AVM'de Polisin kimlik sorması

CesurBiri

Picopat
Katılım
2 Aralık 2022
Mesajlar
268
Çözümler
2
Herkese merhaba, bir o kadar rezil ve komik bir olay ile karşınızdayım. Bugün kutlamadan geliyorduk. 4 kişiyiz. Tek erkek benim diğerleri kız. Aile gibi olduğum en yakın arkadaşlarım onlar da neyse bir şeyler yer içeriz diye AVM'ye giriyoruz. Üstümde sadece arabanın anahtarı cüzdan ve telefonum bilekliğim falan var. Kızlarda da çanta telefon var işte klasik. AVM'ye gireli 1 saat olmuş arkadan bir tane polis çıkıp geliyor biraz uzaktan bakıyor bizde bir şeyler yiyoruz. Adam selam veriyor buraya kadar her şey yolunda asıl olay şimdi başlıyor. Kimlik kontrolü yapmak istediğini söylüyor durduk yere. Ben de kimliğimi veriyorum bakıyor bir şey çıkmıyor. Adam ben bunlari neresinden vurup götürürüm der gibi siz neden böyle giyindiniz diyor. Üstümüzde de abartılı hiçbir şey yok. Sonra adam çıkar bakayım ceketini diyor orada bilekliği görüyor. Yahu adam sen hiç mi bileklik görmedin? Adam bilekliği de istiyor çıkarıp veriyorum. Adam kaldirmis havaya inceliyor bir şey mi var bunda diye. Adam resmen bizimle eğleniyor. Neyse sonra kadın polis geldi bu kez de kızları aradı. Sonra top döndü dolaştı yine bana geldi. Kimliğe bir daha bakmak istedi bu sefer de dedi ki gel sen bizimle bakayım dedi. Ben de itiraz ettim tabii başta sonra dışarı kadar çıktık hepimiz de. Kapıda ki AVM güvenliği en sonunda olaya dahil oldu polis aynen şöyle söyledi pardon karıştırmışız galiba dedi. Adam bizi hem rezil ediyor hem de durduk yere çanta üst kimlik falan ne varsa kontrol ediyor, hem de sen gel bakalım diyerek bizimle uğraşıyor. Ben bunları şikayet edebilir miyim? Oyun oynadı resmen bizimle adam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet şikayet edebilirsiniz, itibarınız zedeleniyor. O kadar insan arasında suçluymuşsun gibi, belki bir tanıdığın gördü. Size açıklama yapmak zorundalar, haklı sebepleri var ise davadan tazminat vesaire kazanamazsınız ama en azından size hesap verirler.
 
Evet şikayet edebilirsiniz, itibarınız zedeleniyor. O kadar insan arasında suçluymuşsun gibi, belki bir tanıdığın gördü. Size açıklama yapmak zorundalar, haklı sebepleri var ise davadan tazminat vesaire kazanamazsınız ama en azından size hesap verirler.

Şikayet ettikten sonra bunun arkadaşları gelip bu bizim arkadaşı şikayet etti diyerek yine götürmesin?
 
Bende bir keresi şehir merkezinde yürürken bir kadın polisi kesmiştim sonra yanındaki erkek polis gelip kimlik sormuştu hava atmak için. Bunlar hep böyle.
 
Etseniz bile bir şey çıkacağını sanmıyorum fakat "neden böyle giyindiniz" demesi çok absürt geldi. Yapılan uygulama keyfe keder hiç hoş değil bu olayın peşine düşün hakkınızı arayınız.
 
Edebilirsin diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı