Ayağımı kıran kişiye ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana yapsalar birkaç kişiyi yanıma alıp arabayla adamı takip ederdim, yola çıktığı anda arabayla bi değdirirdim. "Kardeşim napıyosun arabanın önüne atlanır mı hülo hiya" yol kavgasına çevirir ağzını yüzünü kırar arabaya atlar uzaklaşırdım. Genelde yol kavgalarına kimse karışmıyor. Temiz dayak atma taktiği. Ama sen yapma tabi. Ben de yapmadım. Yapmayın arkadaşlar.
 
Yeni üyelik, biraz sallamasyon, konu ağır CSB gibi. Ayağı kırılan birisi o şekil de köpek ile beraber kaçamaz, ayrıca dağ başında falan mı oturuyorsun cadde üzerinde insan da mı yok? Abin seni alıp hastaneye götürdüğü zaman tutanak tutulması gerekirdi, çok şey atlamışsın.

Soruya gelirsek olay ile ilgili kanıtın, varsa görgü tanığı vs. olayı kanıtlaman gerekiyor. Kimse kanıt olmadan ceza vermez. Ha kanıt olsa dahi ceza alır mı orası muamma, ülkemiz de hayvan haklarını kaale alan yok biliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Bundan 9 ay falan önce ocak ayının sonuydu. Köpeğimle parka gidiyordum. (Dogo cinsi, tasması takılı, aşıları tam, 1 yaşında) patika bir yol var. Parka daha hızlı gıtmek için orayı kullanıyordum. Patika yol 100M uzunluğunda falan.

Sağı solu ağaç dolu. Bir tane kümes var tavuk falan var orada onlar kapalı. Onların yanında da zincirsiz bir köpek var. Bu köpeğin sahibi 60 yaşlarında bir abi. Köpek minik bir şey ve yetiştirilmesinden dolayı olsa gerek gelene gidene havlıyor ve saldırıyor. Bende buradan geçiyordum o köpek benim köpeğime saldırmaya çalıştı, köpeğim her zaman sakindir tepki bile vermedi.

Ben de tasmasından tutup çektim geriye dogru o ara orada takılan 60 yasındaki abi geldi. Bu köpekle niye buradan geçiyorsun dedi. Bende saygımdan tamam abi geçmem sende köpeğini bağla dedim. ( Patika yol devlet arazisi) o da arabasına bindi gidiyor sandım geldi köpeğimi ezmeye çalıstı. Köpeğim kendini öne attı o da arkamdan arabayla çarptı ve sol ayağımda geçti. Yere düştüm. Geldi küfür edip vurmaya çalıstı. Yanında da oğlu sanıyorum 25-30 yaşlarında biri daha vardı arabadaydı. İlk defa yaşadığım için ne yapacağımı bilemedim.

Eve doğru yavaştan gitmeye başladım. 30 - 40M gidince 3-4 çocuk gördüm dedim kardeşim köpekten korkmuyorsanız tutar mısınız şu köpeği? Tamam dediler verdim köpeği aradım abimi dedim gel albeni geldi aldı. Eve bir gittim ayağım şişmiş kan içinde hastaneye gittim hemen. Kırık var. Okuluma falan gidemedim bir süre adamı araştırdım.

Full sarhoş gezen biri. Ne tesadüftür hastanenin polisi tanıdıktı hemen tutanak tutuldu. Olay yerinde kamera olmadığı için bir şey olmayacağı belliydi. Yine de dava açtım. Adam sorguda inkar etmiş. Konuşarak anlaşılacak biri değil. Ne yapmam lazım. Kamera olmayan bir yerde kendisiyle karşılaşmak istiyorum.

Türkiye'de olduğunu unutma, yaşlılar köpeklerden daha saldırgan sabahtan akşama onu bunu çekiştirir nasıl olsa büyüğü diye saldırır. Dava aç #şiddetedurde derdin sıkıntın olursa daime destekçinim.
 
Öncelikle polisin gelipde dogoyu sevmesi, ceza kesmemesi ve köpeği alıp barınağa götürmemesi. Çok yanlış ve inandırıcı değil. Dogo Arjantin cinsi köpek TR'de yasaktır. 5000 TL'den fazla para cezası vardır. Köpeğin saldırgan olup olmadığına bakılmaz. Ayrıca dogo pitbull kadar olmasa da sahibini koruma eğilimindedir (hayatı pahasına). Ve sizin köpek adamlara saldırmamamış bu da ayrı tuhaf bir konu...
 
Ben ayağım kırıldıktan sonra sonra mahkemeyle falan uğraşmam. Zaten mahkemeler ne kadar adaletli ki? Göze göz dişe diş! Araba bulup üstüne sürün. Görsün bakalım öyle insan hayatı basitmiymiş.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı