Aygıt yöneticisinde ekran kartı Microsoft temel görüntü bağdaştırıcı olarak görünüyor

wemrekoc

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımın modeli MSI GT72 6qd dominator g ekran kartı arızalıydı ve yeni bir ekran kartı aldım tabii ki almışken yükseltme olarak GTX 970M olan ekran kartını GTX 1060 olarak değiştirdim ekran kartını bilgisayara taktım ve aygıt yöneticisinde Microsoft temel görüntü bağdaştırıcı olarak görünüyordu. Bununla ilgili forumları okudum ancak sorunumu çözemedim.
Forumları okuduktan sonra yaptığım işlemler:
1- ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden güncelleme.
2- NVIDIA'nın sitesinden güncel ekran kartı driveri indirme ( setup aşamasında "bu grafik sürücüsü, uyumlu grafik donanımı bulunamadı" hatası alıyorum)
3- ekran kartı arızalı değil driver pack uygulaması ve TechPowerUp GPU-Z uygulamalarından onu bulabiliyorum ancak driver pack gördüğü halde güncelleme yapamadı 4- Windows güncellemelerini tamamını yaptım ve güncellemeyi Windows'ta arat gibi seçenekleri kullandım hatta gelişmiş başlangıçtan sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırak seçeneğini bile denedim ama sonuç aynı.
5- işlemci ve Microsoft temel görüntü bağdaştırıcı olarak 2 seçenek aygıt yöneticisinde görünüyor.
Ekran kartını Amazon'dan sipariş ettim ve linki bu Amazon.com.tr
Bu aşamada ne yapmam gerektiğini bilmiyorum iade için belirli bir zamanım var.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    129,6 KB · Görüntüleme: 150
Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA sitesinde GTX 1060 mi GTX 1060 Mobile olan surucuyu mu indirdiniz?
GTX 1060 olarak indirdim Mobile seçeneği yok GeForce 10 series (notebooks) olarak giriyorum bir üstündeki seçeneği. TechPowerUp GPU-Z uygulamasında lookup yaptığında internet sayfasında 2 adet ekran kartı gösteriyor TechPowerUp

@wemrekoc

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihaz kimligi ile yeni taktiginiz GPU'nun kimlikleri birbirine uyusmuyor olabilir, bu videoda daha detayli anlatilmis.

@wemrekoc

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Cihaz kimligi ile yeni taktiginiz GPU'nun kimlikleri birbirine uyusmuyor olabilir, bu videoda daha detayli anlatilmis.

çok sağol hocam şimdi deniyorum biraz uzun sürecek yakında dönerim

@wemrekoc

Dünden beri üzerinde birçok kez deneme yaptım ancak olumsuz. Öncelikle işlemleri aynı şekilde tekrarladım ilk başta videodaki adamın ekran kartının driverini kurduğunda ve driver kurulumu başarısız uyarısını aldığında NVIDIA klasörü C diskinden silinmiyordu sabit kalıyordu ancak ben driveri kurduğumda kurulum setupu bana kurulum başarısız dediği zaman kurulum setupunu kapatıyordum ve C diskinden NVIDIA klasörü siliniyordu. NVIDIA setupun kapatmadan NVIDIA klasörünü kopyalayıp tekrar işlemlere devam ettim videoda Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartının kimliğini (seri numarası gibi bir şey detaylarından görüyorsun) display. Driver klasöründeki inf dosyasını değiştirmekle ilgili bir ayarda kullanıyordu aynısını denedim kendi hazırladığı bir sitede bilgisayarların modeline göre inf dosyalarını yazmıştı ancak benim bilgisayarımın inf dosyasını orada bulamadım nvmii. İnf diye bir dosya. Ekran kartını aldığım firmaya durumu anlattım bana yakın zamanda bu sorunu çözmek için dönüş yapacaklarını söylediler ve biraz araştırdım VBIOS ile ilgili bir problem olacağını düşünmeye başladım bilgisayarım tak kullan modelinde değil sanırım bununla ilgili biraz daha araştırma yapacağım. Adamın kullandığı yöntem çok başarılı birçok kez denedim ama sanırım ekran kartını hiç görmüyor ya da ben bir şeyleri yanlış yapıyorum.

Son düzenleme:
sorunu çözdüm eğer benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa diye buraya sorunu nasıl çözdüğümü açıklayacağım
burada bıraktığım linkteki youtube videosunda eleman nvidia 1060 driverini modluyor tabi her bilgisayara uygun değil MSI modeli için ama farklı bilgisayarlar hakkındada bu tarz modlamalar yapıyor direkt indirip driver gibi kuruyorsunuz bilgisayarınız artık ekran kartını tanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı