Avusturya'da TC Vatandaşlığından Çıkma Kuyruğu Yaşandı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
23
Avusturya’nın çifte vatandaşlığa 5.000 Euro ceza uygulayacağı ve bu uygulamanın tüm AB’ye yayılacağının duyulmasının ardından konsolosluklar önünde TC vatandaşlığından çıkma kuyruklarının oluştuğu bildirildi.

avusturya_da_tc_vatandasligindan_cikma_kuyrugu_yasandi_h4605_53b09.jpg

Avusturya’nın çifte vatandaşlığa 5.000 Euro ceza uygulayacağı ve bu uygulamanın tüm AB’ye yayılacağının duyulmasının ardından TC ve AB çifte vatandaşlarının TC uyruğundan çıkmak için konsolosluklar önünde uzun kuyruklar oluşturduğu bildirildi.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde çifte vatandaşlık konusu masaya yatırılırken, Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avusturya vatandaşı olduktan sonra yasadışı yollarla yeniden Türk vatandaşı olanlara para cezası verilmesi konusunda hazırlık yapıldığını açıklamıştı.

5 bin Euro para cezası

Avusturya basınında yer alan haberlere göre, Sobotka, yasadışı olarak yeniden Türk vatandaşlığını alanların Avusturya vatandaşlığının iptalinin yanı sıra, gelecekte 5 bin Euro da para cezası vermelerini sağlayacak yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. Düzenlemenin federal yasa olarak yapılması öngörülürken, taslak metnin mayıs ayı başında hazır olması bekleniyor.

Kurier gazetesi konuya ilişkin internet sayfasında yer verdiği haberde, yakın zamanda Avusturya vatandaşlığına geçen Türklere mektup gönderileceği bilgisini paylaşırken, Avusturya vatandaşlığını alan Türklere yeniden Türk vatandaşlığına geçmeleri durumunda bunu bildirmekle yükümlü oldukları konusunda uyarılacağını da yazdı. Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşlarının dörtte üçünün, referandumda “evet” yönünde oy kullanmasının 70 ve 80’li yıllarda uyum konusunda hatalar yapıldığını gösterdiğini kaydeden Sobotka, gelecekte benzer hataların tekrarlanmaması için sığınmacılar konusundaki üst sınırın azaltılması gerektiğini de savundu.

Samsun Haber

30594999_566732237032559_1743122656154091520_n.jpg

Ayıp günah be! 5.000 euro için vatanını satan ileride 10.000 euro için herşeyi yapardı. Bir yöne iyi de olmuş.

Ben de mesela 15 sene önce ciktim T.C vatandasligindan. Herkesin kendince nedeni vardir illa, lakin hem referandum'da EVET'i basacaksin Türkiye cok iyi gelisiyor böyle devam diyeceksin, zora gelince ise vatandasliktan cikacaksin. Vay beee ne günlere kaldik. Bunun acik adi dönekliktir arkadaslar.

Hadi buyur sikiyorsa Avusturya'yi birak gel Türkiye'ye gelemezsin. Gelemezsin cünkü;

• Türkiye'de calismazsan para alamazsin Avrupa'da calismazsan dahi krallar gibi yasarsin.
  • Türkiye'de hakkini aramak icin mahkeme mahkeme gezer sonuc alamazsin.
  • Türkiye'de sosyal haklarin yok denecek kadar az Avrupa ise sosyal ülkelerden olusuyor.
  • Türkiye'de düsüncelerini söylersen bedelini ödersin, Avrupa'da düsüncelerini söylersen üzerine sütlü kahve icersin.
  • Türkiye'de asgari ücretle ac karnini zor doyurursun, Avrupa'da asgari ücretle her gün mangal yakarsin.
Igneyi kendime cuvaldizi baskasina batirayim, ben niye Almanya'dayim? Cünkü Türkiye'yi canim kadar sevsem de Türkiye'den bir cacik olmayacagini bildigim icin. Buradaki calisma sistemimle Türkiye'de calissam haftada 3 isten cikarilacagimi bildigim icin. Türkiye'de her gün daha fakirlesecegimi bildigim icin gelmiyorum Türkiye'ye :)

Gelmiyorum cünkü rahata alistim ve korkuyorum acikcasi.

Bazi yalancilar gibi, yaaa cocuklar Avrupa'da dogdu artik buraya kök saldik yalanini söylemiyorum bakin.
Türkiye'de yasamiyorum cünkü korkuyorum. Türkiye izin ve para harcamak ayrica yatirim yapmak icin güzel o kadar.

Sevgiler :)

Sorsan hepsi gurbette hasret çekiyor, sorsan hepsi vatansever. Rezil insanlar!

Lafa gelince "Türkiye gibisi yok vallahi" demesini iyi biliyorlar.
Iğrençsiniz!

Bir haber paylasildigi zaman hemen sazan gibi atlamamayi ögrenmeniz gerekiyor. Haberin icerigi eski olmakla birlikte, hicbir sekilde gercekleri yansitmiyor.

Buyrun haberin gercek hikayesi.

Avusturya'dan çifte vatandaş Türkler için flaş karar

Bos beles propagandalara ne cabuk aldaniyorsunuz.

@Neşeli Enginar

Yillardir yazdiklarini takip ediyorum, resmen tribünlere oynayip insanlari kiskirtiyorsun. Paylastigin yalan haber altinda bogulursun umarim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı