Ayak burkulması sonrası...

Burak Dereli

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2013
Mesajlar
815
Merhaba arkadaşlar. 6-7 ay kadar önce sokakta top peşinde koştururken sağ ayak bileğimi burktum. Burkulduğu gibi kendimi yere bıraktım ve o anın verdiği acıyla ayakkabımı çıkarıp buz koymak aklıma bile gelmemişti. Aynı akşam acile gittik kırık çıkık yok dedi doktor bi krem yazdı bi hap yazdı ağrı kesici. 5-10 gün normal şekilde yürüyemiyordum. Kremin bileğimdeki şişe etki etmesi baya uzun sürdü ve sanırım etkisiz bi kremdi. Daha sonra krem kullanmayı bıraktım 2-3 ay kadar süreyle.

Benim asıl sorunum: ben sırf bu burkulma yüzünden düz yolda bile düzgün yürüyemez olmuştum futbol oynayamadım bu süre zarfında. En son illalah ettim dün gittim bi halı saha ayakkabısı aldım. Düzenli krem kullanıp futbol oynayıp spor yapmayı ayağımı alıştırmayı düşünüyorum fakat sağ bileğimdeki normalden biraz fazla olan şiş ve bileğimin-ayaklarımın artık çabuk yorulması beni korkutuyor.

Sizce ne yapmalıyım? İlaç/merhem kullanıp sahalara dönmeli miyim? Bunun yerine doktora gitsem yine krem yazıp geri gönderecek beni... Sonuç olarak artık futbol oynamak istiyorum ve ne yapmam gerek bilmiyorum. Ne dersiniz?
 
6-7 ay geçmiş aradan burkulma olsa en fazla 3 haftaya geçer başka uzman bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
 
Dostum burkulmalar sonrası ağrı ve şişlikten kurtulduktan sonra bilek güçlendirme egzersizlerine önem verilmeli. Uzun süreli kullanmamadan dolayı kaslarda atrofi gelişir. Ve bir sonraki zorlu aktivitede burkulma tekrarlanır. Zaten burkulmaların çoğu gevşeyen bağların bilek stabilizesini tam olarak sağlayamamasından dolayıdır. Son çıkan yasa ile artık ayak bileği burkulmaları fizik tedavi ve rehabilitasyon programından çıkarıldılar. Bunun yüzünden gideceğin her doktor sana ilaç verip zamana bırakmanı isteyecektir. ve bu da hiç bir işine yaramayacaktır. Sana önerim düzgün bir şekilde fizik tedavi alabileceğin bir hastaneye başvurmandır. (not: ben de bir fizyoterapistim.)
 
Kardeşim ayak burkulmaları çok sakat iş yaaa ben bir seneden fazla çektim onun acısını küçük parmağımı burmuştum. İyileşmesi biraz uzun sürecek haberi olsun ama korkma geçiyor zamanla tabi bir seneyi geçti benimkinin ileşmesi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı