Avusturya'da TC Vatandaşlığından Çıkma Kuyruğu Yaşandı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arkadaşlar siyaseti tartışma zannediyor, kavga zannediyor zira kendi taraflarında bu böyle yorumlandığından kaynaklanıyor.

Siyaset dediğimiz şey, insan bilimidir. Toplumdur, ta kendisidir. Fikirdir, düşüncedir. Siyaset kötü bir şey değildir. Sadece sizin gibi kendi fikrini her yere empoze etmeye çalışan insanlar sayesinde(!) hemen kavgaya dönüşür, ortamı bozar. Bu yüzden de hoop siyaset yasak denir.

Konuya girip hemen kafa yapısına zıt bir şey okuyunca arkadaş, baktı ki uğraşılmaz hemen siyaset yasak yazdı. Baktı elleyen yok konuyu. Hemen kendisi de siyasete başladı. İşte böyle bir toplum olduk biz. Başka fikirlere tahammülümüz yok. Adam gibi tartışmak yok. Benimki doğru, seninki değil. Yasaklayamadı, madem silinmiyor, bordo klavye modu açılsın.

Yahu, adam gibi yazdım. Oy kullanma hakkına sahip olmamalı diye. Sen bana nasıl dersin siyasete girme diye? Sen nerden biliyorsun benim evet oyu basanlara kızdığıma? Ben, aynı mutluluğu ve aynı acıyı yaşamadığım hiçbir insanın oy kullanmasını istemem. Benim fikrim bu, konuyu siyasete çeken sensin, sonra siyaset yapmayın diyen de. Sen zannediyor musun ki siyaset taraf tutmadır? Sen zannediyor musun ki, şurada adam gibi politika tartışılsa yasaklanacak? Bir düşün bakalım, forumda siyaset neden yasak?

Konuşurum arkadaş, kimsenin kalbini kırmamaya da dikkat ederim, ayarında yaparım. Siyaset yapmazsa kimse, bu sorunları kim tartışacak? Kim sorgulayacak? Kim irdeleyip çözüme dönüştürecek? İnsanları bilgilendirmek suç mu? Siyaset yapmayayım da, gelip tepeme binmene izin mi vereyim?

Bir moderatör arkadaştan konuyu kilitlemesini rica ediyorum. Yine başaramadık, yine anlaşamadık. Çabaladık ancak olmadı.

Sonuçta siyaset yasak :)

Bahsettiginiz link bu haberin yanlis oldugu söyleminde ama asil haberin yanlis oldugu yanlis, umarim anlatabildim. :)
Ikinci konuyu ise dogru anlamissiniz zira orada iki vatandasliktan birini secmeniz gerekiyor, eger Avusturya vatandasi iseniz zaten T.C vatandasligini birakmaniz gerek ama bayagi bir uyanik Türkiye'de emeklilik, yatirim vs. gibi olanaklardan faydalanmak icin gizlice yeniden Türk vatandasligina gecmis. Olay bundan ibaret.
Avusturya bunun farkina varip detayli inceleme baslatinca ise herkes T.C vatandasligindan cikmak icin yine müracaat ediyor. :)
Şimdi dostum ben sana açıklayayım .

11.PNG

Buda link Avusturya'da TC Vatandaşlığından Çıkma Kuyruğu Yaşandı - samsun haber
13.PNG

Yurt dışında oy verme işleminde son hafta
12.PNG

Haftasonu Almanya'daki sandıklarda kuyruk oluştu - Anadolu Ajansı

Lütfen bir daha haber paylaşmadan önce biraz araştırma yap . Sosyal medyadaki haberleri doğrulamak istersen de Şüpheli haberleri inceleyen doğrulama platformu - teyit.org veya http://www.facebook.com/teyitorg adreslerini takip etmeni öneririm . Asılsız haber paylaşımı hakkında, forumdaki yetkililerimizin kurallar koymasını arz ediyorum . @Mr.Acar

Bas git madem. Sizin gibileri yüzünden zaten bu halde değil miyiz ? Bizler kendimizi geliştirmek yerine kaçtığımız için bu düzensizlik var. Çare kaçmakta olsa Atalarımız kaçardı, eminim bizim yaşadıklarımız onların yaşadıklarının %1'i bile etmez.

Sol kesim bir şey yapamadı peki, biz yapamadık, o yüzden halk sağ kesimi getirdi başa, 15 yıldır ne yapıyorsunuz, siz yapın o zaman, siz kalkındırdın ülkeyi, biz yapamadık kabül, ama yapamadık deyip çekip gitmesini de bilmiyorsunuz, koltuk sevdası tatlı galiba, istifa etsin siyasetçiler. Hele hele reis bilmem nerenin kılı olurum diyenler nerede, kafası çalışan insanı da tutamıyorlar ülkede, çek git diyorlar her mecrada. Gider tabi adam geri kafalıların ağız kokusunu mu çekecek. Daha çooook giderler.

Ayrıca bu ülkenin düzelemeyeceği çok belli, çünkü adam diyor 50 yıl sonra ben mi varım diye oy atıyor. Çoluğunu çocuğunu düşünmeyen çok insan var, gelecek umurlarında değil, sadece, vatan millet sakarya şarkılarını söyleyene oyunu atıyorlar, bu insanların olduğu bir toplulukta ne yapılmasını bekliyorsun. Her insan koyun gibi yetişiyor, büyüklere saygı denen bir şey var saygı değil, kölelik o, büyüklerin lafı kanun sayılması gerekiyor. Peki o adamlar yalan yanlış biliyorsa ne olacak? Yanlışlar tekrarlanacak.

Zaten merak etme, kurtuluş savaşında halk yine hiç bir şey yapmadı, aklı çalışan biri çıktı da halkı hizaya soktu, koyun sürüsünün kontrolünü eline aldı yoksa vatan gitmişti merak etme. Sadece savaşmasını biliyoruz, korkusuzuz , bu bazen iyi bir şey bazen kötü, korkarsan bir şeylere önlem alırsın ama korkmazsan almazsın, aha bu durumda olursun.

Ayrıca bizde tek kişi devrim yapmıştır, Avrupa'da ise halk yapmıştır fark burada yatıyor. O sosyal hakları ise söke söke halk almıştır, kimse hazırca eline vermemiş orada o yüzden biz değerini bilmiyoruz.

Son düzenleme:
Sizde aynısını yapmışsınız diğerlerinden farkınız ne ? Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkacaksınız hem Türkiye'nin kaderini belirleyecek kişilere laf atacaksınız. Onların oy kullanması nasıl saçma ise sizinde "Evet" veya "Hayır" tartışmalarına girmeniz saçmadır.

Ben böyle bir seyi tartismadim zaten burada Halil :)
Ayrica T.C vatandasligindan cikma kararimi internet gibi özgür olan bir ortamda bile irdeliyorsaniz ben Türkiye'de fikirlerimi aciklamaktan nasil korkmayayim?

Lütfen bir daha haber paylaşmadan önce biraz araştırma yap . Sosyal medyadaki haberleri doğrulamak istersen de Şüpheli haberleri inceleyen doğrulama platformu - teyit.org veya http://www.facebook.com/teyitorg adreslerini takip etmeni öneririm .

Siz hala haberi arastirmadan konuyu actigimi düsünüyorsunuz haber yalan degil sevgili arkadasim sadece haberdeki resim Temsili ve bunu haberi eklerken farkindaydim zaten. Ya buyrun koskoca bakan'da mi yalan söylüyor?

2018-04-12_073133.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı