahat geçebilen kötü yazılımlara karşı ekstra koruma sağlıyor zaten. Ayrıca Avast hakkında kötü yorum görünce beğenmedim ifadesi atmanıza karşılık bu haberleri yolladım. Onu geçtim bu dönemde antivirüs kullanmamak sistemleriniz için intihar sebebi olur.

Tek virüs yeri kendi girdiği siteler sanıyorlar hocam. Bilgisayarın başında olmasan bile virüs girme ihtimali var.
 
Tek virüs yeri kendi girdiği siteler sanıyorlar hocam. Bilgisayarın başında olmasan bile virüs girme ihtimali var.
Abartın hocam daha da abartın hatta uzaylılar evinize gelip USB takıyor virüsler öyle giriyor falan daha da abartın.
 
Yanlış bilgi
Merhaba ben Avast antivirüs kullanıyorum ancak bu yeterli midir? Yani iyi bir program mı yoksa her virüsü algılayamıyor ve yarım yamalak mı çalışıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yıllardır antivirus kullanmam. Ama şunu söyleyebilirim; Avast'ın kendisi virus'tür. Sisteminde Avast var ise viruse ihtiyacın yok.😎
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abartın hocam daha da abartın hatta uzaylılar evinize gelip USB takıyor virüsler öyle giriyor falan daha da abartın.
Sistem kapalıyken de virüs girebilir. Teknoloji böyle ilerlemiyor. 10:25 den itibaren.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
  • Avast virüs değildir.
  • Tespit oranında başarılıdır fakat oluk oluk veri topladığı söylentileri var.
  • Ağ güvenliğinde ve tespiti kaldırma alanında başarılı bulmuyorum.
  • Avast veya Defender'a güvenme, ya da Avast yerine Defender kullan diyen arkadaşlardan Güvenlik konusunda bilgi almayın.
  • "Şu kadar yıldır AV kullanmıyorum, hala sistemime bir şey olmadı kullanma" tarzı söylemleri olan kişileri görmezden gelebilirsiniz.

Avast ve AVG aynı motoru kullanmakta olup, firmalar birleşince AVG'nin sezgisel tespit motoru Avast'ın ana makinesine dahil edildi, bulut motoru da birleştirildi. Bu da tespit oranlarında ESET gibi bir dev ile yarışabilecek bir ürün ortaya çıkardı.

Avast'ın katman koruması hala Kaspersky, Bitdefender veya ESET kadar yeterli değil, koruma katmanları arasındaki bütünlük aşılabiliyor. Bu da bellek bütünlüğünün bozularak yeterli korumanın sağlanmaması demek oluyor. Önermeme sebeplerimden biri bu.

Avast'ın ve AVG'nin tamamen ücretsiz AV çözümleri var. Tıpkı KSC Free gibi ücretsiz koruma sağlıyorlar. Avast ve AVG'nin buradaki asıl amacı, ücretsiz çözümlerden elde ettikleri verileri toplayarak değerlendirmek ve bu veriler ile birlikte ücretli çözümlerini geliştirmek. Üstte arkadaşın paylaştığı haberlede de görüldüğü üzere bu veriler sadece Avast ve AVG'de de kalmıyormuş anlaşılan. Ücretsiz olarak kullandığınız bu AV yazılımlarında bilgileriniz satılarak bir şekilde ücret alınıyor sizden.

Öncelikle Avast yerine Defender kullan önerisine gelelim. Tamamen popüler söylentiler üzerine Defender'ın muhteşem başarılı olduğunu düşünerek, Avast hakkındaki kötü yorumları da görüp söylenmiş bir takım asılsız sözlerdir.
Avast'ın her kulvarda Defender'dan daha iyi olduğu AV-Comparatives gibi bağımsız kuruluşlar tarafından test edilmiştir.

Defender standart ev kullanıcıları için bir süredir yeterliydi, fakat yine tespit ve onarım oranlarında oldukça geriye düşmeye başladı. Kaldı ki basit bir script ile devre dışı bırakılabilen bir çözüme güvenmek oldukça yanlış. Ayrıca bu çözüm UWP bileşeni olarak çalışıyor ve Win32 gibi stabilizasyon da beklenemez.

Avast'ı kullanmanızda sakınca yok, ancak ücretli ürün satın alacaksan üç büyüklerden birini kullanmanızı öneririm. Ayrıca ücretsiz çözüm olarak da Avast yerine KSC Free veya Bitdefender Free kullanabilirsiniz. Eğer aynı ağdaki cihazlardan saldırı ihtimalini göz önüne alır ve web korumasında da maksimum güvenlik ararsanız - fiyat konusunda da sorun yoksa - ESET Internet Security bu konuda rakipsizdir. Öneririm.
 
Merhaba ben Avast antivirüs kullanıyorum ancak bu yeterli midir? Yani iyi bir program mı yoksa her virüsü algılayamıyor ve yarım yamalak mı çalışıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Evet gayet iyi ve yeterli Bazen Kaspersky'ye yetiştiği bile oluyor.
Avast Gayet yeterli Koruması olan Zaman Zaman ESET ve Kaspersky ile yarışabilen zamanında McAfee ile Motor anlaşması imzalamış bir Şirkettir kendileri verileri satmak zorunda çünkü bu kadar insana bu kadar iyi bir Antivirüsü ve veritabanını ücretsiz vermek onların ne kârına olacak veya nereden Finansal kaynak bulacaklar bu veri satma olayını Google,Opera,Brave zaten bilginiz dışında yapıyor Apple'ın bile sattığı düşünülüyor ama Sadece haber olan manşet olan Avast haberlerine bakıp kötü ve kalitesiz bir Antivirüs diyoruz ama haber olmayan manşet olmayan şirketler arka planda bir çok verinizi satıyor veriyi bu kadar önemsiyen biriyseniz Windows kullanmanız mantıksız sizin bu dediklerinize göre herkesin Linux veya açık kaynaklı işletim sistemi,Program kullanması lazım ama veri çalıyor deyip Google ve Adobe gibi Şirketlerin ürünlerini alıp kullanmayı nasıl açıklayacağız?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı