Ayak bileği burkulması alçı gerektirir mi?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bugün futbol oynarken yanlış bir hareket yaptım, ayak bileğim resmen büküldü. O anda büyük bir acıyla yere yığıldım. Birkaç dakika sonra acı gitti yani kendiliğinden acımıyor fakat zar zor yürüyebiliyorum.

Hastaneye hiç gidesim yok alçı yaptırmak istemiyorum. Şu an küçük bir şişlik dışında bir şey yok ciddi değil gibi duruyor ama yürüyemiyorum.

Peki kırıksa alçıya alınırsa ne yapacağım? Pazartesi günü okula mı gideceğim yoksa rapor verirler mi? Okula gidince alçının görülüp tüm herkesin dikkatinin üzerime çekilmesi olayı beni geriyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bugün futbol oynarken yanlış bir hareket yaptım, ayak bileğim resmen büküldü. O anda büyük bir acıyla yere yığıldım. Birkaç dakika sonra acı gitti yani kendiliğinden acımıyor fakat zar zor yürüyebiliyorum.

Hastaneye hiç gidesim yok alçı yaptırmak istemiyorum. Şu an küçük bir şişlik dışında bir şey yok ciddi değil gibi duruyor ama yürüyemiyorum.

Peki kırıksa alçıya alınırsa ne yapacağım? Pazartesi günü okula mı gideceğim yoksa rapor verirler mi? Okula gidince alçının görülüp tüm herkesin dikkatinin üzerime çekilmesi olayı beni geriyor.

Sizce ne yapmalıyım?
Benim ayağımı almışlardı alçıya burkmuştum yine merdivende kayarken yürüyemiyordum bayağı kötüydü hastaneye gittim o günün akşamı alçıya aldılar eve yolladılar kırık falan yoktu röntgende çektiler.

Sizce ne yapmalıyım?
1. evrede ise burkulma hafif şiddetli olduğundan iyileşme genellikle 1 ile 3 hafta arasında gerçekleşir. 2. evrede ise burkulma orta şiddetlidir ve uygulanan tedaviye göre iyileşme genellikle 3 ile 8 hafta arasında gerçekleşir.

Benim ayağımı almışlardı alçıya burkmuştum yine merdivende kayarken yürüyemiyordum bayağı kötüydü hastaneye gittim o günün akşamı alçıya aldılar eve yolladılar kırık falan yoktu röntgende çektiler.
Peki okul durumu falan nasıl oldu rapor verdiler mi? Kaç günde geçti? Okula değnekle mi gittin?

Sizce ne yapmalıyım?
Ayrıca hastaneye giderseniz rapor isteyin verirler.

Peki okul durumu falan nasıl oldu rapor verdiler mi? Kaç günde geçti? Okula değnekle mi gittin?
Onları hiç hatırlamıyorum 7 yıl önceydi fakat vermişlerdir değneklede gitmedim okula direkt gitmemiştim galiba.

Sizce ne yapmalıyım?

Alciya alinsa bile seni kimse ayaginda alci oldugu icin yargilayamaz bu bir saglik durumu.

Ayrıca hastaneye giderseniz rapor isteyin verirler.

Onları hiç hatırlamıyorum 7 yıl önceydi fakat vermişlerdir değneklede gitmedim okula direkt gitmemiştim galiba.
Hala ağrı mevcut mu? İnternette bazı duyduğum şeylere göre bazı insanlar hala küçük acı hissediyormuş. Ben ayvayı yedim galiba. Bir daha da futbol oynamam en kötü şeyler benim başıma geliyor nefret ediyorum bu hayattan. Keşke bugün dışarı çıkmasaydım bunların hiç biri olmasaydı.

Hala ağrı mevcut mu? İnternette bazı duyduğum şeylere göre bazı insanlar hala küçük acı hissediyormuş. Ben ayvayı yedim galiba. Bir daha da futbol oynamam en kötü şeyler benim başıma geliyor nefret ediyorum bu hayattan. Keşke bugün dışarı çıkmasaydım bunların hiçbiri olmasaydı.
Hiçbir şey yaşamadım. Hatta alçı varken çok sıkılmıştım daha süresi gelmeden mi ne kesmiştim alçıyı yarım alçıya almışlardı herhalde makasla kesemezdim yoksa kesmiştim başta bir ağrıdı 1-2 güne geçmişti sanırım. İyileşince sorun yaşamazsınız o hala yaşayanlar sağlam burkmuştur muhtemelen sizin o kadar burkacağınızı zannetmiyorum.

Hala ağrı mevcut mu? İnternette bazı duyduğum şeylere göre bazı insanlar hala küçük acı hissediyormuş. Ben ayvayı yedim galiba. Bir daha da futbol oynamam en kötü şeyler benim başıma geliyor nefret ediyorum bu hayattan. Keşke bugün dışarı çıkmasaydım bunların hiçbiri olmasaydı.

Deme oyle be benim de 5 ay once futbol oynarken ayagim kirilmisti ameliyat oldum 2 ay degnekle gezmistim ama yavas yavas tekrar basliyorum futbol oynamaya hersey gecer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı